Sinterklaas op de Veluwe

In dit blog lees je alles over Sinterklaas op de Veluwe. Onze goedheiligman en zijn pieten zorgen dit jaar ook weer voor groot feest bij onze kinderen. Dus ga er maar eens lekker voor zitten en geniet van deze gezellige tijd! Met onze tips ben jij goed voorbereid.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Mega Sint Spektakel: Julianatoren
Meer weten

Mega Sint Spektakel: Julianatoren

Plaats: Apeldoorn
Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn

Kom samen met Sinterklaas en zijn Pieten feest vieren op het Sinterklaasfeest in Kinderpretpark Juli... bekijk

Van 18 november 2023 11:00 tot 3 december 2023 17:00
Op bezoek bij Sint in Harderwijk
Meer weten

Op bezoek bij Sint in Harderwijk

Plaats: Harderwijk

Ontmoet Sinterklaas in Harderwijk Beleef een unieke en persoonlijke ervaring met de Sint in de haven ... bekijk

Van 22 november 2023 tot 5 december 2023
Sinterklaas bij Monkey Town
Meer weten

Sinterklaas bij Monkey Town

Plaats: Apeldoorn
Indoor Speelparadijs Monkey Town Apeldoorn

Kom naar het toffe Sinterklaas weekend bij Monkey Town Apeldoorn. Zaterdag komt Piet Toby op bezoek ... bekijk

Van 25 november 2023 tot 26 november 2023
Whatsapp kanaal Go-Kids Veluwe & Stedendriehoek
Details

Whatsapp kanaal Go-Kids Veluwe & Stedendriehoek

Nieuw: Whatsapp channels Lees jij onze tips ook altijd op je telefoon, meld je dan nu aan voor ons w... bekijk

Van 1 januari 2023 tot 30 juni 2026

Sinterklaas op de Veluwe 2023

Wij hebben een mega blog vol met toffe tips, zoals handige aftelkalenders om de spanning weg te halen, de leukste Sinterklaas kleding en pieten pakken, waar vind je Sinterklaas intochten, de leukste sinterklaas cadeau tips voor je kinderen, waar komt Sinterklaas vandaag, het Sinterklaas journaal, leuke spelletjes, liedjes, het heerlijkste snoepgoed, hoe maak ik een leuke sinterklaas surprises en het geheim van Sinterklaas.

Een fijne tijd gewenst!

Liefs Judith

Video van de Sint

>> Bestel een video van de Sint


» Handige aftelkalender «

 

Sinterklaas aftelkalenders

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Wij vinden Sinterklaas een super tof en gezellig kinderfeest. Maar voor kinderen is het ook best spannend. En wanneer komt hij nou precies in ons land? En wanneer mogen de kinderen nu hun schoen zetten? Wij hebben twee handige aftelkalenders gemaakt die je gratis kunt downloaden. Zo handig!

Het idee is simpel: maak inzichtelijk wat er wanneer gaat gebeuren. Plak een sticker op de dagen dat er een schoen gezet mag worden of geef het een kleurtje. En laat de kinderen zelf elke dag de kalender verder inkleuren. 
Lekker simpel! ➤


Sinterklaas kleding en Pieten pakken

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Kinderen vinden verkleden altijd super leuk. En als je op bezoek gaat bij Sinterklaas of bij een intocht gaat kijken is het toch super leuk als je kind als klein Pietje of mini Sinterklaasje langs de kant staat in zijn of haar pietenpak met pietenmuts of met een tabberd, mijter en staf.

➤ Check hier: Wij zochten de leukste kleding voor je online!

Waar komt Sinterklaas vandaag?

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Leuke activiteiten bij jou in de buurt met Sinterklaas en zijn Pieten. Wij verzamelen de leukste tips voor jou en delen deze in onze agenda. Deze zal de komende tijd weer flink aangevuld worden. Mocht jij nog een leuke activiteit weten, mail ons op veluwe@go-kids.nl
Wat ga jij doen met Sinterklaas?

Check onze agenda! ➤


Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Wie kent Dieuwertje Blok nou niet? Het Sinterklaas journaal is bij de kinderen super populair! We kijken er allemaal elk jaar weer naar uit. Wat gaat er dit jaar gebeuren? Zijn er weer pakjes kwijt, is er een piet verliefd, of zijn de pepernoten verdwenen dit jaar. En natuurlijk zijn er ook weer opdrachten die de kinderen thuis kunnen uitvoeren of ze kunnen natuurlijk gewoon in spanning de avonturen bekijken....

