Wie gaat er mee met IVN op zondag 17 oktober speuren naar paddenstoelen in Natuurpark Berg en Bos? Samen met een natuurgids op pad in Apeldoorn

Paddenstoelen

Vliegenzwam, elfenschermpje, zwavelkopje of vermiljoenzwam…..beeldende namen voor een aantal paddenstoelen die in onze bossen te vinden zijn. 

Wandelroute van natuurgidsen

IVN natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit die iedereen in zijn eigen tempo kan lopen tussen 11.00 en 16.00 uur. De route, die ook tijdens de Herfstvakantie blijft staan,  is bewegwijzerd en houdt rekening met de dan geldende corona voorschriften van de overheid.
Onderweg maak je kennis met verschillende soorten paddenstoelen die van namen zijn voorzien. Vergeet vooral geen spiegeltje mee te nemen, om onder de hoedjes te kunnen kijken.

Natuurpark Berg & Bos

Het startpunt van de route is het Theehuis, waar op 17 oktober ook  de IVN-kraam staat. Er is een aantal gratis paddenstoel zoekkaarten beschikbaar, maar, op is op.

IVN Paddenstoelen excursie

Behalve de individueel te lopen route kunt u op zondag 17 oktober om 11.00 uur en 14.00 uur mee met een Paddenstoel excursie, die 1,5 uur duurt, waarbij wetenswaardigheden over de diverse soorten verteld worden door natuurgidsen Carolien Londerman en Michiel Visch. De excursie start bij het Theehuis.

Aanmelden excursie

Voor deze gegidste excursies dient men zich aan te melden op:
aanmelden-paddestoelentocht@ivn-apeldoorn.nl
De kosten zijn € 2, per volwassene, kinderen tot 12 jaar en IVN leden gratis.

 

Herfstvakantie activiteit

Tijdens de herfstvakantie tot en met zondag 24 oktober blijven de bordjes staan en is de route individueel te lopen.

 

Check ook onze paddenstoelen blog voor nog meer leuke paddenstoelen wandelingen.