Het is weer winter, tijd om lekker te gaan schaatsen op natuurijs als het heeft gevroren of op een kunstijsbaan. Wij hebben de leukste adresjes in de regio Utrecht & Amersfoort voor jullie op een rijtje gezet, zodat jullie in de winter van 2023-2024 lekker op pad kunnen!

IJsbanen in regio Utrecht & Amersfoort

1. RCN Het Grote Bos Doorn

Van 15 december tot en met 7 januari 2024 is er een ijsbaan van 220 m2 bij RCN Het Grote Bos in Doorn. Je kunt er schaatsen en langs de baan genieten op het terras of in de brasserie met lekkere winterse hapjes en drankjes. Schaatsen en een helm zijn evt. te huur.
RCN het Grote Bos

2.  Winter Wonderland Zeist 

Zeist is deze winter omgetoverd tot Winterwonderland. Je kunt er dagelijks terecht om te gaan schaatsen en er worden ook vele andere leuke activiteiten georganiseerd. De schaatsbaan is te bezoeken van 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024.
Winter Wonderland Zeist

3. Schaatsen op het kerkplein in Woerden

Van 2 december 2023 tot en met 7 januari 2024 beleef je de schaatspret op de overdekte ijsbaan op het kerkplein in Woerden. Er is mogelijkheid om schaatsen te huren. Natuurlijk is er ook Koek en Zopie beschikbaar bij het aangrenzende café De Pompier! 
IJsbaan Woerden

4. Winterstation Spoorwegmuseum Utrecht 

Lekker schaatsen in de kerstvakantie op een bijzondere plek? Van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is het Winterstation in het Spoorwegmuseum in Utrecht geopend! Elke dag vanaf 16.00 uur gaat de muziek harder en gaan de discolampen aan!
Winterstation Spoorwegmuseum Utrecht

5. Schaats bij Duurstede in Wijk bij Duurstede

Van 10 tot en met 21 december 2023 kun je schaatsen op de Markt in Wijk bij Duurstede. Ga gezellig met de kinderen langs en schaats even lekker rond op de Markt op de baan van 10x14 meter. 

6. Rond on Ice in Houten

Deze winter kan je weer schaatsen in Houten! Rond on Ice in Houten is open van 13 december 2023 t/m 7 januari 2024. De baan is 25 bij 12.5 meter. Je kan schoolschaatsen, discoschaatsen, curling of vrij schaatsen. Je kan ook even opwarmen en gezellig wat drinken in de Huiskamer.
IJsbaan Houten

7. Curlingbaan de Boerinn Kamerik

Van 13 november 2023 tot en met eind maart 2024 liggen er 3 curlingbanen op de Boerderij bij De Boerinn in Kamerik. Het is een kunststof baan, waarop met melkbussen curling wordt gespeeld. Een leuke activiteit voor het hele gezin!
De Boerinn Kamerik

8. Veendendaal On Ice

Na jaren van afwezigheid is het weer mogelijk om te gaan schaatsen bij Veenendaal On Ice. Van 15 december 2023 tot en met 7 januari staat de ijsbaan op de Duivenweide in Veenedaal. 
Veenendaal On Ice schaatsbaan

9. Gratis schaatsen bij Steck Utrecht

Vanaf 1 november 2023 kun je gratis schaatsen op de kunststof ijsbaan van 10x16 meter! Vanaf maat 25 staan er dagelijks gratis schaatsen klaar en kun je de baan op. Ben je nog wat wiebelig op de schaats? Leen dan de hulp-walvis!
Schaatsbaan Steck Utrecht

10. Blik & Burgers

Alle kleine burgertjes opgelet: er komt een schaatsbaan speciaal voor jullie bij Blik & Burgers. Van 3 januari 2024 t/m 25 februari 2024 kan er van woensdag tot en met zondag worden geschaatst. Op het terras van Blik & Burgers komt een kunststof schaatsbaan van 9 x 9 meter. Aanbevolen leeftijd tot 7 jaar.
Blik & Burgers

11. Maarssen on Ice 2023-2024

Van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 kun je schaatsen in Maarssen. Het is zelfs mogelijk om een kinderfeestje op de ijsbaan te vieren!
Maarssen on Ice

12. De Vechtsebanen in Utrecht 

Het hele jaar door kun je terecht op het kunstijs bij De Vechtsebanen in Utrecht. Er is een semi-overdekte 400 meter buitenbaan en binnen een baan waar je op kunt kunstschaatsen of ijshockeyen. Ook wordt er regelmatig curling gespeeld. 
De Vechtse Banen

Schaatsen in regio Utrecht en Amersfoort

Schaatsbenodigdheden

Op ijsbanen is het natuurlijk altijd koud. Dus een fijne muts en sjaal komt altijd goed van pas. Op de meeste ijsbanen zijn handschoenen verplicht. 
Vaak kun je schaatsen huren, maar ben je zelf op zoek; kijk dan eens hier!

Nog meer schaatsplezier

Het Go-Kids team heeft alle schaatstips in een blog gezet. Hier vind je tips om kinderen te leren schaatsen en check je ook alle ijsbanen en indoor skihallen in heel Nederland.
Schaatsen in Nederland

Meer ijsbanen?

Heb je een tip of weet je nog een leuke schaatsbaan? Laat het dan weten via de mail: utrecht@go-kids.nl.

Veel schaatsplezier!