Eropuit met kinderen tijdens de kerstvakantie

Yoehoe, Christmas is coming! 2 weken vrij, pak je feestagenda er maar bij ;) Er staat echt heel veel leuks in onze agenda. Je kunt binnen spelen, leuke wandelingen maken, deelnemen aan creatieve workshops, lekker gaan zwemmen of een leuke sfeervolle schaatsbaan bezoeken. Of je er nu op uit wilt in Borne, Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Aalten of Winterswijk. Hier vind je inspiratie voor de leukste uitjes voor met het hele gezin. 

We proberen altijd zoveel mogelijk toe te voegen aan onze uit agenda. Om het een beetje overzichtelijk te houden voor jullie, hebben we het in deze blog per categorie onder elkaar gezet. Via onderstaande linkjes scrol jij direct naar jouw favoriete uitje met de kinderen in de kerstvakantie!

Mis je een leuke tip? Mail deze dan naar twente@go-kids.nl dan voegen we deze toe!

Tip: wil je voor iedere vakantie op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Kerstvakantie eropuit toppers!

Wunderlight Wunderland Kalkar

Wunderlight DinoGlow

Deze winter ontdek je spectaculaire lichtgevende dino’s tijdens Wunderlight Kalkar: DinoGlow Adventure! Stap in een wereld vol verwondering, avontuur en gezelligheid. Er zijn diverse attracties geopend en er branden ontzettend veel sfeervolle lichtjes. Je kunt spelen in de overdekte playground en een kijkje nemen in het Dinomuseum. Natuurlijk ontbreken de Duitse gerechten en Glühwein niet. Op 17 december start onze winactie voor vrijkaartjes! 

>> Op naar Wunderlight

Scrooge wilminktheater

De familiemusical SCROOGE

SCROOGE is een uitje dat rond Kerstmis zeker niet in de agenda mag ontbreken. Er zijn maar liefst vier voorstellingen in het Muziekcentrum in Enschede. De zaal wordt er opnieuw speciaal voor omgebouwd. Je bezoekt SCROOGE op 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29 en 30 december én op 1 tot en met 3 januari. 

>> Koop snel je kaarten!

Kerstvakantie Museumfabriek

Sterren in de Spotlights

Het sterrenwachtteam van De Museumfabriek weet van alles over fonkelende sterren en de mysterieuze planeten, dit willen ze graag delen met jou! En ze krijgen hulp van Coenraad ter Kuile! Zoek hem op in de, speciaal ontwikkelde, kijker en hij verteld jou hoe het leven er op Mars uit ziet. Maar er is nog veel meer te doen in de Museumfabriek deze kerstvakantie. 

>> Meer over dit toffe programma!

Peppa Pig stadstheater

Bezoek Peppa Pig in Stadstheater de Bond

Sluit de kerstvakantie op 7 januari af met Peppa Pig Live! de gloednieuwe familievoorstelling – Peppa op Avontuur. In deze bruisende show beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur! Voor iedereen van 2 jaar en ouder!

>> naar Peppa Pig Live!

skiles Snowise

Ski en snowboardlessen bij Snowisesports

Gaan jullie op wintersport tijdens de voorjaarsvakantie?

Plan dan nu 6 lessen voor je kinderen. Je krijgt dan vanaf de week na de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie iedere week een skiles of snowboardles. Er is nu nog ruimte om meerdere kinderen in 1 uur te plannen en dan staan ze tijdens de voorjaarsvakantie allemaal zelfverzekerd op de ski's of het snowboard. Een losse les kost € 40,- maar deze bundel reserveer je voor € 220,-

>> Direct plannen!

Familievoorstellingen in Schouwburg Hengelo 

Bij Schouwburg Hengelo kun je deze kerstvakantie terecht voor prachtige familievoorstellingen en musicals. Wat dacht je van je van de familiemusical Rapunzel op tweede Kerstdag, de 3+ voorstelling Gezocht: Konijn op 28 december óf Nijntje de Musical op 7 januari. Leuk he!

>> naar de voorstellingen!

Bounce Valley Enschede

Bounce Valley Enschede

Je vindt Bounce Valley Enschede op Go Planet Parc. Hier kunnen kinderen (en volwassenen) zich heerlijk uitleven op het mega grote springkussen mét spelelementen. Klimmen, glijden, springen en voetballen. Tip: scoor een 10- uren kaart want hier krijgen je kinderen geen genoeg van!

>> Alles over Bounce Valley

Funzone Enschede

Lekker spelen bij Funzone

Bij Funzone in Enschede is er heel erg veel binnenspeel plezier! Je kunt hier funbowlen, naar het trampolinepark, naar de binnenspeeltuin en glow Midgetgolf spelen. Kun je niet kiezen? Geen probleem. Je kunt er meerdere activiteiten met elkaar combineren! (Dit is de nieuwe naam van Avontura en Krazy Kangaroo) 

>> naar Funzone

Winter Bricks lego festijn Nijverdal

Zet 28 en 29 december in je agenda want de grootste dierentuin van Nederland geheel van lego komt naar Nijverdal evenals een levensgrote hijskraan. De Sportcomplex het Ravijn is 1 groot legofestijn. Er is weer een bouwwedstrijd in diverse leeftijdscategorieën met leuke prijzen. Er zijn diverse lego diorama's met prachtig nagebouwde landschappen met rijdende treinen van lego.

