Plein Theater en Het Markttheater verwelkomen je graag voor een avond vol heerlijk eten en theater! FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale tafelgasten, een expositie HARVEST FROM THE HOOD, een audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ!

Bring in the tomatoes, op 7, 8, 9, 14 en 15 oktober in het Plein Theater!

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen. 

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, in oktober te zien in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.


Diner, audiokaart en meer

FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Na de voorstelling organiseert Eetlokaal Plein Theater een 3-gangen-tomatendiner. Per avond nodigt het Markttheater tafelgasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we ook opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken.

Tevens beleef je in het Plein Theater de audiokaart VAN BOER TOT BORD, waarin makers van het Markttheater dieper in de verschillende schakels van de voedselketen duiken, en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD, gebaseerd op een reeks voedselworkshops van bewoners van Amsterdam-Oost. 

 

Aan tafel: India Rose Klap (Creatief project designer)

India Rose schrijft, maakt, kookt en bedenkt van alles, zolang het de wereld maar een beetje mooier maakt.

Met haar projecten tracht ze de mens bewust te maken van problematiek in de wereld met een echte portie ‘food for thought’. Tegelijk stelt ze de mens gerust middels het verschaffen van een reeks alternatieve oplossingen. Deze bundelt ze graag in handboeken, tentoonstellingen, artikelen of evenementen. 

 

Ook naar deze voorstelling bij PLEIN Theater?

Voor meer info en tickets ga je naar de website van PLEIN Theater.

Meer info & tickets