Coronaproof uitjes in en om Amsterdam

Een uitje binnen de corona regels, kan dat? De basis van de coronamaatregelen is dat we met z'n allen thuisblijven, dus in principe niet. Maar: sinds 29 april mogen kinderen tot 12 jaar wel weer outdoor samen sporten en is er ook een klein beetje meer mogelijk qua uitjes.

Outdoor Sessies van Baby Sensory & Toddler Sense

De lessen van Baby Sensory & Toddler Sense zullen vanaf 12 mei buiten in het Beatrixpark plaatsvinden en kunnen dus gewoon weer doorgaan. Weliswaar voor een beperkt aantal kinderen, maar dat wordt in ieder geval weer lekker spelen! Uiteraard ook volgende de richtlijnen van het RIVM.

Suppen bij Poel's Up 

Ook goed nieuws van Poel's up Amstelveen, helemaal met dit heerlijke weer: SUPpen (voor kinderen vanaf 10 jaar) is namelijk toegestaan. Via de website van Poel's up kun je je board reserveren en vervolgens natuurlijk heerlijk het water op. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met het protocol. 

Bezoek aan ARTIS voor ARTIS-Leden 

Vanaf 13 mei is het voor ARTIS-Leden weer mogelijk om het ARTIS-park te bezoeken. Er is een uitgebreide voorbereiding geweest en natuurlijk zijn de nodige maatregelen getroffen om de bezoekers een veilig en ontspannen bezoek te kunnen geven. ARTIS verzoekt het bezoek vriendelijk om zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met de auto te komen, zodat er geen extra druk op het openbaar vervoer ontstaat. 

Buiten multisportlessen van Monkey Moves

Monkey Moves Amsterdam heeft twee locaties waar ze fijn buiten les kunnen geven. Dat zijn:

Instuif Sportlessen bij Sport4Kidz 

Sport4kidz start vanaf 12 mei weer met hun wekelijkse instuif sportprogramma's: 

  • Dinsdag Zeilclub 
  • Donderdag Outdoor Club

Jeugdland Amsterdam is open

Zo is Jeugdland Amsterdam sinds 30 april weer open. Niet om samen met andere volwassenen af te spreken (niet meer dan twee bij elkaar), maar er is veel ruimte en de kids kunnen er heerlijk spelen. Zolang er niet teveel mensen binnen zijn kun je daar fijn naartoe voor een coronaproof uitje.

Het Woeste Westen is niet eens dicht geweest

Het Woeste Westen is zelfs niet eens dicht geweest.... daar is heel veel ruimte om lekker afstand te houden van elkaar, dus kunnen jouw kinderen daar corona-veilig spelen.

De Natureluur is ook open

Ook natuurspeeltuin De Natureluur is open: genoeg ruimte voor de kids om met voldoende afstand coronaproof te spelen.

Bloemen plukken bij de Zomerbloemenpluktuin

De Zomerbloemenpluktuin in Amstelveen is open om gezellig bloemen te gaan plukken met je kids en in de meivakantie kun je er zelfs een workshop doen. Natuurlijk met beperkt aantal mensen, maximaal 3 groepen / gezinnen op hetzelfde moment.

Boeken lenen bij Bibliotheek Amstelland

Vanaf 12 mei mag ook Bibliotheek Amstelland weer open. Je kunt dus fijn nieuwe boekjes halen om te lezen. Er zijn meerdere mogelijkheden waarop je dit kunt doen: vooraf je boek reserveren en ophalen, een boekenpakket aanvragen of een boek uitzoeken in de bibliotheek zelf. Dit laatste kan nog niet in alle vestigingen, dus houd daarvoor goed de website van Bibliotheek Amstelland in de gaten. 

 

Heb jij nog leuke ideetjes voor coronaproof uitjes in de regio Amsterdam?
Laat ze ons weten via amsterdam@go-kids.nl!

Ook in de corona-tijd hebben we fijne tips voor je gezin.
Vraag onze gratis mails met KidsTips aan!

GRATIS KidsTips!