Kom met ons mee net over de grens en bezoek een echte Duitse kerstmarkt!

Het is bijna zover....de gezellige decembermaand staat voor de deur! De tijd van familie, cadeaus, lekker eten en gezelligheid. Een bezoek aan een echte Duitse kerstmarkt met het gezin maakt deze donkere dagen voor kerstmis tot een sprookje! Waar moet je precies moet zijn? We hebben heel veel leuke kerstmarkten in Duitsland voor jullie verzameld. Iedere kerstmarkt heeft zijn eigen bijzonderheden en programma. Maar allemaal zijn ze smaakvol, traditioneel, gezellig en vrolijk. De grote kerstmarkten vind je in Münster en Osnabrück. Maar ook net over de grens in Nordhorn, Gronau, Bad Bentheim en Bocholt vind je een winters sprookje.

Kijk eens naar onze gezellige kerstmarktentips:

Emsflower by Night

Een winters sprookje is het ook zeker bij Erlebnispark Emsflower! Elke vrijdag van 10 november tot 8 december kun je vanaf 17.00 uur het Erlebnispark bezoeken tijden de Emsflower by Night. Het park is aangekleed met duizenden lichtjes en er staan gezellige kraampjes met streekgerechten.
Er is kaarslicht in de tropische tuin van 17:00 - 21:00 uur
Let op, de dieren in de dierverblijven zullen tijdens dit evenement al slapen .. zzz..zz.. 

>> Op naar Emfslower

Wunderlight Kalkar

Deze winter ontdek je spectaculaire lichtgevende dino’s tijdens Wunderlight Kalkar: DinoGlow Adventure! Stap in een wereld vol verwondering, avontuur en gezelligheid. Er zijn attracties geopend en er zijn foodtrucks die passen bij de winterse sferen. Je bezoekt dit lichtjesspektakel tussen 1 december en 25 februari bij Wunderland Kalkar.

>> Op naar Wunderlight

wunderlight Kalkar

Het wintersprookje van Münster

Van 27 november tot en met 23 december zijn er maar liefst zes verschillende kerstmarkten in de binnenstad van Münster. Met ruim 300 kraampjes nodigen de kerstmarkten de bezoekers uit om de bijzondere sfeer van deze mooie stad te komen proeven. De markten zijn geopend van zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 20.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur.
De zes markten, die maar een paar minuten te voet van elkaar af liggen, lopen als kralen aan een snoer door de binnenstad en nodigen uit tot gezellig slenteren langs kraampjes in kerstsfeer. De oudste en grootste kerstmarkt ligt onder een romantische hemel van lichtjes rondom en op de binnenplaats van het stadhuis. Gezellige kraampjes, leuke winkels en typisch Duitse kerstspecialiteiten maken een bezoek aan de kerstmarkten in Münster tot een onvergetelijke belevenis!

>>Op naar Münster
 
 

Historische kerstmarkt Osnabrück

De prachtige historische binnenstad van Osnabrück vormt van 27 november tot en met 23 december het decor voor een van de mooiste kerstmarkten in de regio. Al jaren behoort deze kerstmarkt met een unieke romantische sfeer tot de mooiste in het noorden van Duitsland.
Slenter door de sfeervol verlichte straatjes en pleinen van de oude binnenstad en ga op zoek naar de leukste decembercadeaus. Geliefde trefpunten zijn de grootste speeldoos ter wereld voor het theater en de bijna 100 jaar oude draaimolen van de familie Telsemeyer voor het raadhuis. Een wandeling door de stad wordt in het betoverende licht van het prachtig versierde voetgangersgebied een echte belevenis.
 
 
Draaimolen-kerstmarkt0-osnabruck
 

Sprookjesachtig Nordhorn

27 november t/m 23 december 2023

In de weken voor kerst verandert Nordhorn weer in een kerstspookje! Elke dag vind je er van 11.00 tot 20.00 uur (en in het weekend tot 21.00 uur) sprookjesachtig ingerichte kraampjes en duizenden lichtjes die de stad doen laten schitteren en hiermee wordt de voorpret van de mooiste tijd van het jaar alvast aangewakkerd.  Aangezien de vele houten kraampjes regelmatig van aanbieder wisselen, valt er altijd iets nieuws te ontdekken en is deze kerstmarkt dus meerdere bezoeken waard! Het aanbod op de kerstmarkt in Nordhorn is groot: naast kerstartikelen en cadeau-ideeën worden er natuurlijk ook lekkernijen, glühwein en Feuerzangenbowle aangeboden. En...het sprookjesbos en de draaimolen voor de kinderen zijn erg geliefd bij de kleine bezoekers!
 
