De vogeltjes fluiten > we kunnen naar buiten!

Het is weer  voorjaarsvakantie! In deze blog zetten we de leukste tips voor een gezellige vakantie voor jullie op een rijtje. Genoeg keuze om eropuit te gaan in je eigen omgeving, of als je op vakantie bent in onze regio!
Kijk voor meer inspiratie ook in onze AGENDA voor speciale vakantieactiviteiten. Welke mooie herinneringen gaan jullie maken?
Ook hebben we leuke BLOGS op de website en een overzicht van de leukste KINDERFEESTJES en (SPORT)CLUBS.

ANWB Leukste uitje van 2024!

Op 16 januari 2024 is de uitreiking van de Awards van de ANWB verkiezing voor het leukste uitje van 2024! Na de nominatieronde bepalen de ANWB leden de uiteindelijke winnaars en het is een echte publieksprijs.

Utrecht / Goud: Nationaal Militair Museum >
Utrecht / Zilver: Waterlijn Amersfoort
Utrecht / Brons: Kasteel de Haar > 

Daarnaast is er nog een winnaar in onze regio: in de categorie Leukste Landelijke uitje van 2024!

Nederland / Brons: DierenPark Amersfoort >

Wij feliciteren de winnaars in onze regio met deze mooie titels!

anwb leukste uitje 2024

Hebben jullie al vakantieplannen voor later dit jaar? 

Wij kijken altijd weer uit naar leuke bestemmingen in de vakantie. Je weet vast dat Nederland heel veel leuks te bieden heeft. Wij hebben de leukste kindvriendelijke vakanties in Nederland verzameld en hebben per categorie een leuke blog gemaakt. En we hebben toffe winacties!
Waar gaan jullie naartoe? Doe inspiratie op!

Vakantie, weekend of nachtje weg met kinderen - en winacties! >
Vakantiehuisjes: de tofste vakantieparken voor kinderen >

Kindvriendelijke hotels >
Kampeervakanties: de leukste campings >

Glampings en bijzondere overnachtingsadressen >

Vakanties kindvriendelijk in Nederland

Eropuit in de voorjaarsvakantie!

Woerdensport

Woerdensport heeft een leuk programma voor de vakantie samengesteld. Er is een Lego Expo in H2O Harmelen en de vakantie wordt ingeluid met DiscoZwemmen in Woerden. In het voorjaar opent ook Batenstein Buiten weer, daar kijken wij al erg naar uit!
Vakantieactiviteiten bij Batenstein en H2O >
Lego Expo H2O Harmelen >
Discozwemmen met Live DJ >
WoerdenSport

Kindertheater De Toverknol Utrecht

Bij kindertheater de Toverknol is elke voorstelling een beleving. De kinderen mogen zich verkleden en gaan helemaal op in de voorstelling. Ga Op Avontuur in de vakantie met Anna die haast heeft om haar favoriete knuffel terug te brengen naar haar vriendin Noortje. De voorstelling speelt tot en met 6 maart in het leukste kindertheater van Utrecht!

Ook zijn er leuke theaterkampen in de voorjaarsvakantie. Je kunt kiezen voor één of meerdere dagen. De kampen zijn op 19, 21, 22 en 23 februari in het Kindertheater in Utrecht.
Tickets voorstelling Op avontuur >
Toverknol theater voorjaarskamp > 
Toverknol Utrecht

Wilde Wildlife Week bij DierenPark Amersfoort

Ontdek in de voorjaarsvakantie samen met je familie de Wilde Wildlife Week in DierenPark Amersfoort. Terwijl je lekker klautert en glijdt kom je alles te weten over bedreigde diersoorten én kom je erachter hoe jij kan helpen om de natuur te beschermen, dichtbij en ver weg. Stem op de diersoort die volgens jou extra steun verdient: de rode panda, hyena of de giraffe. Volg Kindercolleges, dwaal in het DierenDoolhof en struin over de Wildlife-markt. DierenPark Amersfoort vind je midden in het land, midden in het bos.
Wilde Wildlife Week >
DierenPark Amersfoort >

DierenPark Amersfoort, in samenwerking met het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund, zet zich in om geld in te zamelen ter bescherming van de natuur in Costa Rica, zodat de natuur daar beschermd worden en Luiaards daar hun leefruimte houden. Verzamel flesjes en blikjes, lever ze in bij het DierenPark en maak kans om een kinderfeestje te winnen!
Flessenactie: Win een kinderfeestje >

