Gezellig samen met de familie Pasen vieren  

Op 21 en 22 april is het Pasen en wij zijn druk bezig geweest de leukste tips te verzamelen voor dit heerlijke voorjaarsfeest met de kinderen. 

Leuke uitjes met de kinderen tijdens de paasdagen

Paasraces bij Zero55 

ZERO55 Enschede organiseert Paasraces. Van 19 t/m 22 april kunnen ouders samen met hun kinderen elektrisch karten uitproberen tijdens de Paasraces van ZERO55 Enschede. Elke dag zijn er van 10 tot 15 uur ouder-kind Paasraces. Het hele paasweekend race je met 10% korting tijdens de Paasraces over het 425 meter lange circuit. Kinderen vanaf 1,35 meter kunnen elektrisch karten en het in speciale jeugdheats opnemen tegen papa of mama! In deze heats rijden ouders en kinderen op dezelfde snelheid. Het grote voordeel van elektrisch karten is dat je vanuit stilstand meteen veel power hebt. Daarnaast is e-karten extra veilig, want mocht er iets gebeuren op de baan dan worden alle karts centraal gestopt.

Een leuk weetje over de e-karts: er zit een speciale Boosterbutton op, waarmee je één keer per ronde een paar seconde extra hard gaat, ideaal voor inhaalacties! Verder is er geen herrie en geen stank van uitlaatgassen. Tijdens Pasen kun je bij ZERO55 tussen de leuke activiteiten door ook nog paaseieren zoeken! 

Reserveren kan via deze link: https://webshop.zero55enschede.nl/#/ShowProducts

2e paasdag vele doe activiteiten bij Oyfo

2e paasdag is er een  Doe- & draaidag in het techniekmuseum. Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Ook kun je op die dag je eigen technische kunstwerkje solderen.Wat is er leuker dan het maken van je eigen technische kunstwerkje? Voor € 2,50 kun je vanaf 12.00 aan de receptie een soldeerbon kopen. Van 13.30 t/m 15.30 kan je onder begeleiding van onze experts aan de slag met je zelfgekozen soldeerwerkstuk.

Ook is er een lezing van Edwin Dertien. Geen saaie lezing, maar een lezing voor jong en oud met veel voorbeelden van Robots. Hoewel robots in fabrieken al jarenlang nuttig gebruikt worden lijkt het er op dat robots voor in huis nog steeds heel veel moeten leren. Wat is er nodig om een sociale robot daadwerkelijk iets nuttigs te laten doen? Hoe ziet een robot assistent er over 30 jaar uit? Om dat te onderzoeken moeten we alle mogelijke gereedschappen uit de kast halen: ook muziek, theater en beeldende kunst kunnen daarbij helpen.

Ook kun je meedoen aan de paasspeurtocht. Zoek de paaseieren in het museum. Als je ze allemaal hebt gevonden en je het opdrachtenblad hebt ingevuld, mag je grabbelen in de paasmand!  Meer informatie over 2e paasdag in museum Oyfo vind je hier. 

Paaseieren zoeken bij Museum Buurtspoorweg

Zondag 21 april én maandag 22 april organiseert Museum Buurtspooweg naast een ritje met de stoomtrein ook extra paasactiviteiten voor kinderen.
De jongste reizigers tot 8 jaar kunnen op station Haaksbergen zoeken naar gouden eieren. Tijdens het zoeken kun je zomaar de Paashaas tegenkomen, want hij heeft de eieren verstopt! Vind je een gouden ei? Dan ligt er wat leuks voor je klaar.  

Speurtocht voor kinderen tot 12 jaar

Hoe reisden mensen vroeger met de trein? Hoe ziet een postwagon er van binnen uit? Wat is het verschil tussen een wagon en een rijtuig? Ontdek de geheimen van ons museum aan de hand van een leuke speurtocht. Deze tocht gaat dwars door station Haaksbergen én station Boekelo en geeft een interessant kijkje achter de schermen van Museum Buurtspoorweg. 

Boek vast je tickets.  Via de website van Museum Buurtspooweg kun je alvast je plekje in de trein reserveren! Ga naar www.museumbuurtspoorweg.nl voor jouw treinticket. Hier vind je ook de vertrektijden van de treinen. 


Speciale Paas-actie voor lezers van Go-Kids Twente: Met Pasen heeft Museum Buurtspoorweg een leuke actie! Een kinder treinkaart in combinatie met een conducteur speelset is deze dagen verkrijgbaar voor slechts € 9,95. Deze actie is niet online verkrijgbaar, alleen aan het loket bij Museum Buurtspoorweg op 1e en 2e Paasdag. 

Speeltuin Morskieft

Speeltuin Morskieft is 1e en 2e paasdag geopend. De brunch op beide dagen is volgeboekt, maar het is nog wel mogelijk om vanaf 15:30 uur a la carte te komen eten. Leuke combi van een dagje uit en een familie diner!

Koekeloer bij de boer.

