Eindelijk is het kerstvakantie en dat betekent veel gezellige dagen met familie en vrienden, maar ook veel samen met je gezin zijn. Zeker nu de feestdagen gunstig vallen en veel ouders extra vrij hebben genomen. Wat is er dan leuker om gezellig met je kind(eren) erop uit te gaaan in deze kerstvakantie. We hebben een aantal tips ter inspiratie.

Sprookjesfestival van Zwolse theaters van 27 t/m 30 december

In de kerstvakantie staat er weer een magisch sprookjesprogramma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren! Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven. Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.

Schaatsen in de stad Zwolle t/m 5 januari

Ook dit jaar is er weer een prachtige schaatsbaan in het hartje centrum van Zwolle. Heerlijk wat rondjes schaatsen en je kunsten uitproberen. Daarna wat lekkers eten en drinken op het overdekte horecaplein. Go-Kids heeft samen met de schaatsbaan een voordelig schaats en brunch arrangement samengesteld! Heerlijk met z'n tweetjes of voor het hele gezin. En deze is nu uniek via Go-Kids online te boeken.  En check ook de agenda voor leuke activiteiten zoals een kindermiddag met ijs disco met dj. 

IJsbeelden festival in Zwolle t/m 1 maart

Na het succes van vorig jaar  is het IJsbeelden festival gewoon weer terug. Van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020 is het grootste ijssculpturen festival van Europa weer te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in Zwolle, maar nu de IJsselhallen in Zwolle. Het thema is “R-IJS DOOR DE TIJD” .

Lichtjesroute in Zwolle  t/m 5 januari

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en twaalf lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Download de plattegrond en wandel langs Father Snow, Rudolf and his mother, Christmas Stars en vele andere stralende beelden.

Een papieren route is gratis af te halen bij  Waanders in de Broeren, het Zwolse Balletjeshuis/Tourist Info en Schouwburg Odeon.

Een poort vol verhalen -wintervehalen in de Sassenpoort van 27 dec t/m 5 januari

Ervaren en minder ervaren verhalenvertellers vertellen Zwolse winterverhalen in de Sassenpoort. Per middag zijn er twee verhalenvertellers aanwezig. Elk half uur start er een nieuwe verhalenronde, beginnend om 13.15 uur. Elk verhaal duurt ongeveer 15 minuten. Tussen de verhalen door is er voldoende tijd om de Sassenpoort te bezoeken en te bekijken. De verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Lichtjeswandeling bij Bezoekerscentrum Nunspeet op 28 december en 2 januari

De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. Daarna gezellig een broodje bakken bij het kampvuur.

Binnenpret in een speelparadijs

Wat is het toch heerlijk voor kinderen om lekker te spelen en te ravotten in een indoor speelparadijs. En de meesten hebben wifi en heerlijke horeca zodat ook mama en papa zich prima vermaken. We hebben de meeste  indoor speelparadijzen  voor je uitgezocht.

Mega Sport & Speel Spektakel van 2 t/m 4 januari

Sportcomplex On Campus bij Hogeschool Windesheim wordt in de 2e week van de kerstvakantie weer omgetoverd tot Mega Sport & Speel Spektakel. Kids van 4 tot 14 jaar kunnen hier 3 dagen lang spelen, sporten, springen, klimmen, lasergamen, dansen én zwemmen. Nergens anders in Zwolle vind je zoveel activiteiten onder één dak. 

Sportieve en andere indoor uitjes

De kerstvakantie is bij uitstek geschikt om lekker binnen te spelen. Naast speelparadijzen kun je ook heerlijk gaan zwemmen of  jumpen bij Krazy Kangaroo Zwolle,  indoor voetballen bij Skills of lekker gaan skiën bij Snowsports Zwolle. En dacht je van een escape deze vakantie of met een aantal een citygame in Zwolle te doen?

Winter in themaparken Wildlands en Orchideeën Hoeve

Deze winter kun je heerlijk genieten van Winterse uitjes zoals Wildnights in Wildlands. Wildlands is t/m 5 januari helemaal omgetoverd; ervaar de prachtige verlichte wereld en sta versteld van de onverwachte ontmoetingen!
In de Orchideeën Hoeve  is alles prachtig aangekleed en er zijn speciale kaarsjesavonden waarop de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. En in de kerstvakantie kun ook night's of the jungle beleven.

Theater en bioscoop uitjes

Naast het sprookjesfestival zijn er nog veel meer kindervoorstellingen te zien, zoals Magic Unlimited, Bumba en Woezel en Pip. En er zijn natuurlijk ook prachtige kinderfilms te zien zoals de kaskraker Frozen 2, Mees Kees en de Addams Family. En wist je dat je nu ook 2 films voor kids in 4DX kunt kijken. We vonden het een te gekke ervaring!

Uitjes in de natuur

Ga je liever met droog weer de natuur in en wil je liever natuuruitjes beleven. Dat kan ook, want er wordt weer genoeg georganiseerd door Staatsbosbeheer en  Natuurmonumenten met de OERR Vette Vogeldag op 29-12 in Zwolle, maar ook bij de Lemeler Esch met de winterdoedagen.

Kindvriendelijke horeca adresjes

De kerstvakantie is bij uitstek geschikt om even lekker wat buiten de deur te eten of te drinken.  De kindvriendelijke restaurants in onze regio zijn helemaal in kerstsfeer en dat maakt het extra gezelliger. Zwolle en omgeving heeft genoeg leuke horeca adresjes voor een kopje koffie, limonade of warme chocomelk, maar er zijn ook genoeg kindvriendelijke restaurants om gezllig een hapje te eten met de kids.

'Oude bomen vangen veel winst!' in Zwolle 

De komende jaarwisseling vindt voor de 32ste keer de grote kerstbomenactie 'Oude bomen vangen veel winst!' in Zwolle plaats. Kinderen die een kerstboom inleveren krijgen een leuke beloning.

De kerstbomenactie vindt plaats op vrijdag 3 januari en woensdag 8 januari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Ieder kind ontvangt voor één ingeleverde boom € 0,20 én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen de kinderen gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

 

Fijne Kerstvakantie!