>> Wat leuk!

 

Flierefluiter Raalte

De Winter Flierefluiter Raalte

Jehoe, het is vakantie! Dat betekent dat er weer volop boerenfratsen uitgehaald kunnen worden bij de grootste Speelboerderij van het oosten! Leef je uit in de buiten- en binnenspeeltuin van De Flierefluiter! Klimmen, klauteren, voetballen, skelteren, trampoline springen, luchtkussens, ultralange glijbanen, binnenzandbak, blagenparadijs en nog veel meer! De Flierefluiter is de gehele kerstvakantie geopend van dinsdag 27 december t/m zondag 8 januari van 9.30 t/m 17.30 uur, met uitzondering van oud- en nieuwjaarsdag. 

>> Naar de Flierefluiter

IJsbeelden festival

IJsbeelden Festival Zwolle

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het thema voor dit jaar is: Mythen en legenden  “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer!

>> Naar het IJsbeelden festival

Uit Agenda

Onderstaand delen we diverse leuke activiteiten per categorie. Klik op het item voor meer details!

Musea en creatieve workshops

Meer musea

Ontbijt, brunch en borrelen

Lekker buiten

Actieve binnen uitjes en zwemmen

Theater en bioscoop 

In onze landelijke Theaterspecial vind je meer informatie over de diverse voorstellingen die dit seizoen op de planken staan. Gelukkig staat er in onze regio tijdens de kerstvakantie heel veel leuks gepland!

Check ook onze pagina met Kindvriendelijke Theaters in Twente. Via de buttons op die pagina zie je de agenda per theater. Er staan komend jaar weer ontzettend veel leuke voorstellingen in de agenda's.

Winters uitje: kerstmarkt, schaatsen of Skiën

Er staan op heel veel plekken in Twente en de Achterhoek leuke winterse IJsbanen. Je kunt er een paar uurtjes schaatsen en glijden, er is horeca aanwezig en er hangt een feestelijk sfeertje. Kortom, een goede plek voor een uitje met de kinderen tijdens de kerstvakantie. En wist je dat je in Twente ook kunt skiën? 

Wil jij graag een kerstmarkt bezoeken? wij hebben de leukste kerstmarkten in Twente, de Achterhoek en Duitsland voor je onder elkaar gezet!

>> Naar de kerstmarkt!

Peuterdans

Save the date!

 

De leukste speelhallen en Binnen uitjes

Is het weer een keer iets minder en wil je geen nat pak halen? Geen probleem! Er zijn in onze regio ontzettend veel leuke locaties waar je kunt spelen, ontdekken, springen en glijden! We hebben overzichten voor jullie gemaakt in Twente en de Achterhoek.

>> Check ze allemaal!

Kindvriendelijk eten

Kindvriendelijk eten

Via onderstaande button vind je heel veel leuke kindvriendelijke restaurants in Twente en de Achterhoek. De kerstdagen zijn op de meeste locaties al een aantal weken volgeboekt. Maar de meeste horeca gelegenheden zijn dagelijks geopend tijdens de kerstvakantie! Daarnaast zijn er ook leuke plekken voor een ontbijt, brunch of gewoon gezellige borrel en bezoek! 

>> Wij willen uit eten!

De leukste wandelingen met kinderen

Wat is er heerlijker dan erop uit te gaan in de Twentse natuur?! Via onderstaande link hebben we nog veel meer leuke kindvriendelijke activiteiten in de Twentse natuur voor je verzameld. Leuke speurtochten maar ook gewoon wandelingen die leuk zijn en qua afstand geschikt zijn voor het hele gezin! 

>> Wij willen wandelen met de kids!

Weekendje weg met kinderen

Overnachten

wil jij nog even een nachtje weg, of misschien wel een midweek. Daar hoef je natuurlijk helemaal niet ver voor. Ook in onze regio zijn de campings,  vakantieparken en hotels de moeite meer dan waard! via onderstaande button vind je onze selectie! Ook voor deze kerstvakantie zijn er nog bungalows en vakantiehuisjes te boeken! Lekker toch zo last minute!

Overnachten in Overijssel

Overnachten in Gelderland

Korting

Deals en Winacties

We hebben weer de leukste aanbiedingen voor een uitstapje met je gezin!

Zoeken op de kaart!

Wist jij dat je op Go-Kids super handig kunt zoeken op de kaart?

Je kunt de zoekresultaten verfijnen en zelf kiezen in welke cirkel je wilt zoeken!

>> Super handig!

Wunderlight

Inspirerende Blogs

>>Naar alle blogs!