Kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in regio Zwolle

Warme chocomelk, (foute) kerstmuziek, knapperend haardvuur, overal lichtjes, het liefst een dik pak sneeuw en oliebollen.  Wat is december toch een heerlijke maand. 

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in de regio Zwolle in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december!

Film Frozen 2 

Het langverwachte vervolg van Frozen is nu te zien in de bioscopen. Voor kids is dit een magisch winters sprookjesverhaal. En daarom kan het niet ontbreken bij de winters uitjes. 

Raalte on Ice van 6 december t/m 5 januari

Heerlijk schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Raalte.

Winterdroom in Orchideeën Hoeve van 7 t/m 26 december

Van 7 t/m 26 december 2019 wordt de Orchideeën Hoeve voor het 35ste jaar omgetoverd in een groots winterspektakel voor jong en oud. De tien sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van WinterDroom.  Op za. 7, zo. 8, do. 12, vr. 13, za. 14, zo. 15, do. 19, vr. 20, za. 21, zo. 22 en ma. 23 december 2019 steken onze elfjes om 16.30 uur duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en is het park geopend tot 21:00 uur.

IJsbaan op Rodetorenplein in Zwolle van 9 december t/m 5 januari

Van 9 december t/m 5 januari is er weer een overdekte ijsbaan op het Rodetorenplein in Zwolle. Het wordt overdekte ijsbaan met horeca waar je lekkere warme drankjes en snacks kunt krijgen.  De ijsbaan is gedurende de kerstvakantie dagelijk geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Het huren van schaatsen is verplicht, dus je hoeft geen schaatsen mee te nemen.

Lichtjesroute in Zwolle van 9 december t/m 5 januari

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en twaalf lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Download de plattegrond en wandel langs Father Snow, Rudolf and his mother, Christmas Stars en vele andere stralende beelden.

Een papieren route is gratis af te halen bij  Waanders in de Broeren, het Zwolse Balletjeshuis/Tourist Info en Schouwburg Odeon.

Najaar op Dijklandshoeve op 8 december

De Zwolse Stadslanderijen houden zondag 8 december een gezellige najaarsmiddag op de Dijklandhoeve. Van 13.00 tot 16.00 uur is de strobalenspeelplaats open en ook de boerderijwinkel is te bezoeken. Smul mee van huisgemaakte hamburgers en ander lekkers. Schuif aan bij het vuurtje of geef de schaapjes een knuffel.

Disney On Ice met Magisch IJsfestival van 11 t/m 29 december

Ga mee naar een avontuurlijke wereld vol hartverwarmende verhalen uit het Disney koninkrijk in Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival. Het magisch ijsfestival is in Ahoy Rotterdam (11 t/m 15)  en Jaarbeurs Utrecht (21 t/m 29) te zien.

Kerstkoopavond Hattem op 13 december

Ronduit Hattem  heeft ivm opbreking van de Markt wel een mooi alternatief bedacht; een Kerst koopavond op vrijdag 13 december van 17.00 tot 21.00 uur! Deze koop avond vindt plaats in de Kerkstraat en Kruisstraat. De winkeliers gaan gezellig buiten een kraampje neerzetten, aangevuld met een aantal particuliere kerstkramen met de leukste kerstspulletjes die je je maar kunt bedenken, zoals o.a. handgemaakte kerststukjes, kransen, vogeltaarten, kaarsen, sjaals, en mutsen.

Winter in de Vesting Elburg op 13 en 14 december

Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. De mooie oude stad dient als prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Toegang is gratis.

IJsbeelden festival in Zwolle van 14 december t/m 1 maart

Na het succes van vorig jaar  is het IJsbeelden festival gewoon weer terug. Van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020 is het grootste ijssculpturen festival van Europa weer te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in Zwolle, maar nu de IJsselhallen in Zwolle. Het thema is “R-IJS DOOR DE TIJD” .

Kerst knutselen bij Hornbach op 14 en 15 december

Kinderen kunnen op 14 en 15 december terecht in de kinderwerkplaats van Hornbach voor hun kerstknutsel.

Kerstevent in park de Stadshoeve op 14 december

Op zaterdag 14 december toveren ze Park & Bistro de Stadshoeve weer om voor een gezellig en sfeervol kerstevent.

