Vakantie met kinderen in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft veel te bieden op het gebied van uitjes en bezienswaardigheden. In deze provincie liggen meerdere grote steden en dorpen, met ieder hun unieke evenementen en activiteiten. Zo is Amersfoort één van de grootste monumentensteden van Nederland, en heeft Utrecht ontzettend veel te bieden op het gebied van architectuur, musea en leuke kindvriendelijke eettentjes. De gezellige grachten zijn in zowel Utrecht als Amersfoort terug te vinden. In Haarzuilens kun je het prachtige kasteel De Haar bezoeken en in Leersum Kasteel Zuylestein. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele activiteiten, want er zijn meerdere prachtige plaatsen, speelparadijzen, kastelen en andere uitjes te bezoeken in de provincie Utrecht.

Ben jij juist op zoek naar de rust? Utrecht heeft ook prachtige natuur te bieden. Midden in Nederland is namelijk de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Waan je in de wereld van de prachtige kastelen en ontdek het bijbehorende landgoed, of kom tot rust in de sprookjesachtige bossen en geniet van de landschappen en landelijke uiterwaarden.

Vakantieparken en Campings in de provincie Utrecht

1. De Thijmse Berg in Rhenen

Een verblijf op het kleinschalige familiepark De Thijmse Berg in Rhenen is een unieke ervaring: je bevindt je aan de rand van de Grebbelinie, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, je staat binnen 30 minuten op de Veluwe, de leeuwen van Ouwehands Dierenpark kan je bijna horen brullen en het culinaire stadscentrum Rhenen ligt op een steenworp afstand. Dankzij deze unieke ligging is er vanaf het vakantiepark altijd iets te doen. Tel daar alle kindvriendelijke faciliteiten, activiteiten en voorzieningen van het vakantiepark bij op, en jazeker: een garantie voor een vakantie om nooit meer te vergeten!

Thijmse Berg Rhenen

De Thijmse Berg

2. Landal Amerongse Berg in Amerongen

Wil jij direct toegang hebben tot Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? En ben jij op zoek naar een kindvriendelijk en mooi vakantiepark? Dan zit je bij Landal de Amerongse Berg helemaal goed. Vanuit je vrijstaande woning  je namelijk zo door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk is er ook voor de kinderen van alles te doen.  Speel een potje voetbal op het sportveld, kom klimmen op de indoorspeelplaats of ga lekker zwemmen!

Landal Amerongse Berg

3. RCN het Grote Bos in Doorn

Verblijf op het prachtig park RCN Het Grote Bos omringt door de natuur. Het park is gelegen in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit het park kun je gezellige dorpjes bezoeken en Amersfoort en Utrecht zijn op fietsafstand. Je kunt hier terecht met je eigen kampeermiddel of een safaritent, chalet of huisje huren. Op het park is veel te doen, er zijn tal van mogelijkheden om (interactief) te spelen, er is een gaaf klimpark en een buitenzwembad met mooie peuter/kleuterbaden. 

Grote Bos Doorn

RCN Het Grote Bos

4. Molecaten park Landgoed Ginkelduin in Leersum

Verblijven in een schitterend natuurgebied? Op landgoed Ginkelduin in Leersum ben je omgeven door prachtige natuur. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in het bos, fietsen op de Ginkelse heide en spelen met het zand van de zandverstuivingen op National Park Utrechtse Heuvelrug. 

Molencaten Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin

5. Europarcs De Utrechtste Heuvelrug in Maarn

Midden in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt van de Grebbeberg tot het Gooimeer, ligt Europarcs De Utrechtse Heuvelrug. Hier geniet je van de zandverstuivingen, rivieren, heidevelden en de eindeloze bossen. 

Europarcs de Utrechtse Heuvelrug

6. Vakantiepark Bonte Vlucht in Doorn

Op zoek naar een park waar jij je geen moment hoeft te vervelen? Boek dan je vakantie bij Vakantiepark Bonte Vlucht Doorn. Hier kun je heerlijk zwemmen, tennissen en genieten van nog vele andere leuke activiteiten. Rondom het park geniet van van de prachtige Utrechtse omgeving die veel te bieden heeft zoals gezelloge uitstapjes en mooie bezienswaardigheden. Kortom, hier geniet je met het hele gezin van een top vakantie!

De bonte vlucht

7. Vakantiepark Soof in Rhenen

Je bevindt je bij Vakantiepark Soof in een culinaire en bruisende omgeving waar buitensport, ontspanning, historie, luxe en eigentijds genieten centraal staat. Wij willen dat onze gasten zich na een energieke dag terug kunnen trekken in hun Eco-Lodge en kunnen genieten van alle facetten en luxe die Soof hen biedt. Daarbij mag een gezellige brasserie, zwembad en vermaak voor de jongste gasten niet ontbreken.

vakantiepark Soof

Vakantiepark Soof

8. Natuurcamping De Boerderij in Snelrewaard

Dit is een heerlijke gezinscamping met uitzicht over de polder. Een omheinde boomgaard met speelmogelijkheden speciaal voor kinderen is binnen het bereik. Ideaal dus voor jonge gezinnen. 

De Boerderij

9. Minicamping op de Heuvelrug

Kom kamperen bij De Boer in Leersum en geniet van de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Voor de kinderen is er van alles te doen. Op de camping zijn vele spelletjes aanwezig. Tevens is er een recreatieruimte en een speeltuin. De kinderen kunnen zich hier dus heerlijk vermaken terwijl de papa's, mama's/ verzorgers zich kunnen ontspannen op dit mooie, rustige plekje aan de bosrand. Er zijn ook mogelijkheden om een accomodatie te huren.

Op de heuvelrug

10. Natuurcamping Fazantenhof 

Deze prachtige camping ligt verscholen tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, tussen de dorpskernen van Hollandse Rading en Lage Vuursche.  In de omgeving vind je de Loosdrechtse plassen, het Eemland, de Stichtse Vecht en het Goois Natuurreservaat. Het is een heerlijke camping voor gezinnen met jonge kinderen. 

Fazantenhof

Veel vakantieplezier in de provincie Utrecht!