Dickens Festijn

  • van:  15 december 2018 11:00
  • tot:  16 december 2018 17:00
Dickens Festijn

Op zaterdag 15 en zondag 16 december herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn vindt op beide dagen plaats van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel moet je rekening houden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

De geuren van punch en gepofte kastanjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor.

Deze belevenis is het (eventuele) wachten meer dan waard!

Tip: bezoekt u het Dickensfestijn? 200 meter verder vindt u de Lebuïnus Kerstmarkt...