Het regent en de blaadjes vallen van de bomen, herfst! Op de Veluwe worden onder andere paddenstoelen 🍄 speurtochten georganiseerd! Bekijk ze hieronder 

Paddenstoelen excursie bij Kasteel Cannenburch in Vaassen

De paddenstoelen excursie op zondag 17 oktober 2021 is een van de activiteiten in het kader van de Week van het Landschap die samen met Gelders Landschap en Kastelen wordt aangeboden.

De paddenstoelen excursie is gratis, je moet je wel van te voren opgeven.

>> Meer weten?

Paddenstoelen op de Veluwe

 

Paddenstoelenwandeling in Putten

Speur naar bijzondere paddenstoelen in het bos. De bekendste is wel de rood met witte stippen, de vliegenzwam. Maar wist je dat er ook hele andere paddenstoelen zijn? Hele kleine, felgele of gifgroene bijvoorbeeld. Tijdens de wandeling door het Sprielder- en Speulderbos kun je op de Zoekkaart de juiste paddenstoelen vinden.

  • Bij de VVV krijg je een echte 'Paddenstoelen Speurzoekerspakket' mee.
  • Het paddenstoelspeurzoekerspakket kost €7,95.

>> Meer weten?

Paddenstoelen

 

Zelf op zoek naar paddenstoelen

Uiteraard kun je ook zelf op zoek naar paddenstoelen op de Veluwe! Vergeet dan niet een spiegeltje mee te nemen om onder de paddenstoelen te kunnen kijken. Of maak een foto met je telefoon, kun je nog goed inzoomen om de details te bekijken ook.

 

Paddenstoelen excursie

Het Leuvenumse bos is een waar paddestoelenparadijs. Liefhebbers komen jaarlijks van heinde en verre en gaan ervoor door de knieën. Gewoon langs het wandelpad ontdek je al gauw tientallen soorten. “Niet alleen de bekendere soorten als vliegenzwam en elfenbankje, maar ook wat minder alledaagse met prachtige namen als kluifjeszwam, gewoon denneveertje en gestreept nestzwammetje,” vertelt boswachter Mirte Kruit van Natuurmonumenten, met de blaadjes nog in haar haar van het knielen op de bosbodem.

Belangrijk is dat je de paddenstoelen laat staan en niet plukt!

 

Paddenstoelen zoeken

Mocht het nou echt alleen maar regenen deze herfst, kruip dan lekker met een dekentje op de bank en bekijk dit leuke filmpje van Het Klokhuis. Erg interessant, ook voor je kinderen.

 

Paddenstoelenwandeling in Berg & Bos

Wie gaat er mee met IVN op zondag 17 oktober speuren naar paddenstoelen in Natuurpark Berg en Bos? Samen met een natuurgids op pad in Apeldoorn. IVN natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit die iedereen in zijn eigen tempo kan lopen tussen 11.00 en 16.00 uur. De route, die ook tijdens de Herfstvakantie blijft staan, is bewegwijzerd. 

>> Meer weten?

Paddenstoelen

 

Zandverstuiving Wekersomse Zand

Met kinderen wandelen bij een zandverstuiving. Is wandelen in een mega zandbak. Altijd een groot succes dus! Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa, maar nog wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom. Op het Wekersomse Zand zijn twee mooie wandelingen voor kinderen uitgezet. 

Er zijn hier in de herfst zeldzame paddenstoelen te vinden zoals de gele ridderzwam, de witbruine ridderzwam, de dennesatijnzwam en diverse wasplaatsoorten. In het natuurgebied Wekeromse Zand is naast het actief stuivende zand ook veel hei en bos. Je ziet hier als je geluk hebt ook nog moeflons, een wilde schaapsoort.

>> Lees meer!

 

Veel plezier

Liefs Judith

 

Lees ook:

⭐️ Herfst op de Veluwe

⭐️ De tofste klimbossen van Gelderland

⭐️ Paleizen, kastelen en landhuizen in Gelderland

⭐️ Binnenspeeltuinen op de Veluwe

⭐️De leukste musea voor kinderen in Gelderland

 

Dol op leuke uitjes met je gezin?

Vraag onze gratis mails met KidsTips aan!
 
   >> regio Veluwe!