De Vriendelijke Draak met workshop in het Vondelpark Openluchttheater

De Vriendelijke Draak met workshop in het Vondelpark Openluchttheater

De Grote Haay komt naar het Vondelpark Openluchttheater met de voorstelling De Vriendelijke Draak - daarna is er een jeugdtheaterworkshop: nieuwe verhalen.

Over de voorstelling De Vriendelijke Draak

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Tot Zozaai, het dorp waar Teun woont, wordt opgeschrikt door zo’n monster. Iedereen is bang, of wil bang zijn. Draken zijn immers gemeen. Maar hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Hoe gemeen is hij dan, die draak? Of is hij juist vriendelijk?

De vriendelijke draak is een spannende en muzikale poppentheater-voorstelling voor kleuters over draken en vooroordelen. Aan het eind van de voorstelling wordt de draak ‘ontgriezeld’ en mogen de kinderen de draak aanraken.

Over de workshop Nieuwe Verhalen

Zelf theatermaken met nieuwe personages. De vriendelijke draak uit de voorstelling is een bijzonder figuur, omdat hij niet zo agressief is als andere draken. Welke bijzondere personages kan jij bedenken? Nieuwe stereotypen. Wat gebeurt er in de scene tussen een schreeuwende oma en de prins die niet naar buiten durft. De scenes worden gepresenteerd op het podium aan het publiek.

Gaan jullie ook naar het Vondelpark Openluchttheater?

Het Vondelpark Openluchttheater biedt vrije toegang voor iedereen! Je kunt dus altijd op de bonnefooi binnenlopen, maar je kunt ook een zitplaats reserveren. Voor 5 euro heb je gegarandeerd een fijne plek met mooi zicht op het podium.

Voor meer info en reserveren ga je naar de website van het Vondelpark Openluchttheater.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam?
We sturen ze je met plezier GRATIS in de mail!

GRATIS UitTips!