DierenPark Amersfoort Wilde Wildlife Week

Adventurepark Play-in Utrecht

Bij Adveturepark Play-in is zoveel te doen. In het Trampolinepark hebben ze speciale Mini-jump tijden met een voordelig tarief voor kinderen tot en met 5 jaar. Samen met een begeleider kan je kleintje een half uur of een uur springen. In de vakantie kan dat elke werkdag van 10 tot 11 uur. 
In de voorjaarsvakantie heeft Play-in een mooie deal! Boek online 1 of 1,5 uur jumpen en ontvang een extra halfuur gratis (muv mini-jump)!
Daarnaast is er Disco Jump op 16 februari en Okkiedag op 19 februari. 
Disco Jump 16 februari 2024 >
Extra lang jumpen bij Play-in >
Okkiedag 19 februari 2024 >
VR Vakantiedeal >

VR Play-in Utrecht

Nationaal Militair Museum Soesterberg

Ga je mee op avontuur? In de voorjaarsvakantie zijn er weer leuke activiteiten gepland bij Nationaal Militair Museum. In de vakantie is Nationaal Militair Museum extra geopend op de maandagen. Ga jij op militaire missie?
Vakantieprogramma NMM >

Voorjaarsvakantie Nationaal Militair Museum

Naar de film bij Pathé Utrecht

Pathé biedt ook in de voorjaarsvakantie tal van leuke kinderfilms aan. Wat is er magischer dan met je gezin genieten van een avontuur op het grote doek? Er zijn weer genoeg films om uit te kiezen!
Wat dacht je bijvoorbeeld van De Legende van de Familie Vos, Fien & Teun: circus op de boerderij of Don & DJ: vrienden voor het leven. Bezoek Pathé Leidsche Rijn of Pathé Utrecht Centraal aan de Oudegracht. 
Pathé Filmagenda >

Pathe voorjaarsvakantie

Bounce Valley Houten

Hebben jullie het nieuwste indoor luchtkussen/airpark al ontdekt? Het airpark is voorzien van verschillende attracties, zo is er voor ieder wat wils. Stap in de wipe-out, glijbanen, interactieve games of doe een uitdagende obstacle run. En weet je wat leuk is? Al vanaf € 3,95 spring je als begeleider lekker mee! Natuurlijk is het ook superleuk daar een kinderfeestje te vieren. Youtubers Rutger Schipper en Mees van Dam zijn mede-eigenaars van dit park, wie weet kom je ze wel tegen!
Bounce Valley Houten >
Houten Bounce Valley

Kasteel de Haar

In de vakantie is Kasteel de Haar the place to be om de adel te ontdekken! Tijdens de toffe ontdekkingstocht 'Typisch adel!' krijgen kids de kans om alles te leren over het leven van adel. De speurtocht ontvang je gratis bij een bezoek aan het kasteel en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Op 14 februari kun je met het gezin de extra speurtocht Hartendief doen en Valentijn vieren.
Wist je dat je ook een prachtige wandeling in de kasteeltuin kan maken? 
Ontdekkingstocht: Typisch Adel >
Bezoek Kasteel de Haar >
Valentijnsspeurtocht 14 februari >
Kasteel de Haar Typisch Adel

Go!Gaming Utrecht

Is jouw kind een liefhebber van het spel Fortnite? Dan nodigen we je uit voor de Fortnite Day Boost Sessions bij Go!Gaming Utrecht. Tot 10 maart kun je elke zondagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur meedoen. Verhoog je Go!Coins-verzameling en maak kans op fantastische prijzen. Er wachten verschillende uitdagingen op je, waarmee je veel Go!Coins kunt verdienen, en er zijn ook coole prijzen om te claimen!
Fortnite Day >
Go!Gaming Utrecht >
Fortnite Day Go Gaming Utrecht

Activiteiten en spelen bij De Fabriek Woerden 

Dit voorjaar is De Pretfabriek weer helemaal klaar voor allemaal gezellige spelende kinderen! Kom jij spelen of genieten van een potje Golf in the Dark of een workshop Gooien met Verf? Reserveer dan nu het bezoek, zodat je zeker bent van toegang. Want in de vakantie en in het weekend wordt er gewerkt met tijdsblokken. 
Alle activiteiten > De Fabriek 
Golf in the dark

Kinderfilms bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Ga in de voorjaarsvakantie met je kids naar een Kinepolis bioscoop en bekijk één van de leuke kinderfilms. Bijvoorbeeld Game On, Beestenboel aan boord en Turning Red. Een leuk uitje voor het hele gezin!
Kinepolis Jaarbeurs Utrecht >
Kinepolis bioscoop Utrecht

Monkey Town Maarssen

Monkey Town Maarssen is het leukste speelparadijs in Maarssen. Het is een veelzijdig overdekt speelparadijs waar ontzettend veel te doen is. Wat dacht je van een grote speelkooi met hindernissen, glijbanen en grote trampolines. Voor de peuters is er een apart gedeelte, waar kinderen tot 4 jaar afgeschermd kunnen spelen. Het programma voor de voorjaarsvakantie wordt binnenkort bekend gemaakt. 
Op maandag 19 februari kunnen de kinderen gratis lasergamen!
Monkey Town Maarssen >
Kinderfeestje bij Monkey Town Maarssen >
Monkey Town Maarssen