Het Sinterklaasjournaal start op maandag 13 november en zal te zien zijn tot en met 5 december op NPO Zapp (NPO 3). De uitzendingen van het Sinterklaasjournaal kijk je iedere dag om 18.00 uur. En de intocht op zaterdag 18 november is vanaf 12 uur live te volgen.   

Sinterklaas film

Met Sinterklaas naar de bioscoop! ➤


Sinterklaas intochten op de Veluwe 

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in het land. Niet alleen op de televisie, maar op de hele Veluwe worden Sinterklaasintochten georganiseerd. Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet. Kies maar uit! Waar ga jij heen?

Sint intochten op de Veluwe! ➤


Sinterklaas cadeau tips

Waarschijnlijk ligt er ook bij jullie al weer een speelgoedboek op de keukentafel. Heel leuk, want daar zijn ze weer uren zoet mee. Kinderen gaan altijd fanatiek aan de slag met hun wensenlijstje voor Sinterklaas. Maar aangezien je vast niet alles op hun lijstje even geschikt vindt of binnen je budget past,  hebben wij nog wat inspiratie voor leuke Sinterklaascadeau's voor kinderen op een rij gezet. Let op dat je je bestelling online op tijd doet. Door de verwachte hoeveelheid krijgen de bezorgers het extra druk!

➤ Check hier: De leukste Sint cadeau's van 2023!

Tips voor Sinterklaas spanning

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
De Sinterklaastijd; het ene kind kijkt er reikhalzend naar uit, een ander ligt er nachten wakker van en een groot deel van de kinderen vinden het toch wel spannend als de Sint daadwerkelijk voor de deur staat. Frank voor 't Hekke van Pedagogiek op maat schreef voor ons dit interessante blog.
Hij geeft enkele praktische handvatten over hoe om te gaan met Sinterklaasspanning of -angst bij kinderen. 
Lees en verminder de Sint spanning! ➤


Sinterklaas spelletjes app

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Wij ontdekten een super toffe Sinterklaas Feest app voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. In deze app kunnen kinderen 8 mini-games spelen en Sinterklaas helpen met de voorbereidingen voor pakjesavond. Ze helpen de Sint om cadeautjes te verzamelen, maken muziek met de roetveegpieten, spelen verstoppetje, versieren chocolade letters, zetten speelgoed in elkaar, maken het Paard van Sinterklaas klaar voor zijn slaapje, zoeken strooigoed, en gooien sneeuwballen met de Pieten.
Naast plezier maken met de Pieten, leren kinderen onbewust en spelenderwijs verschillende vormen kennen, gebruiken ze hun creativiteit en wordt hun geheugen geprikkeld.
Download de educatieve app ➤


Sinterklaas liedjes


Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk Sinterklaas liedjes! Zijn jullie al begonnen met het oefenen van de liedjes? Via Spotify, Youtube, Netflix en Videoland kun je tegenwoordig super simpel de leukste en nieuwste Sinterklaas liedjes luisteren, oefenen en meezingen. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!
De tofste Sinterklaas liedjes ➤


Sinterklaas snoepgoed

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Sinterklaas staat toch wel bekend om de pepernoten , taaitaai en ander snoepgoed. Toch kun je ook een gezonde en lekkere lunch meegeven helemaal in het Sinterklaas thema. En de traditionele banketletter gevuld met spijs kennen we natuurlijk allemaal. Maar weet je dat een banketletter gevuld met gehakt ook onmeunig lekker is. Dat wordt smullen!
Ontdek de lekkerste Sint recepten ➤


Is Sinterklaas echt of nep?

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
De Sinterklaastijd is voor de meeste kinderen leuk en spannend, vooral als ze nog in de mythe geloven. Maar er komt een moment dat de twijfel toeslaat en dat er vragen komen. Hoe ga je daarmee om?
Kinderen komen er steeds eerder achter dat Sinterklaas niet bestaat. Waar ze vroeger op latere leeftijd nog heilig in Sinterklaas geloofden, weten de meeste kinderen nu al vrij vroeg dat hij niet bestaat. Of begint in elk geval de twijfel toe te slaan.

In het boek Sinterklaas voor grote kinderen lees je wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim gemakkelijk maken.

