Op vrijdag 29 november komt Paradiso Producties met de voorstelling 'De uitvinders van Hiphop' (9+) naar Theater de Meervaart in Amsterdam. 

Over de familievoorstelling De Uitvinders van Hiphop(9+)

‘De Uitvinders van Hiphop’ is een voorstelling voor kinderen vanaf negen jaar (bovenbouw) over de oorsprong en ontwikkeling van hiphop. Want al is hip hop nu alom aanwezig, ooit bestond hip hop nog niet. Hip hop bestaat omdat iemand, ooit, ergens, besloot te gaan rappen over een beat.

Deze voorstelling vertelt dat verhaal:  hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren ’70 op straat gebeurde. Zodat je na dit programma begrijpt hoe Ronnie Flex, Latifah, Li’l Kleine en Fresku nog steeds voortborduren op waar Grandmaster Caz en andere pioniers in New York mee zijn begonnen. 

Tijdens deze voorstelling interviewt onze host Niek Barendsen rapper en special guest Snoop Dogg, gespeeld door acteur Sergio Romero IJssel. Aan de hand van video-archiefmateriaal en live performances van VJ Supreme Cuisine en Dj SP vertelt Snoop Dogg over de begindagen van hip hop en ontwikkeling ervan tot nu. De voorstelling eindigt met een afterparty!

Naar de theatervoorstelling van Paradiso Producties in Theater de Meervaart? 

De voorstelling speelt op vrijdag 29 november om 19.30 uur in Theater de Meervaart in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 5 (3e rang, excl. boekingskosten). Wees er snel bij, want de tickets gaan als broodjes over de toonbank! 

Foto: website Theater de Meervaart 

Bestel kaartjes