10x buiten zwemmen in Zaanstreek-Waterland

Is het warm weer? Hoe heerlijk is het dan om met de kinderen naar een plek te gaan waar je gemakkelijk kunt afkoelen: zwemmen, spetteren en poedelen?! We hebben er heel wat in de Zaanstreek, Purmerend en Waterland - Go-Kids zet er 10 voor je op een rij!

1. Hemmeland aan de Gouwzee - Monnickendam

Het Hemmeland in Monnickendam is een heel fijn recreatiegebied aan de Gouwzee met verschillende strandjes, gras en schaduw van de bomen. De toegang is voor iedereen gratis toegankelijk - ook voor parkeren hoef je hier niet te betalen. Er zijn speeltoestellen en twee 'strandtenten': het Mirror Paviljoen en Strandvier.

Recreatiegebied Hemmeland in Monnickendam

2. Zwembad De Waterdam - Edam-Volendam

Zwembad De Waterdam in Edam-Volendam heeft een geweldig buitenbad met alle ruimte om lekker te luieren en te spelen. Er is een 50 meter bad, een springkuil met twee duikplanken, een groot familiebad met glijbaan en twee ondiepe kleuterbaden, omgeven door een grote zonneweide.

Zwembad De Waterdam in Edam-Volendam

3. Zwembad Warder aan het Markermeer

Direct aan het water van het Markermeer vind je een verborgen parel: Zwembad Warder. Je kunt daar zwemmen in het zwembad óf in het Markermeer, genoeg afkoeling dus op warme dagen. De toegangsprijs is laag en met een lidmaatschap is het helemaal voordelig zwemmen in Warder!

Zwembad Warder aan het Markermeer

4. Leeghwaterbad - Purmerend

In Purmerend heb je natuurlijk het heerlijke Leeghwaterbad. Daar is geen groot buitenbad - wel een peuterbad en een grote ligweide, waar bij warm weer vaak waterspelletjes georganiseerd worden door de mensen van Spurd.

Leeghwaterbad Purmerend buiten

5. Recreatiegebied Het Twiske - Den Ilp & Oostzaan

Natuurlijk is het heerlijk op het Twiske bij mooi weer! Aan beide kanten (de Den Ilp kant en de Oostzaan kant) is heel veel water waar je lekker kunt afkoelen mét speeltoestellen voor de kinderen. Bij mooie weer is er ook op verschillende plekken lekkers te krijgen, naast natuurlijk de vaste horeca zoals Twiske Haven (hier kun je ook bootjes en waterfietsen huren!) en Pannenkoek De Appel.

Speelsloot op het Twiske

6. Zwembad Het Zwet in Wormer

Zwembad Het Zwet ligt aan de rand van het veenweidegebied van Wormer en het Jisperveld. Vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de omringende watervennen. Er is een 50-meterbad, een royaal recreatiebad, een peuterbad en een lekker grote ligweide.

Zwembad Het Zwet in Wormer

7. Zwembad De Breek in Landsmeer

In Landsmeer kun je lekker buiten zwemmen in Zwembad De Breek. Het water is verwarmd - er zijn twee baden en een fijne ligweide om te chillen en te spelen. Je vindt het zwembad op het Sportpark van Landsmeer.

Zwembad De Breek in Landsmeer

8. Jagersplas op het Jagersveld in Zaandam

Zwemmen in Zaandam? Je hebt natuurlijk de Zaanse zwembaden, maar je kunt ook lekker zwemmen in de Jagersplas op het Jagersveld!

(Foto: Mutzstudios - TripAdvisor)

Zwemmen in de Jagersplas op het Jagersveld Zaandam

9. Zwembad De Crommenije - Krommenie

Het nieuwe zwembad De Crommenije in Krommenie is in 2018 geopend als vervanging van het oude bad De Watering. Het buitenbad van De Crommenije heeft een 50-meterbad, inclusief ‘Duo Racer’ glijbaan met tijdswaarneming en een hoge en lage duikplank. Er is een bad voor de allerkleinsten met een glijbaan en veel speelmogelijkheden voor ultieme waterpret en een ligweide.

Zwembad De Crommenije in Krommenie

10. Het Slobbeland - Volendam

Recreatiecentrum Slobbeland is opgericht vanuit een overtuiging om voor alle bewoners van Volendam een heerlijke dag te bieden op een unieke plek aan het IJsselmeer. 'Het Slob' heeft zwembaden, een reuzeglijbaan, heel veel plek om lekker in de zon te liggen en uitgebreide speelmogelijkheden voor de kids.

Recreatiecentrum Slobbeland Volendam

Zoooo dat waren 10 coolspots bij warm weer in de regio Zaanstreek-Waterland. Er zijn er nog meer hoor... check maar eens het overzicht op Go-Kids Zaanland onder Eropuit - met als selectie 'Zwemmen' en 'mooi weer'. Ontbreekt daar nog iets? Jouw tips ter aanvulling zijn van harte welkom op zaanland@go-kids.nl

Check de waterkwaliteit van het zwemwater in de natuur!

Enneh - als je in natuurwater wilt gaan zwemmen, dan is het wel verstandig om altijd even na te gaan wat de kwaliteit van het zwemwater is. Dat doe je heel makkelijk op www.zwemwater.nl. Wat je ermee doet moet je zelf weten, maar er staan vaak waarschuwingen op...

Veel zwemplezier in de regio!!

Dol op leuke gezinsuitjes en kinderfeestjes?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Zaanstreek-Waterland aan!

GRATIS KidsTips!

Log In