 


Sinterklaas surprises maken

Hebben jullie al lootjes getrokken? En moeten jullie ook een surprise maken? Geen stress, want wij hebben heel veel leuke voorbeelden. Wij vroegen jullie vorig jaar naar jullie mooiste suprises, er kwamen er heel wat binnen. Dus als je nog tips nodig hebt. Scroll even lekker door! En wil je dat jouw surprise hier ook bij komt te staan, mail je ons dan je foto door?

Lootjes trekken met surprise

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

Sinterklaas op de Veluwe

<< Terug naar overzicht!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De tofste Sint en Piet kleding 

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
De leukste kledingtips voor je kinderen tijdens de intocht of het Sinterklaasfeest. Daar maak je toch ieder kind blij mee?

Pietenmutsen voor je kind

Sinterklaas op de Veluwe
Oh, kom er eens kijken... dit pietenmutsje is toch zo schattig. Een super mooi pietenmutsje met je eigen naam en goudkleurige details. 
Deze wil ik hebben! ➤

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Of ga jij liever voor een echte pietenmuts met gekleurde veer?
Daarvan is aanbod genoeg.
Wist jij dat een pieten muts eigenlijk een baret heet?
Kijk snel! ➤

De tofste Pietenpakken

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Schattige of stoere pieten, met deze pietenpakken maak je je kind wel heel blij. Met deze set kan je kind zich verkleden als hulp roetveegpiet. De verkleedset is gemaakt bestaat uit een baret, top en broek in de kleur groen, allemaal versierd met rode biezen. En is gemaakt van zachte fleece. 
Wauw, die wil ik! ➤

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Met een broek, shirt en muts met veer is dit een wel heel stoer pietenpak. Tenzij je kind zelf gezegend is met een prachtige bos krullen, is het ook handig om een mooie pietenpruik mee te bestellen. Helemaal echt!
Ja leuk, die doen we! ➤

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
En wat dacht je van dit schattige setje. Ik vind deze stippen zo leuk. De verkleedset is gemaakt van zachte fleece en bestaat uit een baret, top en rokje in rode en lila kleuren, allemaal versierd met gouden biezen.
Dit wordt 'm! ➤

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Dit jurkje is ook zo leuk. En als je ook het haar versiert van je kind met knipjes en toffe haar speldjes maak je dit outfit echt helemaal af. 
Doe mij die maar! ➤

Sinterklaas verkleedkleding

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Lekker opvallend, want van Sinterklaas zijn er vaak niet veel. En als die echte goed heiligman jouw kind zo ziet staan is de kans groot dat hij zijn collega even een handje komt geven of hem glimlachend toezwaait. En tijdens het verkleden en spelen is het natuurlijk super leuk als je ook het Grote boek van Sinterklaas erbij kunt gebruiken. Bestel ook nog een set witte handschoenen en een  prachtige ring met rode steen erbij en je eigen Sint is helemaal happy.
Super stoer! ➤

Shirts met Sinterklaas of Piet

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Naast de echte verkleedkleren is het natuurlijk ook super leuk om gewoon een tof Sinterklaas shirtje te dragen.
Speciaal voor de hulppiet! ➤

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Of de allereerste Sinterklaas van je jongste. Een heerlijk zachte romper met leuke opdruk.
Te leuk om niet te kopen! ➤

Shop de leukste
Sint en Pieten kleding!

<< Terug naar overzicht!


 

 

 

 

 

 

 

 

 


De 10 leukste Sinterklaas cadeaus 

Schoen zetten en pakjes avond. De kinderen gaan altijd fanatiek aan de slag met de wensenlijstjes voor Sinterklaas. Want het jaar is omgevlogen en over een paar weken komt namelijk Sinterklaas alweer vanuit Spanje naar Nederland! Heb je als ouder inspiratie nodig voor leuke Sinterklaas cadeaus voor de kinderen? Go-Kids helpt je met wat leuke sinterklaas cadeau tips. 

