Sinterklaasintochten op de Veluwe 2020

Hij komt... Hij komt! Kunnen jullie ook niet wachten tot Sinterklaas weer in het land is? Wij in ieder geval niet! Zaterdag 16 november is het weer zo ver en wij hebben speciaal voor jou alle Sinterklaasintochten van de Veluwe en alle bijbehorende informatie voor je op een rijtje gezet! 

Sinterklaasintocht Apeldoorn
Sinterklaas komt op 16 november niet per boot, maar per stoomtrein aan in Apeldoorn, hoe tof is dat? Na ontvangst door de burgemeester van Apeldoorn vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten naar de binnenstad via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat. De tocht eindigt op het Raadhuisplein, waar hij om 13.15 uur afscheid neemt  van alle kinderen en hun ouders. Op NPO3 kun je van 12.00 tot 13.15 uur live op televisie de aankomst van Sinterklaas in Apeldoorn zien. Op zaterdag 16 november zijn er verschillende stops tijdens de route. De vier locaties zijn:  

  • het Stationsplein;
  • bij de Onze Lieve Vrouwekerk (ook wel bekend als de Mariakerk);
  • het Bongoplein (tegenover McDonalds aan de Hoofdstraat) en
  • het Raadhuisplein.

* Let op: de landelijke Sinterklaasintocht is dit jaar in Apeldoorn, waardoor het erg druk kan zijn. Houd hier rekening mee!

Sinterklaasintocht Ugchelen
Op zaterdag 23 november kun je Sinterklaas komen verwelkomen om 14.00 uur in het centrum van Ugchelen. Voor de kinderen t/m groep 4 is er bij Ugchels Belang van 15.15 tot 17.00 uur een leuk programma, kaartjes hiervoor worden op de scholen in Ugchelen uitgedeeld. Voor alle kids van groep 5 t/m 8 is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een Sinterklaasdisco!Sinterklaasintocht Beekbergen
Zaterdag 16 november komt Sinterklaas rond 16.00 uur aan op het station in Lieren met meer dan 30 Pieten. Omdat de Sint en zijn Pieten dit jaar wat later zijn vraagt Sinterklaas of jullie vanaf het station met Sinterklaas en al zijn Pieten mee willen lopen naar Beekbergen. Hij zou het leuk vinden als jullie allemaal een lampje of een lampion willen meenemen, zodat alles mooi verlicht is.
Na aankomst op het station zal de Sint ontvangen worden door burgemeester van Wingerden, de voorzitter van de Bemivo en de voorzitter van de Dorpsraad. Wanneer de Sint klaar is met alle plechtigheden zal hij ter paard richting Beekbergen gaan. Vanaf het station gaat hij direct naar links de Dorpstraat op. Hij hoopt daar weer een hoop bekenden langs de route te zien. Wanneer de Sint en zijn Pieten in Beekbergen aan komt gaat de Sint om de kerk heen de Papenberg op en zal hij op de Kerkallee plaats nemen op zijn prachtige stoel. Laat het feest maar losbarsten! Alle kinderen t/m 10 jaar ontvangen een cadeautje en kunnen met de Sint en zijn Pieten op de foto. Dit event duurt tot ongeveer 19.00 uur. 

Sinterklaasintocht Eerbeek
Sinterklaas komt op zaterdag 16 november om 15.00 uur in Eerbeek per stoomtrein aan op het station! Na een korte ronde door het dorp gaat de Sint naar Spoorzicht waar de kinderen met de Sint op de foto mogen en hem een handje kunnen geven.Sinterklaasintocht Vaassen
Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 16 november aan in Apeldoorn. Traditiegetrouw komen zij rond 18.00 uur aan in Kasteeldorp Vaassen. Elk jaar is het weer een groot feest in het dorp als de Sint met zijn (stunt)pieten aankomt bij Kasteel Cannenburch. Het wordt een groot kinderfeest met een spannend tintje in een verlicht sprookjesdecor. Iedereen is welkom van 17.00 – 19.00 uur.

Sinterklaasintocht Voorthuizen
Sinterklaas heeft een groot hart voor de kinderen (en ouders natuurlijk) van Voorthuizen!
Daarom kiest hij er dit jaar weer voor om na zijn aankomst op 16 november direct door naar Voorthuizen te gaan. Deze intocht begint om 15.00 uur aan de Bunckmanplein en zal rond 19.00 uur zijn afgelopen. 

Sinterklaasintocht Ermelo
Op 16 november om 13.30 uur komt Sinterklaas aan op het Raadhuisplein in Ermelo. Dat het is moment dat de kinderen de Sint en zijn Pieten toezingen. Vervolgens vertrekt de hele stoet. Ze gaan via de Stationsstraat en de Enk, naar het Pakjeshuis op het Molenaarsplein. Daar opent Sinterklaas, rond 16.00 uur, officieel zijn werk- en slaapkamer.

Sinterklaasintocht Loenen
Op zondag 17 november verwelkomen we Sinterklaas en zijn Pieten in Loenen! Volgens de laatste berichten uit Spanje hopen de Sint en Pieten om 13.30 uur aan te komen bij dorpscentrum de Brink. Alle kinderen worden uitgenodigd om hen te verwelkomen! Een handje geven aan de Sint of een dansje met de Pieten? Het kan deze dag allemaal!
Extra: Ouders van zieke kinderen kunnen een verzoek voor een thuisbezoek van de Sint doen bij de Loenense ondernemersvereniging Lomivé, via info@loenen.nu.

