Theater en films met kinderen in Twente

Theaters in Twente

In Twente is een divers aantal theaters te vinden. Groot zoals de schouwburg in Hengelo en klein en knus zoals bijvoorbeeld het Openlucht theater in Hertme. We hebben de theaters in Twente voor jullie onder elkaar gezet en via de button kom je eenvoudig in hun totaalagenda terecht. Het theaterseizoen start weer vanaf september 2022 maar in veel gevallen is de agenda al gevuld en zijn de voorstellingen reeds te reserveren. In veel theaters wordt ook een filmprogramma geboden zodat ze als bioscoop dienen. 

Theaterspecial

Wil jij meer lezen over welke voorstellingen er dit seizoen spelen? Wij hebben een Theaterspecial uitgebracht waar je voorstellingen met speellijsten terug kunt vinden!

Lees meer en download

Schouwburg Hengelo

Welk kind droomt daar nou niet van? Een grote zaal, mooie rooie zachte stoelen, een podium, een glaasje drinken.....een wel heel speciaal uitje! En dan is de voorstelling nog niet eens begonnen!

Naar totaalagenda

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Een magisch uitje met het hele gezin. Neem plaats op de fijne stoelen en laat je betoveren.

Het Wilminktheater is het stadstheater van Enschede. Met een breed scala aan voorstellingen is er voor elk wat wils. Voor kinderen vanaf 2 jaar zijn er al leuke peuter/kleutervoorstellingen.

Naar totaalagenda

Openluchttheater Hertme

Openlucht Theater Hertme

Een van de mooist gelegen openluchttheaters van Nederland ligt in het Twentse kerkdorp Hertme. Het theater heeft een middeleeuws decor, is in 2010 volledig gerestaureerd en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers in de zomermaanden. Ieder jaar is er een divers programma met kindervoorstellingen, concerten, theater en uitvoeringen van verenigingen uit de regio. Jaarlijks wordt in Hertme ook het Het Afrika Festival gehouden dat nationaal en internationaal publiek trekt.

Naar totaalagenda

Theater Hof 88 Almelo

Theater Hof 88 in Almelo is een knus theater. Hier worden theater en muziekvoorstellingen gegeven voor jong en oud! De familievoorstellingen en jeugdvoorstellingen zijn een geweldig uitje voor ieder kind. Het theater zelf is al een belevenis op zich! In een grote stoel, kijkend naar een podium! Natuurlijk kunnen papa, mama, opa en oma gezellig mee.

Naar totaalagenda

Concordia Enschede

Concordia Enschede. Film theater en beeldende kunst 

Concordia in Enschede staat voor film, theater en beeldende kunst. Voor jong en oud bieden ze een breed aanbod aan: exposities en tentoonstellingen, jeugdfilms en theatervoorstellingen. Ze laten kids belevenisvol en actief manier genieten van kunst. Elke vakantie zijn er bij Concordia theatervoorstellingen en jeugdfilms.

Naar totaalagenda

De Reggehof Goor

De Reggehof beschikt over een goed geoutilleerde theaterzaal met 400 stoelen. De Reggehof is initiator van een professionele theaterprogrammering. Natuurlijk vinden er dan ook regelmatig voorstellingen plaats, die uitermate geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Er is tevens een filmprogramma met leuke kinderfilms. 

Meer informatie

Stadstheater de Bond

Theater de Bond is het stadstheater van Oldenzaal. In dit sfeervol ingerichte theater vind je een uitgebreid jeugd- en familie theaterprogramma te vinden. Ook kun je genieten van (familie)films en muzikale voorstellingen.

Naar totaalagenda

Theater Sonnevanck

Dit knusse theater in Enschede draait regelmatig eigen producties. Deze spelen door het hele land. We houden jullie graag op de hoogte van het unieke aanbod theatervoorstellingen! Theater Sonnevanck trakteert je op muziektheater dat een feest is voor ogen, oren, gevoel en verstand. Met aansprekende en humorvolle voorstellingen schudden ze je verbeeldingskracht wakker. Een superleuk en verrassend uitje!

Lees meer

Log In