Een nieuw evenement in Twente: Koekeloer bij de Boer. 2e paasdag houden boerderijen een open dag van 10:00 tot 16:00 uur. Er zijn leuke activiteiten en de entree is gratis. Bij elke boerderij ontvang je een ingrediëntenkaart. Verzamel alle ingrediënten en verdien je eigen pannenkoek. 

Deelnemende boederijen: 
Varkensbedrijf Bruns
Het Wroetvarken
Molenweg 2, Saasveld

Biologisch pluimveebedrijf Jannink-Schabbink
Hedevelds Bio Ei
Lodieklanden 2, Hertme

Melkveebedrijf Huiskes-Beltman
Melktap Weleveld
Hertmerweg 35, Hertme

Paaswandeling in de Lutte

Op Tweede paasdag is er een leuke gezinswandeling.  Onderweg is er een stop voor Koffie/ thee met wat lekkers en een drankje en een traktatie. Dit zit bij de prijs in. 

Je kunt starten tussen 10:00 uur en 12: 30 uur bij VVV De Lutte. Plechelmusstraat 14. Er zijn 2 afstanden. 5 of 9 km. 

Kosten: €6.50 p.p. Kinderen tot 12 jaar  €3,50.

Tip: sluit deze leuke wandeling af bij Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte 

Paasfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Kom op Tweede Paasdag genieten op de Paasfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de plek om het buiten te proeven en beleven! Verschillende standhouders bieden hun producten aan, van sieraden, bloemen en tuinaccessoires tot outdoorproducten, lifestyle en proeverijen. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken en broodjes bakken. Een stukje van de omgeving ontdekken? Laat je dan een stukje rondrijden met de Heideslak! Kortom: een dag vol activiteiten voor jong en oud.

 • Gratis parkeren tegenover het Buitencentrum
 • Honden toegestaan mits aangelijnd
 • Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Lammetjes aaien bij de Schaapskooi in Haaksbergen.

2e Paasdag organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen haar jaarlijkse Lente in de Kooi-dag (was Lammetjesdag).

Avonturentocht van Staatsbosbeheer

Kom op Tweede Paasdag met je gezin naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en doe mee aan de avonturentocht bomvol verstopte paas-eitjes! De paashaas geeft zijn verstopplekken natuurlijk niet zo maar prijs... Treed in zijn voetsporen en verdien de tips die je naar de verstopplekken leiden met opdrachten als blaaspijp schieten, klimmen en een geocache. Met behulp van een plattegrond navigeer je door de bossen. Vind jij de meeste chocolade-eitjes?

 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Prijs: € 18,- per deelnemend gezin van max. 4 personen
  Extra kind t/m 12 jaar: 3,- p.p.
 • Niet geschikt voor mindervaliden
 • Honden niet toegestaan
 • Reserveren je plaats(en) via: https://bit.ly/2UrsUNC
 • Startpunt: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Avontura Twentehallen

Binnen speeltuin Avontura in Enschede is 1e en 2e paasdag geopend. Lekker uitrazen in de speeltuin en klimmen en klauteren de gave klimtoestellen.

2e paasdag: Obstacle Run Oldenzaal

Een Obstacle Run van Luchtkussen! Voor jong en oud. Op 't Hulsbeek in Oldenzaal.

 • Er is een Ouder kind run: Minimale leeftijd is 4 jaar. Afstand1km
 • Er is een Kids run. Leeftijd 6 t/, 10 jaar. Afstand 1 km
 • Hero Ticket. vanaf 10 jaar. Afstand 2.5 km
 • Super Hero ticket: vanaf 16 jaar. 5 km.

Inschrijven doe je hier! https://inflatable5k.nl/

Internationaal Vliegerfestival Vroomshoop

Tijdens het Paasweekend nemen honderden internationale vliegeraars hun intrek op de Vliegerlocatie aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Op dit ruime grasland zullen honderden vliegers in allerlei vormen en maten het luchtruim kiezen. Het is een groot, GRATIS Vliegerfestival waar voor iedereen iets te beleven valt. Gedurende het hele weekend zijn er spectaculaire vliegershows van deelnemers uit binnen- en buitenland. Vele Europese meester-vliegers laten hun kunstwerken in de lucht zien. Ook voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten. Wanneer het donker wordt zullen er verschillende vliegers met led verlichting de lucht versieren. Er is ook een vliegerwinkel aanwezig. Kijk voor meer informatie op: www.powerkiting-zo.nl

Familierestaurant en speeltuin Troubadour

Bij familierestaurant Troubadour kun je 1e en 2e paasdagen a la carte komen eten vanaf 15:00 uur. Eerst lekker spelen in de prachtige buiten speeltuin en daarna gezellig samen eten. Ook binnen is er een speeltuin.

Ook voor een gezellige paastafel tijdens je paasontbijt hebben we een aantal leuke tips verzameld. Gezellig om samen met de kids te knutselen. Kijk hier voor alle tips voor de mooiste paastafel

Gezellige paasdagen gewenst namens Go-Kids Twente