Sinterklaasintocht Nunspeet
Sinterklaas komt op zaterdag 16 november 13.00 uur aan in Nunspeet, waarna hij een ronde door het centrum van Nunspeet maakt. De Sint zal aankomen om 13.30 uur op het Marktplein van Nunspeet. Hij wordt ontvangen door de Nunspeetse burgemeester. Vooraf zal er een introductieshow zijn met kidz DJ.

Sinterklaasintocht Elburg
Zaterdag 16 november 2019 komt Sinterklaas met zijn feestelijk verlichte stoomboot en ruim 200 pieten onder het licht van de maan en de sterren naar Elburg. Vanaf 14.00 uur begint er al een leuk kinderprogramma en rond een uur of 18.00 uur zal Sinterklaas samen met mijn zijn Pieten aankomen in Elburg. Klik hier voor meer informatie!

Sinterklaasintocht Klarenbeek
Ook in Klarenbeek worden de Sint en zijn Pieten verwacht op 16 november. Om 13.15 uur komen hij en zijn Pieten aan bij het Dokter Blokplantsoen. Rond 13.30 uur begint vervolgens het kinderfeest, dat dit jaar weer plaatsvindt bij MFC De Brug aan de Bosweg 14 in Klarenbeek. Het feest is om 15.15 uur afgelopen. Let op: Dit kinderfeest kan alleen worden bijgewoond door kinderen t/m groep 4 (en niet door ouders/verzorgers).

Sinterklaasintocht Elspeet
Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Nederland. En diezelfde dag komt hij óók naar Elspeet. Net als vorig jaar is de rondgang als het al donker is. Sinterklaas heeft daarom lichtjessnoeren gekocht voor alle Pieten. Kinderen mogen ook lampjes en/of lampionnetjes meenemen, zodat zij ook goed zichtbaar zijn op de weg! Iedereen is van harte welkom om 18.00 uur bij het Kulturhus. Daar komen Sinterklaas en zijn Pieten ook naar toe. Zij worden daar welkom geheten door burgemeester Van der Weerd. Meteen daarna is er een rondgang door het dorp met muzikanten van het Elspeets Fanfarekorps en aansluitend, ongeveer om 19.00 uur, is er een voorstelling in het Kulturhus voor alle jonge kinderen.

Sinterklaasintocht Putten
Ook dit jaar komt Sinterklaas met de stoomboot aan in Nederland! Samen met meer dan 50 pieten en de pietenfanfare ´de Peppernuts´ brengt hij op 16 november ook een bezoek aan Putten. Rond 13.00 uur komt hij met de stoomboot aan in de haven van Putten waarna hij om ca. 14.15 uur zijn rondgang start in Winkelcentrum Putten. Op de kade en bij het gemeentehuis zal de pietenfanfare met hun vrolijke muziek de pieten laten dansen en de kinderen begeleiden tijdens het toezingen van de Sint en zijn gevolg. Natuurlijk worden er pepernoten uitgedeeld en kunnen kinderen met de Pieten op de foto. Na de eerste rondgang per koets zal het bestuur van de winkeliersvereniging WCP om 14.30 uur de Sint verwelkomen op het bordes van het gemeentehuis.
Vervolgens zal de Sint om 15.00 uur zijn rondgang vervolgen. In multicultureel centrum Stroud zal om 16.00 uur het feest beginnen met een verrassende Pieten Goochelshow. Ook mogen de kinderen de Sint een handje, verlanglijstje of kleurplaat geven en zullen er gezellige liedjes gezongen worden. Natuurlijk maken de Pieten een dansje en delen zij heerlijke pepernoten uit. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen. Klik hier voor meer informatie. Sinterklaasintocht Harderwijk
Op zaterdag 16 november 2019 om 11.30 uur zal Sinterklaas met zijn pieten met de pakjesboot arriveren in de haven. De heer G.J. van Noort en de Kinderburgermeester zullen met smart op de Sint en zijn Pieten staan te wachten. Na een welkomstwoord van G.J. van Noort en het schudden van vele kinderhandjes vertrekt de vrolijke Sinterklaasstoet via de speciale route naar de Markt. Daar vertonen de Pieten hun kunstjes en zingen we luidkeels de Sint toe. Dit jaar wordt de Vischmarkt opnieuw omgedoopt tot het Sinterklaasdorp en is vanaf 13.00 uur een waar speelparadijs voor de kinderen. Verderop is te lezen wat er allemaal te doen is in het Sinterklaasdorp. Na een drukke dag vertrekken de Sint en zijn Pieten rond 16.00 uur vanaf de Vischmarkt door de stad naar het Oude Stadhuis om daar heerlijk uit te rusten van de vrolijke dag.

Sinterklaas in de Eglantier in Apeldoorn
Op zaterdag 23 november 2019 komt Sinterklaas naar Winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn! Het winkelcentrum zal deze hele dag in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten staan. Vanaf 10.30 uur staan er meer dan 10 fantastische attracties waar alle kinderen gratis in mogen. Ook zijn er zo'n 45 Pieten die maar liefst 300 kilo pepernoten uitdelen! De Sint zal deze dag om 11.00 uur en 13.00 uur aanwezig zijn om handjes te geven, vragen te beantwoorden en natuurlijk om op de foto te gaan. Kom je ook een kijkje nemen in het Pieten-Café? Aan ieder tafeltje zit wel een Piet waar je mee kunt kleuren, praten en natuurlijk pepernoten mee kunt snoepen! 

Een hele fijne intocht gewenst! 
Liefs,
Lisanne
GO-Kids Veluwe