Doepark Nooterhof  

Goertjesweg 1, 8013 PA Zwolle

  Doepark Nooterhof is definitief gesloten.


  Doepark Nooterhof, een unieke plek in Zwolle, waar je al spelend meer leert over de natuur. Een prachtige groene oase voor jong en oud.


  Theehuis het Earthship

  In het hart van het park staat het Earthship, toonbeeld van duurzaam bouwen. Ruim 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen vormen de bouwstenen voor dit bijzondere klimaatneutrale gebouw. In het Earthship zit het theehuis van Doepark Nooterhof, met een terras op het zuiden. Vanaf het terras heb je een goed overzicht op de waterspeeltuin met diverse pompmogelijkheden, waar de kinderen naar hartelust spelen.

  Tuinen

  Het park heeft verschillende tuinen, zoals de Bijen- en Vlindertuin, de tuin van de Vergeten Groenten en de Keltische Bomencirkel. Als je vanaf de dierenweide komt, kun je met een trekpontje het water oversteken.

  Blote voetenpad

  Zo is er tegenwoordig de mogelijkheid om een blote voetenpad te lopen, waar je loopt over verschillende ondergronden en kunt ervaren hoe zand, modder, water en stenen voelen onder je voeten.

  Speurtochten in Doepark Nooterhof

  Je kunt bij Doepark Nooterhof verschillende speurtochten doen. Ga op pad met Belle de Bij of Klara de Kikker. Belle de Bij, bewoonster van Doepark Nooterhof, neemt de deelnemers 'aan de vleugel' mee op een doe- en ontdekkingstocht langs de mooiste en spannendste plekjes van Doepark Nooterhof. Onderweg leren de kinderen van alles en nog wat over de natuur! . Klara de Kikker neemt de kinderen mee op een Lentekriebeltocht. In deze Lentekriebeltocht krijgen deelnemers op vele manieren de natuur in de lente of het voorjaar te zien. De tocht gaat door het hele park, en via het tunneltje wordt ook de dierenweide in Park Wezenlanden even aangedaan. Beide speurtochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, in groepjes van maximaal vijf kinderen, onder begeleiding van een volwassene.


  Winnaar Gaafste Horecaplek van regio Zwolle

  Doepark Nooterhof heeft voor derde keer op rij de titel Gaafste Horecaplek van regio Zwolle gewonnen. De laatste verkiezing was in mei 2016.

  Adres

  • Adres: Goertjesweg 1
  • Stad:  Zwolle
  • Land:  NL
  • Postcode:  8013 PA