We snakken met z'n allen zo naar een lekker onbezorgde vakantie. Na een jaar van corona willen we graag een weekendje weg en of op vakantie. Wordt het dit jaar (weer) Nederland of gok je op een vakantie in het buitenland.? We hebben bij Go-Kids het afgelopen jaar ontdekt dat Nederland zo veel moois aan vakantieparken, campings, hotels of bijzonder overnachten te bieden heeft. Al deze mooie overnachtingslocaties hebben we in 4 categorieeën ingedeeld en deze vind je hieronder terug. Durf je de stap naar het buitenland te maken, dan hebben we de leukste autovakanties en kindvriendelijke campings in Europa volgens de ANWB voor je.

Campings

Voor heel veel gezinnen is een vakantie op een camping de ideale vakantie. Lekker buiten zijn met je eigen caravan, tent of vouwwagen. Het aanbod campings is reuze en Nederland scoort heel goed met 5 sterren en top campings. Een camping biedt vaak veel faciliteiten voor gezinnen en kinderen kunnen vaak al op een jonge leeftijd vrij zijn. En ook het in contact komen met vriendjes gaat nergens zo makkelijk als op een camping.

Heb je geen kampeerspullen, dan kun je nog steeds van een camping genieten en een bungalow, chalet, stacaravan of (glamping) tent huren. 

Camping tips =>

Vakantieparken

Nederland kent een zeer ruim aanbod van vakantieparken. Lekker knus  met je gezin in een huisje, bungalow, of chalet die van alle gemakken is voorzien.  Een vakantiepark is natuurlijk ook geschikt voor een minivakantie en weekendje weg.  De vele voorzieningen  zoals een zwembad, sport & fun en horeca op het park zijn ideaal voor gezinnen. De meeste parken bieden voor de kleintjes leuke animatie en voor ouders zijn er vaak wellness mogelijkheden. 

Vakantieparken tips =>

Bijzonder overnachten

Logeren op het water, avontuurljk overnachten in een boomhut of slapen in een hobbit huisje of pipowagen. Niks is meer te gek en het aanbod wordt steeds ruimer. Kleinschalig, maar ook steeds meer vakantieparken en campings bieden volop mogelijkheden zoals glamping in een safaritent of lodge aan. Logeren in een glamping tent bij de boer is voor gezinnen helemaal fantastisch. We geven je graag tips van bijzonder overnachten in eigen land.

Tips voor Bijzonder overnachten =>

Hotels

Voor een weekendje weg of een minivakantie met luxe is een hotel een prima keuze. Nederland heeft steeds meer leuk en kindvriendelijk aanbod van hotels. De meeste hebben speciale familiekamers of appartementen. En de voorzieningen zijn vaak ruim voor jong en oud. 

Hotel tips =>

Alles op een rijtje per provincie

Naast de thema's hebben we de tips ook per provincie voor je samengevoegd, wel zo makkelijk als je al weet waar je naar toe wilt, maar nog leuke accommodatie zoekt! 

Gezinsvakanties per provincie =>

 

Autovakanties in Europa

Wil je toch graag naar het buitenland, maar liever niet vliegen? Maak dan van je kind een ontdekkingsreiziger! Stippel samen de route uit en beleef Europa door kinderogen. Leer de belangrijkste hoogtepunten van een land kennen. Kies voor een avontuurlijke gezinsvakantie, waarbij je lekker de hele dag buiten bent. Of reis met je kinderboekenhelden mee. Pharos reizen van ANWB heeft de meest populaire rondreizen voor gezinnen voor Go-Kids op een rijtje gezet.

Autovakantie tips =>

Kindvriendelijke campings in Europa

Dromen mag....wij hebben je al een prachtig overzicht gegeven van kindvriendelijke campings in Nederland, maar ja, soms droom je gewoon van warme landen en andere culturen... Wij hebben daarom de ANWB gevraagd om een top 5 lijstje van kindvriendelijke campings in Europa samen te stellen. Het werden er 9! Gewoon, omdat dromen altijd mag! En wie weet, kan het ook echt!

Campings in Europa =>

Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie!