De lente staat weer voor de deur en dus kunnen we weer steeds vaker lekker met de kids naar buiten. Vanaf nu gaan steeds meer speeltuinen weer hun deuren openen. Of het nu in het hart van Maastricht is, te midden van groene parken, of verscholen in charmante dorpjes, Zuid-Limburgse speeltuinen zijn ontworpen om kinderen te inspireren, te vermaken en te laten genieten van hun jeugd. Van interactieve waterpartijen tot educatieve speelzones, deze speeltuinen bieden een diversiteit aan activiteiten, afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. 

Hieronder vind je een handig overzicht van speeltuinen die niet meer dan €2,50 per persoon entree vragen of zelfs gratis zijn!

Speeltuinen Zuid-Limburg

Leuke én budgetvriendelijke Speeltuinen in Zuid-Limburg

πŸ”˜ Klavertje vier in Schimmert
πŸ”˜ Speeltuin Fort Willem in Maastricht
πŸ”˜ Schutterspark in Brunssum
πŸ”˜Speeltuin Thienbunder in Sittard
πŸ”˜ Speeltuin De Kabouter in Spaubeek
πŸ”˜ Speeltuin Marinaburg in Geleen
πŸ”˜ Speeltuin Vaesrade
πŸ”˜ Speeltuin Hulsveld in Simpelveld
πŸ”˜ Speeltuin De Breukberg in Schinveld
πŸ”˜ Speeltuin 't Olifantje in Heerlen 

1. Klavertje vier in Schimmert

Deze speeltuin is een van onze eigen favorieten. Een grote overzichtelijke speeltuin waar kids t/m 12 jaar samen kunnen spelen. De entree bedraagt maar €1,50 en een gezins-abonnement kost €25,00 per gezin plus €1,50 per kind per gezin voor een seizoen. Er staan verschillende bankjes, stoelen en tafels en je kunt er ook terecht voor koffie, thee, zakje chips, een lekker ijsje enz. Je kunt hier ook tafels reserveren als je iets te vieren hebt. Op zon- en feestdagen evenals bij slecht weer is de speeltuin gesloten. 

Speeltuin klavertje vier | speeltuinen Zuid-Limburg

2. Speeltuin Fort Willem Maastricht

Speeltuin Fort Willem in Maastricht opent haar deuren voor dit seizoen vanaf paaszaterdag 30 maart 2024! De ruime speeltuin is geschikt voor kinderen t/m 12 jaar. Neem ook je zwemspullen mee, want bij goed weer kun je lekker afkoelen in het zwembadje. Speel verstoppertje, tikkertje, glij van de glijbanen, lekker klimmen en ravotten. En dat voor maar €2,00 per persoon. Je kunt ook een 11 ritten kaart kopen voor €20,00. Zelfs op zon- en feestdagen is de speeltuin geopend van 12:00 - 18:00 uur. Bij slecht weer is de speeltuin gesloten. 

3. Schutterspark in Brunssum

Speeltuin Schutterspark is geopend vanaf Pasen t/m de herfstvakantie. De entree is €2,00 per persoon en volwassenen zijn gratis. Bij brasserie Schuttershüske kun je genieten van een hapje en/of een drankje terwijl je de kids in de gaten kunt houden tijdens het spelen in de speeltuin. Het Schutterspark is geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Bij slecht weer is de speeltuin gesloten.

4. Speeltuin Thienbunder in Sittard

Thienbunder Speeltuin valt op vanwege zijn schitterende ligging te midden van bomen, waardoor je je als bezoeker in het bos waant. Deze unieke omgeving biedt zowel schaduwrijke als zonnige plekken om van te genieten. Bovendien worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. De entree bedraagt €1,00 en een 10-rittenkaart kost slechts €7,50. Je kunt er ook drinken en snacks kopen zoals bijvoorbeeld een tosti voor een vriendelijk prijsje. 

5. Speeltuin De Kabouter in Spaubeek

Speeltuin De Kabouter is gratis toegankelijk. Alle kinderen, met én zonder handicap, kunnen hier heerlijk samen spelen. De speeltuin heeft een mindervalidentoilet. Er loopt een goed berijdbaar én zichtbaar pad door de hele speeltuin. Er is één in- uitgang, op strategische plekken staan bankjes. En er zijn recentelijk allemaal nieuwe toestellen geplaatst! Vanaf Pasen t/m de herfstvakantie is de speeltuin geopend. 

Speeltuin De Kabouter Spaubeek | Speeltuinen Zuid-Limburg

6. Speeltuin Marinaburg Geleen

Deze speeltuin, gelegen in de wijk Lindenheuvel in Geleen, is een veilige speelplek voor kids van 0 t/m 12 jaar. In 2016 is de speeltuin opgeknapt en zijn vrijwel alle toestellen vervangen. De speeltuin is gratis toegankelijk en er is ook een winkeltje waar je voor een klein prijsje iets te drinken en iets lekkers kunt kopen. De speeltuin is geopend van dinsdag t/m zondag, maar bij slecht weer gesloten. 

7. Speeltuin Vaesrade

Ontdek de charme van Speeltuin Vaesrade, een knusse speeltuin met een bijzondere kinderboerderij die al jarenlang een regionale trekpleister is. De kinderboerderij is een uniek hoogtepunt met een replica van een Romeinse villa, gebaseerd op de fundamenten die in de vorige eeuw zijn ontdekt. De speeltuin gaat open vanaf zaterdag 30 maart en de entreeprijs bedraagt €1,50 per persoon. Opa's & oma's zijn gratis, mits vergezeld van betalend(e) kleinkind(eren). Ook in deze speeltuin is er een winkeltje te vinden voor een ijsje of iets anders lekkers. 

8. Speeltuin Hulsveld in Simpelveld

Geniet van een speelse ervaring in een van de hoogst gelegen speeltuinen van Nederland, met een adembenemend uitzicht over de Euregio. Deze speeltuin, met een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante meter, is uitgerust met speeltoestellen die voldoen aan alle veiligheidseisen. De speeltuin opent weer haar deuren op paasmaandag 1 april. De entree kost €1,50 per persoon en is van maandag t/m zaterdag elke dag enkele uren geopend. Je kunt hier ook genieten van een hapje en een drankje!

Speeltuin Hulsveld Simperlveld | speeltuinen Zuid-Limburg

9. Speeltuin De Breukberg in Schinveld

Een dag spelen bij speeltuin De Breukberg voor kinderen kost slechts € 2,50 aan de speeltuinkassa. Dit bedrag staat garant voor urenlang onbeperkt vermaak. Volwassenen en baby's hebben gratis toegang, en het gebruik van het zwembad is inbegrepen in de prijs. De speeltuin is open vanaf Pasen tot eind september. 

10. Speeltuin 't Olifantje in Heerlen

De speeltuin is een waar speelparadijs voor zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen. Met een uitgestrekt terrein van 5800 m2 biedt het diverse klimtoestellen, trampolines, zandbakken, waterpartijen, schommels, een voetbalveldje en nog veel meer! De entreeprijs is €1,50 per persoon. Op de warmere dagen bieden de grote bomen verkoelende schaduw, perfect om te genieten van een heerlijk ijsje, verfrissende limonade of andere lekkernijen verkrijgbaar in het winkeltje. En als je wilt, kun je ook een verfrissing zoeken bij het poedelbad. De speeltuin is vanaf paaszaterdag t/m de eerste zaterdag van september dagelijks geopend.

Veel buitenspeelplezier!

Speeltuinen Go-Kids Limburg | Zuid-Limburg