 
Kerstmarkt-Nordhorn-gluhweinbeker-VVV
 

Kerstmarkt Bocholt, een historisch sprookje

27 november t/m 20 december 2023

Op een uurtje rijden vanaf Enschede en een half uurtje vanaf Winterswijk ligt een waar winters sprookje. Voor de zestiende keer vindt de kerstmarkt in Bocholt plaats tegen het prachtige decor van het schitterend verlichte historische raadhuis. De kerstmarkt wordt gevierd zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen: vrolijk en toch stemmig, uitbundig en lekker nostalgisch. Natuurlijk zijn er op de kerstmarkt ook veel aantrekkelijke kraampjes met ambachtelijke artikelen te vinden. Een dagelijks podiumprogramma rondt de sfeervolle kerstmarkt mooi af. Maak het nu zelf mee op de oergezellige, sfeervolle kerstmarkt van Bocholt! 
 
 

 

Kleine, knusse en bijzondere kerstmarkten over de grens

Heb je zin in een kleine kerstmarkt vol Duitse gezelligheid en traditie? Bezoek dan eens een van de knusse markten die maar één of twee weken geopend zijn.
 

Een heuse kerstmarkt in de dierentuin Nordhorn

Een echte aanrader is wat ons betreft de de kerstmarkt in het Tierpark Nordhorn! De kerstmarkt is een echte ‘familie-kerstmarkt’ en biedt dus de perfecte gelegenheid er even op uit te gaan met je gezin! De feestelijke verlichting, het mooie aanbod van origineel handwerk, de kraampjes met glühwein, de levende kerststal en de vele vuurkorven zorgen samen voor een gezellige en warme kerstsfeer.
Dit jaar vindt de kerstmarkt plaats van 1 t/m 10 december en op 16 en 17 december! Kijk voor toegangsprijzen en verdere info's op de link hieronder!
 
 
 

Kerstmagie op kasteel Burg Bentheim

Op donderdag 30 november 2023 opent het kasteel in Bad Bentheim voor de tweede keer de poorten voor de gezellige kerstmarkt! De binnenplaats van het kasteel wordt omgetoverd tot een spookjesachtige markt met kraampjes, de geur van Glühwein, verse wafels en het geluid van kerstliedjes. Je betaald voor deze kerstmarkt wel een toegangsprijs, maar kunt dan ook de zalen in het kasteel zelf gaan bekijken. Hoe leuk is dat?!
Juist daarom is de kerstmarkt in Bad Bentheim een bezoekje waard! Kijk voor prijzen en openingstijden op de link hieronder.
 
 
 

Kerstshoppen bij Designer Outlet Ochtrup

Wil je echt lekker gaan shoppen in kerstsfeer en een leuke kerstoutfit of kerstcadeaus scoren dit jaar? Dan moet je richting Ochtrup voor een bezoek aan de Designer Outlet Ochtrup. Vanaf 17 november 2023 opent de outlet haar Kerstmagie en is alles ondergedompeld in kerstsfeer. Naast highlights als de sterrenhemel, de rendierslee en de enorme notenkrakers, nodigen de gezellige houten kraampjes uit tot een heerlijke pauze tijdens het winkelen.
Geniet van warme drankjes, wafels en allerlei ander lekkers.
 
 


Winterse magie en kerstmarkt in Gronau

Van 14 t/m 17 december 2023 opent het Winter Magic Forest zijn deuren in Gronau in de Neustraße/binnestad. Kijk uit naar gezellige kraampjes, een magisch programma en een gezellige sfeer.  In de link hieronder vind je een flyer met alle informatie omtrent de kerstmarkten in Gronau en Epe. Gezelligheid en kerstsfeer gegarandeerd!
 
 
 

Altstadtzauber Tecklenburg

De magische kerstmarkt in de oude binnenstad van Tecklenburg opent haar deuren weer tijdens het tweede en derde Advent weekend. De hele binnenstad baadt dan drie dagen lang in een zee van feeërieke kerstlichtjes. Er zijn vele marktkramen te vinden op zowel de historische marktplaats als in de zijstraatjes. Ook bij het kasteel zijn er vele verrassingen aanwezig die geen kerstwens vergeten te vervullen.