Whaaa het is al warm en het wordt nog warmer! Het wordt even écht zomer in de laatste week van onze zomervakantie, en niet een beetje ook. Van mij persoonlijk hoeft het niet zo, maar ja - we hebben niet voor het zeggen wat voor weer het is hè. Tegelijk geeft het ook wel heel wat meer vakantiegevoel dan we tot nu toe in de zomervakantie hebben gehad, dat is ook wel weer heel lekker.

In bikini achter m'n laptop

Terwijl ik dit tik zit ik op de veranda van onze stacaravan - in m'n bikini want ben even lekker in het zwembad gaan afkoelen zonet. Wel een zegen hoor, dat ik op deze manier kan werken met een zwembad waar ik op ieder moment naartoe kan wandelen. De kinderen vermaken zich heerlijk met anderen en zijn ook lekker aan het zwemmen. 

Werken op de camping

Kijk eens hoe ik erbij zit... met de ventilator op m'n snoet en de gordijnen van de veranda dichtgeschoven is het heel goed te doen om op de camping toch lekker aan Go-Kids te werken!

Werken op de camping met een hittegolf

Hittegolf of superhittegolf?

Toch word ik niet heel blij als ik voorspellingen over een hittegolf, zelfs een superhittegolf langs zie komen. Iets van 25 graden is voor mij echt wel zomer genoeg. Maar goed, het is wat het is. Wat kun je nou doen om het in die hitte leuk te houden voor de kids? Nou ja... water, veel water natuurlijk. Water drinken, spelen met water, zwemmen in het water, waterijsjes eten... En schaduw, ook belangrijk!

Wat ga jij doen? Blijf je thuis en creëer je daar je eigen hittegolf-paradijsje? Of ga je naar een plek waar zwemwater is?

Zwembaden en recreatieplassen in Zaanstreek-Waterland

Een zwembad of recreatieplas... als je er maar kan zwemmen natuurlijk. In de regio Zaanland heb je heel wat plekken om te gaan zwemmen met de kids. Het Hemmeland, 't Twiske, het Leeghwaterbad, andere zwembaden en recreatiegebieden... ik zette al eens 10x buiten zwemmen in Zaanstreek-Waterland voor je op een rij. Ken jij ze allemaal? Stuk voor stuk zijn het heerlijke plekken om zo'n warme dag met je kinderen door te brengen. 

Zwemmen in 't Twiske

Foto: website 't Twiske

Thuis een hittegolf-paradijsje maken

Maar als je thuis blijft, hoe maak je het daar hittegolf-vriendelijk? Met een vriezer vol ijsjes hoop ik? Nog niet zo lang geleden maakte ik nog een blog met 5 recepten om zelf gezonde ijsjes te maken. Hmmm - die gaan er wel in nu lijkt me zo. 

Zwembad in de tuin

Een zwembad(je) - in welk formaat dan ook - is dan eigenlijk wel een must in je tuin. Heb je er al één? Ik hoop het, want ze vliegen natuurlijk de winkels uit op dit moment. Maar: als ik even snel op Bol.com kijk is er nog heel wat keuze en ook met de optie om het morgen al in huis te hebben. Goed idee!

Zwembaden en opblaasfiguren bij Bol.com

Ze hebben zoveel superleuke zwembaden tegenwoordig... heerlijk gewoon. Alleen al van een 'eenhoorn zwembad' zijn er talloze varianten. Al denk ik ook met heel veel plezier terug aan het simpele opzetbadje dat wij in de tuin hadden staan, waar we onze plastic glijbaan dan in uit lieten komen. Super voor de kids! We hebben er ook een keer in zitten lunchen, in het zwembadje, geweldig toch?

We hadden trouwens ook een coole waterbaan die we gingen opzetten in tuin als het warm was. Wat hebben we dáár veel plezier van gehad zeg! Als ik dit soort dingen opschrijf krijg ik oprecht heimwee naar de tijd dat m'n kinderen klein waren...

Schaduw, ventilator en airco

Wat nog meer? Als je niet genoeg schaduw in je tuin hebt hoop ik voor jou dat je al iets van een parasol hebt of die ergens vandaan kunt plukken. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat je tijdens deze dagen in de volle zon wilt zitten... toch zie ik genoeg mensen bakken. Mij te heet. Een ventilator is ook echt geen overbodige luxe met deze temperaturen trouwens. Heb je in je huis een airco, dan ben je daar nu ongetwijfeld heel dankbaar voor.

Hittegolf met kleine kinderen

Warm of niet warm, kinderen blijven spelen. Om me heen hoor ik de kids ook gewoon rennen en spelen, geweldig toch? Om ervoor te zorgen dat ze niet oververhit raken tijdens het spelen op zo'n hittedag moet je ze natuurlijk wel goed in de gaten houden.

Mijn jongens zijn al groot en regelen het grotendeels zelf, maar als je kleinere kindjes hebt is het nog aan jou. Genoeg laten drinken en zorgvuldig insmeren met zonnebrand. Bij voorkeur houd je ze tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon, dan is die het sterkst tenslotte. In de schaduw kunnen ze ook lekker spelen, of binnen!

Waterspelletjes spelen

Spelen in de hitte, dat kun je dan het beste doen met water. Ik heb wel wat ideetjes voor waterspelletjes!

  • Flessenvoetbal
  • Sponstikkertje
  • Waterballonnen gooien (wel het plastic héél goed opruimen natuurlijk) - wist je dat die er ook in zelfsluitende varianten zijn?
  • Ballen in bakken met water mikken
  • Waterestafette (met bekertjes zo snel mogelijk water van de ene naar de andere bak brengen)
  • Glijden over een buikschuifbaan - hilarisch!

Buikschuif waterbaan Bol.com

Foto: Bol.com

Koele plekken opzoeken

Je kunt er ook voor kiezen om een andere vorm van koelte op te zoeken: die van ruimtes met airco of veel schaduw.

Bioscoop: lekker naar de film

Ga bijvoorbeeld lekker met de kids naar een leuke kinderfilm bij Pathé Zaandam, Filmtheater De Fabriek of Euroscoop in Amsterdam-Noord.

Glow-in-the-dark minigolf

En als je toch in Noord bent... in het pand van Euroscoop vind je ook GlowGolf. Lekker glow-in-the-dark minigolf spelen... ja, in een heerlijk koele ruimte met airco. 

GlowGolf Amsterdam-Noord

Veel koeler in het bos

In het bos is het vaak veel koeler dan op open plekken - logisch, het bladerdek van de bomen zorgt voor een fijne bescherming tegen de zon en de hitte. Een wandeling in het Purmerbos bijvoorbeeld! Ik kreeg vanmiddag bericht dat het Kabouterpad in het Purmerbos ook weer geopend is... hoe fijn is dat? Wel spullen ophalen in het centrum van Purmerend - bij de VVV!

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!