Start nieuw seizoen Klimbos Nederland

Vanaf 14 februari in Brabant en vanaf 17 februari in de rest van Nederland opent het Klimbos weer haar deuren! Er kan weer naar hartelust geklauterd, geklommen en geroetst worden! Voor de jongste gasten, vanaf 6 jaar en min. 120 cm, is een speciaal Junior Klimbos ingericht. Superleuke sportieve activiteit om met het gezin te ondernemen in de voorjaarsvakantie (of daarna natuurlijk). Bezoek Klimbos Lage Vuusche of een van de andere lokaties in Nederland.
Ga klimmen! >

Zet je ook de National Klimbosdag in de agenda? Dat is op 23 maart 2024! Met je bezoek draag je die dag bij aan het creëren van een bosrijkere omgeving via een donatie aan Trees for All. Er doen wel 16 klimbossen in Nederland mee!
Nationale Klimbosdag >

Nationale Klimbosdag

Oude ambachten en speelgoedmuseum 

In de vakantie is er weer een leuke knutselactiviteit in het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur: Beschilder je eigen klompje. De workshop is beschikbaar op zaterdag 17 februari, donderdag 22 februari en zaterdag 24 februari op verschillende tijdstippen en kost € 3,50 per persoon. Na ongeveer een halfuurtje ga je naar huis met je eigen handgeschilderde versierde klompje!
Beschilder je eigen klompje >
Klompje

Ga eropuit!

Er is ontzettend veel te doen in onze regio tijdens de vakantie en ook daarna. Kijk daarom ook eens naar deze tips:
Jumpen bij JumpXL Amersfoort >
Bezoek Museum Mondriaanhuis in Amersfoort >
Jumpen bij Jumpsquare Nieuwegein >
Spelen bij Monkey Town Amersfoort-Noord >
Karten in de Kartfabrique in Utrecht >
Bezoek Ouwehands DierenPark in Rhenen >

Nog veel meer leuks!

Junior Tigers en Welpjes Kidsclub FC Utrecht

Is jouw kind een trotse FC Utrecht-supporter en jonger dan 13 jaar? Dan kan het lid worden van de Junior Tigers: de leukste Kidsclub van UUUropa! Samen met mascottes Tiger en Tigergirl beleven de kinderen de gaafste avonturen bij FC Utrecht. Voor de allerjongste fans is er nu een nieuwe Welpjes Kidsclub. En wist je dat je ook supergave kinderfeestjes kan vieren?
Junior Tigers Kidsclub >
Welpjes Kidsclub >
FC Utrecht Kinderfeestjes >
Junior Tigers Kidsclub FC Utrecht

Proeflessen Telekids Musicalschool

Telekids Musicalschool/Nederlandse Musicalschool biedt een uitdagend lesprogramma voor iedereen van 4 t/m 18 jaar met dans- zing- en acteerkriebels. Klinkt goed? Meld je aan voor een proefles en doe mee! De lessen worden in de maand februari door het hele land gegeven. 
Proeflessen in februari 2024 >
Telekids Musicalschool

TivoliVredenburg

Bij TivoliVredenburg kun je met het hele gezin komen genieten van de mooiste en leukste concerten. Het aanbod is heel divers en er zijn vele events speciaal voor gezinnen. Bij TivoliVredenburg heeft voor de komende periode een mooi programma vastgesteld. Voor kinderen zijn er verschillende voorstellingen in de voorjaarsvakantie én daarna. 
Transition Festival | 10 maart 2024 >
Lucie Horsch en Dieuwertje Blok | 24 maart 2024 >
Zapp Mattheus 7+ | 1 april 2024 >
TivoliVredenburg Utrecht

Zet vast in de agenda: Pasen en Kuikentjesweken bij De Flierefluiter

Pasen en Kuikentjesweken

Pasen en Kuikentjesweken bij De Flierefluiter >

Kinderfeestjestips

Is je kind binnenkort jarig, dan hebben wij nog wat leuke kinderfeestjestips op een rijtje gezet:

Springkussen huren bij SensationAir >
Kinderfeestje Freerunnen bij JUMPFreerun Houten >
Kinderfeestje bij E2 Young Engineers >

Stoer graffitifeestje bij Graffitifun >
Tipi Slaapfeestje met DANSJA IJsselstein >
Vier je kinderfeestje thuis met Confetti per mail >
Suzzen Kinderfeestjes >
Lampenfeestje Suzzen Soest

Wat ga jij doen in de voorjaarsvakantie 2024?

We zijn benieuwd wat jullie gaan doen. Heb je tips? Laat het gerust weten via utrecht@go-kids.nl. En ben je op pad, tag je ons dan via Instagram of Facebook zodat we met je mee kunnen genieten? 
Geniet ervan en maak mooie herinneringen met elkaar!