Biologische Schapenboerderij de Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle

Schapenboerderij De Vreugdehoeve is een biologische melkschapen boerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard.

Je kunt hier  de schapen en de zuivelruimte bekijken via de ramen. Het contact met dieren is helaas zo beperkt mogelijk in verband met de rust en de hygiëne van de dieren. Je kunt ze wel horen, ruiken en zien bij het melken dit gebeurt dagelijks vanaf 16.30/17.00 uur.

In het gebouw bevinden zich een schapentheater (bijvoorbeeld voor vergaderingen of feestjes), een boerderijwinkel met ijssalon(waar naast onze eigen producten ook streekproducten kunnen worden gekocht) en een informatiepunt van Natuurmonumenten. De Vreugderijkerwaard is een bijzonder natuurgebied en de boerderij is het startpunt van leuke routes en (kinder)activiteiten van Natuurmonumenten,

Je kunt ook  een lekker hapje en drankje, in de thee- en koffieschenkerij bestellen. Ook is er een groot terras met speelweide, waar je en jouw familie kunnen genieten van iets lekkers.

IJssalon

Het ijs wordt gemaakt van biologische, volle schapenmelk. Doordat het vetpercentage in schapenmelk hoog is, is er verder weinig room nodig om heerlijk romige ijs te maken.

Voor de verschillende smaken gebruiken ze graag pure ingrediënten, en dus geen smaakpasta’s.

Kinderfeestjes

Er zijn verschillende kinderfeestjes arrangementen mogelijk. 

  • Horeca aanwezig
  • Outdoor