Toffe uitjes voor het hele gezin in Noord-Holland

Noord-Holland….een hele veelzijdige provincie! Van uitgestrekte stranden tot culturele steden en van educatieve musea tot uitdagende in- en outdoor speelparadijzen.
Blijf jij deze zomer ook in eigen land? Geen zorgen, want alleen al in Noord-Holland vul jij je vakantiedagen gemakkelijk met toffe dagjes uit met het hele gezin.

Bij Go-Kids weten wij natuurlijk de beste plekjes te vinden en om het overzichtelijk te houden hebben wij de provincie in 7 regio’s opgedeeld: Noordkop, Alkmaar, West-Friesland, Zaanland, Haarlem, Amsterdam en ‘t Gooi.

Zomers genieten in de Noordkop 

Wist je dat de Noordkop onder andere bekend staat voor de meeste zonuren per jaar!? Zo vlak aan de kust waaien de wolken landinwaarts, dus des te meer zon. En dat komt goed uit, want hier vind je fijne brede zandstranden met diverse strandpaviljoens en uitgestrekte polders met pittoreske dorpjes om langs te fietsen. En wat dacht je van marinestad Den Helder, het pittoreske centrum van Schagen, de gezellige badplaats Callantsoog en niet te vergeten het mooie Waddeneiland Texel. Kortom, een regio om niet te missen!

De leukste uitjes in de regio Noordkop vind je hier!


Strand in Julianadorp aan Zee


Recreëren in en rondom Alkmaar 

De regio Alkmaar, de naam zegt het al! Kaasstad Alkmaar is een stad met een rijke historie, een gezellig centrum (mis vooral de terrasjes op het Waagplein niet) en diverse interessante musea. Maar ook buiten deze stad is het fijn toeven! Je vindt er allerlei prachtige natuur- en recreatiegebieden, zoals de Schoorlse Duinen, het Noord-Hollands Duinreservaat bij Castricum en het Geestmerambacht met grote recreatieplas. In kunstenaarsdorp Bergen vergaap je je aan de mooie villa’s en in De Rijp waan je je jaren terug in de tijd. Je zou bijna keuzestress krijgen van waar je als eerst heen wilt!Kaasmarkt op het Waagplein in Alkmaar


Op ontdekkingstocht in Westfriesland 

De mooie regio Westfriesland kenmerkt zich met name om de uitgestrekte polders en kleine dorpjes. Maar er liggen ook een aantal pareltjes van steden; Hoorn, Medemblik en Enkhuizen met elk superleuke musea voor kinderen én hun papa’s, mama’s, opa's en oma's. En wist je dat je ook van Hoorn naar Medemblik kan reizen per historische stoomtrein en van daaruit met de boot naar Enkhuizen? Dat is toch een avontuur op zich!?

De leukste uitjes in regio Westfriesland vind je hier!


Radboud kasteel in Medemblik

Klederdracht, kaas en en relaxen in historisch Zaanland

Zaanstreek-Waterland is een bijzonder gebied, want waar duik je beter de geschiedenis van Nederland in dan hier!? Wie kent De Zaanse Schans, Volendam, Marken en Edam niet?  Als je iets wilt leren over hoe Nederland er vroeger uitzag dan zit je hier goed. En elk stadje of trekpleister heeft weer iets unieks. Hou je van kaas? Mis dan Edam niet! En altijd al eens willen zien waar die beroemde Hollandse zangers zijn opgegroeid. Lekker naar Volendam. Laat meteen zo’n foto in klederdracht maken van het hele gezin!
En vergeet ook zeker niet dat deze streek mooie recreatiegebieden heeft waar je op zomerse dagen met je gezin kunt genieten van lekker een dagje niks doen.

De leukste uitjes in regio Zaanstreek-Waterland vind je hier!


Uit in de omgeving Kennemerland, Haarlemmermeer en Velsen!

Het strand en de duinen vormen een indrukwekkende remming tussen de Noordzee en het Noord-Hollandse landschap. De duinen zijn hier duizenden jaren geleden ontstaan. De flora en fauna is nog altijd indrukwekkend. Ontdek de omgeving Kennemerland ook tijdens een heerlijk dagje uit met het gezin of de hele familie.
In Haarlem, bekend om de hofjes, de gezellige winkelstraten en het Teylers Museum. Je kunt er op de fijnste plekken lunchen, het is vijf keer rollen naar het strand en de strandpaviljoens en er wordt elk jaar een 'kindermaand' georganiseerd: Haarlem is een feest voor jong en oud.
Als je dan toch Haarlem aan het verkennen bent... vergeet dan niet ook eens een kijkje te nemen in Hoofddorp, waar bijvoorbeeld in Park 21 allerlei stoere activiteiten te vinden zijn. En wist je dat je in een echte ouderwetse stoomtrein kan rijden in Velsen. Te leuk voor de hele familie!

De leukste uitjes in regio Haarlem, Wijk aan Zee en Hoofddorp vind je hier!

In Amsterdam raak je nooit uitgekeken

Wat is het toch een bijzondere stad, Amsterdam! Binnen- en buitenlandse toeristen weten de stad moeiteloos te vinden en dat is ook wel logisch. Want deze stad is één en al cultuur en staat bol van de musea, theaters, kindvriendelijke uitjes en eetgelegenheden. Een dagje Amsterdam zullen de kinderen niet zo snel vergeten! En als je toch in de buurt bent vergeet dan het Amsterdamse Bos niet met volop recreatiemogelijkheden. Lekker ontspannen!

De leukste uitjes in de regio Amsterdam vind je hier!


De bijzondere regio ‘
t Gooi

Last but not least....regio ‘t Gooi! Een regio die de meeste onder ons kennen van televisiestad Hilversum en de leuke optrekjes in bijvoorbeeld Laren, Bussum en Blaricum. Maar ‘t Gooi is meer dan dat, want er staat ook een spannend kasteel, er is veel groen te vinden en er zijn toffe speelparken. Genoeg te ontdekken dus in dit bijzondere stukje Noord-Holland. 

De leukste uitjes in de regio ‘t Gooi vind je hier!

Log In