Casa Kinderen bij Casa Munganga in Amsterdam! Casa Kinderen presenteert Gekke Bekken Trekken Portretten Maken: lekker creatief aan de slag!

Gekke Bekken Trekken Portretten Maken

In deze workshop gaan de kinderen zelfportretten maken. Geen gewone zelfportretten maar zelfportretten gecombineerd met collages.

Maak twee fotokopieën van een foto van jezelf met je gezicht erop (Papa’s en mama’s mogen ook meedoen). Op A4 formaat. En neem met je mee. Het mag in kleur of zwart en wit. Daarmee gaan we aan de slag om een grappig zelfportret te maken!

Een zelfportret maken? Dat kan héél leuk en grappig zijn! Heel veel kunstenaars hebben zelfportretten en portretten van anderen gemaakt. Mensen vinden het leuk zichzelf terug te zien op een schilderij of een foto. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een foto te maken met de moderne smartphones. Sommige mensen vinden het leuk om aan anderen te laten zien, hoe ze hun vrije tijd besteden, met wie, wat voor kleding ze mooi vinden, hun huisdier laten zien, in welke tijd ze leven en hun cultuur.

Vroeger was het woord “selfie” niet bepaald een modewoord. Men noemde dat een zelfportret. Voordat de fotografie bestond, maakten kunstenaars een portret van mensen die dat wilden. Voor een kunstenaar was het makkelijker. Die keek gewoon in de spiegel en maakte een zelfportret.

Over de artiest:
Mijn naam in Renata Ramos. Ik kom uit Brazilië en woon sinds 2003 in Nederland. Aan de Federale Universiteit van Pernambuco heb ik kunst gestudeerd.

Ik heb het maken van kunst met kinderen altijd erg leuk gevonden. Kunst is vrijheid, uitdaging, creativiteit en fantasie. Een super manier voor kinderen om zich te kunnen uiten!

Willen jullie ook naar Casa Munganga?

Gaan jullie ook gezellig meedoen bij Casa Kinderen? Voor meer informatie en het reserveren van tickets ga je naar de website van Casa Munganga.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!