Dag Sinterklaasje!

De aankomst en het feestelijke ontvangst van Sinterklaas vindt ook dit jaar weer plaats op het Rodetorenplein.

Het programma voor die dag is als volgt:

Op zaterdag 16 november zal rond 14.20 uur de boot van Sinterklaas, komend vanuit de richting van de Hofvlietbrug en aanleggen aan de kade van het Rodetorenplein. Vanaf 13.30 uur starten hier de activiteiten. Om 15.00 uur zullen Sinterklaas en de Pieten in een feestelijke parade door het centrum van Zwolle trekken.

De route ziet er als volgt uit : Rodetorenplein, Buitenkant, Vispoortbrug, Thorbeckegracht, Diezenpoortenbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt en Korte Ademhalingssteeg richting het Grote Kerkplein.

Om 14.00 uur begint het feest op het Go-Kids plein (Grote Kerkplein) met allerlei leuke activiteiten en optredens. Om ca. 16.00 uur komt Sinterklaas hier aan voor het grote eindfeest.

Eindfeest van Sint

Na de aankomst met de boot en de optocht, zal er een heus feest zijn met muziek, dans en vele leuke activiteiten. Het Grote Kerkplein is 16 november omgetoverd tot een prachtig Go-Kids feestplein, waar kinderen zich kunnen vermaken in afwachting van de Sint. De activiteiten starten om 14:00 uur.

Er zijn sport activiteiten  van Landstede Hammers en Sportservice op het plein te doen. Er is een springkussen van PEC Zwollle aanwezig.  Heb je trek dan kun je bij een echte pepernotenmachine en een poffertjeskraam terecht, maar er is ook een koek en zopie tent, waar je ook sinterklaas taartjes kunt kopen.  Het podiumprogramma wordt verzorgd door Song & Dance en zit vol met muziek, dans en leuke verrassingen en zal dit jaar in het Academiehuis (grote kerk) plaatsvinden. 

In het Academiehuis kun je vanaf 14.00 uur al terecht om te kleuren en kun je geschminkt worden. Dit wordt door Prokino kinderopvang verzorgd. En er is een knus voorleespodium waar de Zwolse voorlees kampioen gezellig aan de kinderen gaat voorlezen. Dit voorlezen is van 14.00 tot 15.00 uur.

Programma van de Sint

Het programma ziet er als volgt uit: 

13:30 uur  |  Start programma Zwollefondsplein (Rodetorenplein)
14:00 uur  |  Start waterspektakel (bij Rodetorenplein)
14:20 uur  |  Aankomst boot en Zwols welkom  (Rodetorenplein)
15:00 uur  |  Vertrek parade door centrum (vanaf Buitenkant door het centrum)
14:00 uur  |  Start activiteiten en foodstrucks  Go-Kids Eindfeest op Grote Kerkplein 

15:00 uur l Start feestprogramma in het Academiehuis (grote kerk)

16:00 uur  |  Feestprogramma Sinterklaas en pieten (Grote Kerkplein & Academiehuis(grote kerk)
16:55 uur  |  Uitzwaaien Sinterklaas
17:00 uur  |  Einde programma

 

Go-Kids helpt Sinterklaas graag een handje om zijn intocht in Zwolle een groot feest te maken voor alle kinderen, jij komt toch ook?!

Winacties en kleurwedstrijd

Houd onze site en Facebook goed in de gaten, want er volgen  allerlei leuke (win)acties.

Er is ook een kleurwedstrijd in aanloop van de Sinterklaas intocht Zwolle. Je kunt je kleurplaat op 16-11 in de brievenbus van Sints reiswagen inleveren. Deze reiswagen staat op het Go-Kids plein. Lees hier meer info over deze kleurwedstrijd.

Gebarentaal piet

Nieuw dit jaar is dat er op de verschillende podia een gebarentaal piet aanwezig zal zijn. Zo kunnen ook dove en slechthorende kinderen de intocht volgen.