Sint cadeautip 1. De zak van Sinterklaas

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Vergeet niet om een zak te halen voor Sinterklaas avond. Natuurlijk niet om stoute kinderen mee te geven naar Spanje. Maar een zak vol cadeautjes of pepernoten maakt ieder kind blij.
Handig voor pakjesavond! ➤

Sint cadeautip 2. Jaarabonnement binnenspeeltuin

Heggies Speelschuur Sinterklaas
Op zoek naar een mooi cadeau voor groot en klein. Dan moeten de pieten zeker bij Heggies in Emst zijn!
De cadeau tip van Sinterklaas:

  • Cadeau bon ''entree Heggies Speelschuur'' 
  • Cadeau bon '' Heggie Mega arrangement'' 
  • Jaarabonnement Heggies 
  • Heggie knuffel 

Meer weten? ➤

Sint cadeautip 3. Koop je cadeautjes op tijd in

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Koop je online cadeautjes. Let op dat je je bestellingen op tijd doet. Door de verwachtte hoeveelheid krijgen de bezorgers het extra druk. Online winkels zijn altijd mijn grote redder in nood. Online kun je tegenwoordig echt bijna alles vinden wat je nodig hebt. Ik vind het vooral handig als er op een site duidelijk bijgeschreven staat wanneer je je pakket kunt verwachten. Dat is zeker handig als je, net zoals ik, op het allerlaatste moment toch nog even ergens een cadeautje voor moet regelen.

Sint cadeautip 4. Mooie cadeaus van Bezoekerscentrum Nunspeet

Sint cadeau tips Bezoekerscentrum Nunspeet
Heb jij een echte natuur liefhebber in huis? Bij Bezoekerscentrum Nunspeet vind je de mooiste cadeaus voor jong en oud. Van nestkastjes, leuke (kinder)boeken, woonaccessoires tot super leuk houten speelgoed. Bezoekerscentrum Nunspeet stelt ook leuke cadeaupakketten, zoals bijvoorbeeld een thee pakket voor je opa en oma of je oppas samen! Vraag maar even in de winkel. 
De tofste natuur cadeautjes ! ➤

Sint cadeautip 5. Leuke spelletjes voor het hele gezin

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
December is echt dé tijd voor leuke gezelschapsspellen, puzzels of bordspellen. Gezellig samen zijn en plezier maken. De leukste spelletjes voor pakjesavond of in de schoen.
Wij hebben dit jaar het Ticket to Ride Europe bordspel ontdekt. In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?
Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.Dit populaire bordspel is een makkelijk aan te leren spel met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Spanning en plezier voor iedereen.
Of het spelletje: De vloer is lava. Ook zo'n super leuk spel voor het hele gezin. Het bevordert de lichaamsbeweging, de verbeeldingskracht en zorgt voor speelplezier bij jong en oud. Iedereen zal dit snelle en eenvoudige spel weten te waarderen: kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen! Dit spel is het leukst op een feestje of spelletjesavond.
Gezellige spelletjes! ➤

Sint cadeautip 6. Monkey Town cadeaubon

Sinterklaas cadeautjes
Maak je (klein)kind super blij en geef een bezoek aan Monkey Town Speelparadijs cadeau. Koop de Monkey Town Cadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa in het park en uiteraard verpakken ze hem in een toffe Monkey Town envelop. Voor nog meer plezier koop je een tien ritten kaart. Je krijgt een mega voordeel met de aanschaf van een tien-rittenkaart! 
Meer weten? ➤

Sint cadeautip 7. Bestel een video van de Sint

Sinterklaas op de Veluwe
"Want er zijn geen stoute kind'ren bij". Maak 5 december compleet met een persoonlijke boodschap van de enige echte Sint. Via Go-Kids Veluwe nu te bestellen met 40% korting. Stel je bericht samen en laat je toespreken in een video van 14 minuten. Een origineel cadeau om je kinderen, (klein)kinderen, neefjes, nichtjes en ouders mee te verassen! 
Bestel hier met korting! ➤

Sint cadeautip 8. Tekenspullen

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Heb jij creatieve kinderen dan ga je zeker blij maken met tekenspullen. Er zijn verschillende soorten potloden zoals grafietpotloden, kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden. Om het werk met potlood te corigeren zijn er verschillende gummen. Om de creaties van kleur te voorzien kun je ook kiezen uit verschillende stiften zoals viltstiften, fineliners en markers. Je kunt er ook voor kiezen om te tekenen met houtskool. Of teken eens met krijt of pastels.
Hele mooie sets! ➤

Sint cadeautip 9. Versiering

Sinterklaas op de Veluwe in Gelderland
Een kleine cadeautip voor jezelf. Versier je huis om het feest helemaal compleet te maken. Met Sint vlaggetjes of ballonnen kan je feest niet meer stuk. Of wat dacht je van toffe raamstickers.
Deze zijn ook zo leuk! ➤

Shop de leukste cadeautjes!

<< Terug naar overzicht!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Log In