Wij hebben de leukste uitjes voor jullie op een rijtje gezet waarbij je niet meteen een kapitaal kwijt bent. Een dagje erop uit kan soms een flinke aanslag zijn op je beurs. En natuurlijk mag je eens flink uitpakken. Maar het is ook fijn als het eens goedkoper kan! Hierbij dan ook een speciaal overzicht van goedkope uitjes in Noord-, Midden-, en Zuid Limburg.

Goedkope uitjes met dieren in de provincie Limburg.

Een dagje uit bij de dieren is altijd een hit bij de kids. En dat hoeft dus ook niet meteen een aanval op je budget te zijn. Hieronder enkele tips 

Kasteelpark Born

Je kunt hier een heerlijke route wandelen door het park, waarbij je langs alle diertjes komt. Er is een leuke speeltuin met terras. Maar je mag ook eigen eten & drinken meenemen dat je aan de picknicktafels kunt nuttigen. 

Kasteelpark Born

Kalfjes Knuffelen bij Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje

Naast het koe knuffelen dat hier bijna wekelijks wordt georganiseerd, wordt er in de vakanties kalfjes knuffelen georganiseerd. Dit uitje is perfect voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en is inclusief een consumptie en iets lekkers voor tijdens de pauze.

Kalfjes knuffelen Het Hobbyschuurtje

Andere leuke tips:
Schaapskooi Mergelland in Epen
BoeBaDoe Farm in Beringe
'T Platteland in Veulen

Goedkoop uitje naar een kasteel in Limburg

Kasteel De Keverberg

Tijdens een bezoek aan Kasteel de Keverberg kunnen kinderen op avontuur gaan met de Schervenspeurtocht door het kasteel. Deze spannende ontdekkingstocht neemt hen mee terug in de tijd naar de wereld van graven en baronnen. Na afloop wacht er een leuke beloning op de jonge ontdekkingsreizigers. Deze activiteit is inbegrepen bij de reguliere entreeprijs van het kasteel. De jongste bezoekers (t/m ± 8 jaar) kunnen in de kasteeltuin op avontuur met een echte Schatkaart! Kun jij alle letters vinden en het geheime woord ontdekken? Deze Schatzoektocht is inbegrepen bij de entree van het kasteel en na afloop wacht er een heerlijke beloning op de kleine schatgravers. In de vakanties worden vaak nog andere zoektochten georganiseerd, welke in de entreeprijs zijn inbegrepen.

Kasteel De Keverberg in Kessel

Goedkoop uitje naar de grotten van Limburg

Maastricht Underground

Ga eens samen met een gids op verkenning in de grotten van Sint Pieter in Maastricht. Een uitje voor jong én oud. Een fantastisch uitje voor kleine avonturiers, waar ook papa en mama veel van opsteken! Bij Maastricht Underground kun je kiezen uit 2 verschillende tochten voor kinderen, 4+ en 8+. De tochten duren ongeveer een uur én vergeet je zaklamp niet mee te nemen!

Maastricht Underground

Goedkoop uitje naar een museum in de provincie Limburg

Of ga je liever voor een educatief uitje? Is jouw kind nieuwsgierig? Heeft jouw kind 101 vragen over vroeger? Deze kindjes kunnen hun hart ophalen bij een bezoekje aan een leuk museum.

Openluchtmuseum De Locht in Melderslo

Bij Openluchtmuseum de Locht ontdek je hoe het leven op het platteland er in de afgelopen eeuwen uitzag. Weer of geen weer, er is altijd van alles te beleven en te ontdekken bij de Locht. Kinderen t/m 6 jaar hoeven geen entree te betalen. 

de locht
Foto: Dionne Kochanowski

Ook leuk:
Limburgs Museum in Venlo
Natuurhistorisch Museum in Maastricht

Goedkope blote voeten wandeling in de provincie Limburg

BloteVoetenPark in Brunssum

In dit superleuke park vind je onder andere spannende hindernisbanen over de vijver, een doolhof, schuilhutten, modderpoelen, vrolijke voetenspelletjes en nog veel meer! Een hele beleving voor jong en oud! Je kunt hier heerlijk genieten in de natuur. 

Blotevoetenpark Brunssum

Goedkope dagstranden in de provincie Limburg

Billybird Drakenrijk in Reuver 

BillyBird Park Drakenrijk biedt tal van activiteiten voor jong en oud. Of je nu houdt van actie en avontuur of liever lekker ontspant aan het strandbad, in dit park vind je het allemaal. Kom relaxen aan het Strandbad, of maak gebruik van de attracties zoals de Ballonvaart, het Bouncenet, het Speelkasteel en nog veel meer! Boek jij je tickets vooruit, dan krijg je ook nog eens korting!

Dagstrand_drakenrijk

ook leuk:
Het Blauwe Meertje in Weert
Area-X in Roermond

Goedkope speurtochten in de provincie Limburg

Kleine ontdekkers kunnen erop uit gaan met een van deze leuke speurtochten. 

Drielandenpunt speurtocht in Vaals
Fotopuzzeltocht roermond in Roermond
Drakenwandeling in Beesel
Kabouterpad De Meinweg in Herkenbosch

Go-Kids Limburg speurtocht

Goedkoop naar de speeltuin in de provincie Limburg

De grotere speeltuinen vragen vaak een kleine bijdrage voor het onderhoud van de speeltuin. 
Dit zijn vaak maar kleine prijsjes. 

Speeltuin Kitskensberg in Roermond
Speeltuin Fort Willem in Maastricht
Speeltuin de Paddestoel in Born
Speeltuin Klavertje Vier in Schimmert

speeltuin go-kids limburg

Ook hele leuke goedkope uitjes in de provincie Limburg

Vaak kan er ook nog een verschil in prijs zitten als je je bezoek vooruit plant, of als je digitaal je kaartje koopt i.p.v. aan de kassa. 

Drielandenpunt Labyrint in Vaals
Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen

Je maakt je uitje nog budget vriendelijker als je bijvoorbeeld je eigen eten meeneemt. De kids vinden het natuurlijk altijd leuk om ergens een ijsje te mogen eten, maar dat is dan niet zo erg al je de lunch zelf hebt ingepakt.

Log In