Kerstfair Ommen op 14 december

Ook dit jaar is Ommen helemaal in kerstsfeer tijdens de Kerstfair op 14 december.

Lichtjeswandeling op Sallandse Heuvelrug op 14 en 15 december

Maak een wandeling door het sfeervol verlichte bos van de Sallandse Heuvelrug. Op de met lampionnen verlichte route speelt zich het avontuurlijke verhaal af van Sofie van Salland. Een wandeling voor het hele gezin!

Dickens Festijn in Deventer op 14 en 15 december

Op zaterdag 14 en zondag 15 december herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Open dag bij Snowsports Zwolle op 15 december

Het gloednieuwe indoor skicentrum Snowsports Zwolle heeft op zondag 15 december een Open Dag met demo's, je kunt zelf de baan proberen en er is een hapje en drankje.

Kerstmarkt Grote Kerkplein Zwolle van 20 t/m 26 december

Op het Grote Kerkplein in hartje Zwolle wordt een sfeervol festivalterrein ingericht waar het heerlijk toeven is met vuurtjes en warme dranken. Niet per se een traditionele kerstmarkt, wel een gezellige plek met livemuziek, glühwein en warme choco. Er zijn hapjes te verkrijgen en zo nu en dan zijn hier wat kinderactiviteiten.

Wereld beroemde verhalen festival van 21 en 22 december

In het weekeinde voor kerst organiseert de crew van Zwolle Unlimited het Wereldberoemde Verhalenfestival.  Het Grote Kerkplein is het festivalterrein waar je kunt genieten van kleine optredens, glühwein en warme chocolademelk. Op  21 en 22 december 2019. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn er 2 routes.

Kerst in Oud Kampen op 21 en 22 december

Theaterfestival Kerst in Oud Kampen staat in 2019 helemaal in het teken van licht; op zaterdag 21 en zondag 22 december verandert de Kamper binnenstad weer in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers als vanouds zullen overrompelen.

Spooktochten in Zwolle op 23 en 24 december

De spooktochten in Zwolle zijn een spannende wandeling met verhalenvertellers en theatermakers die je langs 8 locaties leiden. Een spannende tocht voor jong (vanaf 10 jaar) en oud. De Midwinter Spooktocht is een theatrale storytelling route gespeeld door acteurs, storytellers en gewone Zwollenaren. Je wordt meegenomen langs theatrale scènes in duistere stegen, oeroude huizen en spannende achtertuinen ergens in het oude stadscentrum.

Lichtjeswandeling bij Bezoekerscentrum Nunspeet op 28 december en 2 januari

De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. Daarna gezellig een broodje bakken bij het kampvuur.

Kerst op kasteel Cannenburch van 21 december t/m 5 januari

De feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken is de plek om rond te dwalen tijdens de kerstvakantie. De oorspronkelijke bewoners nemen jullie mee terug in de tijd naar het leven van een adellijke familie in de 18de eeuw. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en in de kelders van het kasteel staan warme hapjes en drankjes klaar.

Wildnights bij Wildlands van 21 december t/m 5 januari

Wildlands wordt helemaal omgetoverd; ervaar de prachtige verlichte wereld en sta versteld van de onverwachte ontmoetingen in het donker.

Levende Kerststal wandeling in Vilsteren op 26 december

Op tweede kerstdag bij het invallen van de avond kunt u in de bossen van Vilsteren onder begeleiding van een verteller een wandeling maken door het kerstverhaal.  De voorverkoop van de kaartjes is tijdens de boerenmarkt bij Herberg De Klomp op zaterdag 14 december 2019 van 13:30 tot 14:30 uur. 

Sprookjesfestival van Zwolse theaters van 27 t/m 30 december

In de kerstvakantie staat er weer een magisch sprookjesprogramma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren! Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven. Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.

Lichtjeswandeling door het Engelse werk in Zwolle op 27 december

Heb je zin om mee te wandelen in het donker? Een heerlijke winterwandeling na de kerstdagen om Het Engelse Werk op een andere manier te beleven. Luister naar de geluiden van de nacht, geniet van de subtiel verlichte wandelroute en bij helder weer wandel je onder de prachtige sterrenhemel. De wandelroute van ongeveer 2,5 km loopt door Het Engelse Werk zal sfeervol verlicht zijn met vele lichtjes.