Open Monumentendag regio Zwolle

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Kijken in Zwolle

Net zoals voorgaande jaren is het mogelijk om gratis een kijkje te nemen in veel monumenten die Zwolle rijk is. Voorbeelden zijn de Grote of St. Michaëlskerk, oliemolen De Passiebloem, de Windesheimer korenmolen, het Karel V-huis in de Sassenstraat en de Waalse kerk.

Open Monumentendag in Zwolle

Het programma voor Open Monumentendag Zwolle op 14 september is klaar! De pdf is te vinden op www.zwolle.nl/openmonumentendag. Het digitale programma bekijk je op https://openmonumentendag.zwolle.nl. Het gedrukte programmaboekje is op Open Monumentendag verkrijgbaar bij de informatiekraam op de Grote Markt en bij de deelnemende monumenten. 

Programma

Alle activiteiten tijdens Monumentendag en de monumenten die gratis te bezichtigen zijn vindt u in het programmaoverzicht