DAGJE UIT GETEST: De zon schijnt en wij hebben zin om naar buiten te gaan. De kinderen kijken al dagen uit naar de speurtocht die ik ze beloofd heb bij Kasteel Cannenburch. Dus lekker op pad!

Kasteel Cannenburch speurtocht

Elk seizoen heeft Kasteel Cannenburch een andere speurtocht door het Kasteelpark. Dit keer de lente speurtocht. Gewapend met een visnetje hebben wij de lentespeurtocht uitgeprobeerd. In deze blog lees je wat wij ervan vonden.

Landwinkel Kasteel Cannenburch

De speurtocht kost maar €4,00 per kind en haal je op bij de Landwinkel. Deze vind je bij aankomst aan je linkerhand. Het is niet nodig om te reserveren.

We krijgen een opdrachtenblad mee en een visnetje vol lekkers voor onderweg. Tijd om te starten!

Kasteel Cannenburch

Warmoezenier: De Groentetuin van Kasteel Cannenburch

De speurtocht begint in de moestuin van het kasteel, achter het restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis. In de moestuin vind je verschillende soorten groenten, kruiden en fruit. De kok gebruikt ze voor het bereiden van een maaltijd. De kasteelkeuken bevond zich in de kelder van het kasteel en was gemakkelijk met een bootje bereikbaar over het water van de slotgracht.

Kasteel Cannenburch

In de moestuin staan ook volop sierplanten. Want natuurlijk is het fijn als een groentetuin in de nabijheid van een kasteel niet alleen nuttig is, maar ook mooi. De moestuin wordt nu onderhouden door vrijwilligers van Gelders Landschap & Kasteelen.

We staan er nog even stil:

“Kijk, ruik, luister

en verwonder je”

 

Kasteel Cannenburch

Een moestuin verzorgen kost veel zorg en aandacht. Dat weten wij ondertussen wel, want thuis staan er hele mooie moestuinmaatjes in een pot, zie onze blog van Moestuinieren met kinderen. Dus we konden even gelijk vergelijken hoe het in een echte moestuin er voor staat.

Na het zoeken van de antwoorden op de vragen spelen we nog even bij de waterpomp die gevoed wordt door water uit de slotgracht.
 
Kasteel Cannenburch
 

Kasteelpark Cannenburch

Na de moestuin is het tijd voor het Kasteelpark. Ik neem nog even wat lekkers te drinken mee van Bij Maarten in ’t Koetshuis, want daar lopen we toch langs. Je kunt ook gaan zitten op hun lekkere ruime terras, maar daar hebben de kinderen vandaag geen tijd voor.

We hebben gelijk door waarom we een schepnetje mee hebben gekregen. Er zwemt namelijk van alles in de sloot. Wij vingen in het voorjaar kikkerdril. En deze bak vol kikkervisjes staat er nog steeds. Ze worden goed verzorgd, hoe dit moet kun je lezen in ons blog: Kikkervisjes verzorgen.

Bij ons thuis daar zitten de achterpootjes er al aan, maar nu het buiten nog wat kouder is zie je de kikkervisjes hier alleen nog maar staartjes hebben.

Kasteel Cannenburch

Natuuropdrachten bij Kasteel Cannenburch

In het Kasteelpark beantwoorden we nog meer vragen en doen we een aantal leuke natuuropdrachten. De opdracht bij de waterval was toch wel favoriet. Onderweg zijn we nog even gaan uitrusten bij de vijvers voor het opeten en drinken van het lekkers wat we mee hadden gekregen bij de Landwinkel in onze visnetten.

Kasteel Cannenburch

Maar al gauw willen de kids weer verder wandelen. Zo nieuwsgierig naar wat wij nog meer tegen komen. We lopen over de brug bij de Slingervijver en genieten van alle mooie kleuren. Er staan echt prachtige struiken in bloei.

En dan zien wij ineens tussen al die struiken een bruggetje met aan de overkant een bordje. Leuk, spannend, wat zou daar zijn?

Kasteel Cannenburch

Blote Voetenpad Vaassen

Wauw! Dat is leuk, er zit gewoon een blotevoetenpad in Vaassen. We lopen er langs en weten nu al wat wij aankomend weekend gaan doen ;) Want dat ziet er leuk uit! Boomstammen, zand, stenen, water, modder en takken. Dat wordt genieten! 

Kasteel Cannenburch

We zijn ondertussen al ruim een uur onderweg. Hoewel de afstand eigenlijk nog helemaal niet zo ver is. Maar de kinderen genieten en vermaken zich heel goed. We nemen weer even een pauze op een van de bankjes die we onderweg tegen komen en lezen en beantwoorden de laatste vragen.

Kasteel Cannenburch

Review Lente speurtocht Kasteel Cannenburch

Onze conclusie van deze speurtocht luidt: zeer geslaagd! De lentespeurtocht is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. De afstand is niet erg ver, dus het is echt goed te doen voor alle leeftijden. Wij hebben heel rustig aan gedaan en waren ongeveer anderhalf uur onderweg.

Je hebt dan nog lang niet alles gezien van het park, dus met oudere kinderen kan er altijd nog een rondje achteraan. Of een tijdje spelen bij het blote voetenpad of met je schepnet bij het water.

Kasteel Cannenburch

We wensen je veel speel- en wandel plezier!

Enthousiaste groetjes,

Judith & kids