Giethoorn is verrassend veelzijdig, je kunt er namelijk veel meer dan bootje varen!

Zeg nu zelf, met de kids 4 uur achter elkaar in een klein bootje is niet het allerbeste idee. Maar wat wel heel leuk is, is een klein stukje varen met daarna allerlei leuke activiteiten! En daarin is Giethoorn verrassend veelzijdig: je kunt gaan suppen, zwemmen , fietsen, wandelen, klimmen, ontsnappen, lunchen, spelen, naar het museum of zelfs naar een dierentuin.

Giethoorn is wereldwijd bekend en bevindt zich in onze eigen achtertuin! Hoog tijd dus om dit gebied eens goed onder de loep te nemen. Wij hebben dan ook een aantal leuke tips voor je verzameld die goed geschikt zijn om met de kids naar toe te gaan.

Dagje Uit naar Giethoorn: verrassend veelzijdig!

Nationaal Park de Weerribben & Wieden is een uniek natuurgebied en een labyrint van meren, plassen en slootjes met prachtige waterdorpen zoals Giethoorn. In dit prachtige recreatiegebied kun je heerlijk wandelen, varen, suppen, fietsen, klimmen en ontdekken.  In deze special, de eerste in onze reeks prachtige gebieden in de regio Zwolle, hebben we een paar leuke kindvriendelijke plekken voor je verzameld. Ideaal voor de komende feestdagen met top waterweer, dus verras jezelf en je familie met een uitje in die prachtige gebied. 

Begin je dag bij Restaurant het Binnenhof

In dit gezellige restaurant bij Vakantiepark de Weerribben kun je gezellig eten, spelen en zelfs zwemmen. Maar vanuit hier is er veel meer te doen. Je kunt er een hele reeks aan activiteiten boeken, die leuk zijn voor het hele gezin! Denk aan bootje varen, steppen, escaperooms, klimmen en nog veel meer! 

Varen in Giethoorn vanaf Vakantiepark Giethoorn

Vakantiepark Giethoorn ligt midden in Giethoorn. Vooraan het park ligt Restaurant Burgers & Grill waar je heerlijk kunt eten en waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen in de veilige buitenspeeltuin en grote speelzolder boven het resaurant. Vanuit deze locatie zijn er ook allerlei activiteiten te boeken, waaronder een bootje huren en zo Giethoorn verkennen. Je kunt er natuurlijk ook overnachten, in speciale kindvriendelijke EN kindveilige huisjes!

Bezoekje aan Museum De Oude Aarde

Ook in Giethoorn kun je prima grond onder de voeten hebben. In museum De Oude Aarde kunnen kinderen leuke speurtochten en activiteiten doen met materialen die moeder aarde ons gegeven heeft: goud zoeken, kristallen kraken en nog veel meer! In de prachtige showroom en winkel kijken kinderen hun ogen uit. Laat zo'n mooie steen dan maar eens liggen!

Erop Uit: Dierenpark Taman Indonesia

In dit park vlakbij Giethoorn is het net alsof je even in Indonesië bent. Je kunt er vogels spotten, zoals rijstvogeltjes, Maleise bosuilen of pratende papegaaien.  Er zijn bijzondere dieren zoals de Binturong die hoog in de bomen woont, of de Loewak die de duurste koffie ter wereld uit poept. 

Natuurgebied De Wieden met bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum de Wieden van Natuurmonumenten is het ideale startpunt voor een dagje in het waterrijke natuurgebied De Wieden. Ga mee op vaartocht, maak een mooie fietstocht of wandeling, huur een kano of bezoek de theeschenkerij. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zo kun je het Laarzenpad  en het Vlonderpad  lopen. 

Actief: Klimbos avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos ligt  op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn  4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen. 

Heel wat anders: Prison Break Paasloo

FF heel wat anders, maar deze escape room is speciaal geschikt voor kids! Prison Break Paasloo – Jeugddetentie is een ontsnappingsgame speciaal voor kids van 6 t/m 11 jaar. Ideaal voor een kinder- of familiefeestje!

Zo zie je, Giethoorn is veelzijdiger dan je denkt en ook voor kinderen is er veel te doen, en zijn er veilige opties. Wij wensen je veel plezier!