Top 5 leukste uitjes met kids in de Noordkop!

Er is van alles te beleven in de Noordkop! In deze veelzijdige regio is het strand en de zee altijd dichtbij, heb je de meeste zonuren van het hele land, geniet je in het voorjaar van prachtige bollenvelden en er is énorm veel leuks te doen! 

Bij Go-Kids bestaat de regio Noordkop uit Schagen, Den Helder, Hollands Kroon en Texel (en alles wat daar rondom ligt). West-Friesland is bij ons een andere regio en Alkmaar ook. 

Top 5 leukste uitjes van de Noordkop

1. Spelen, spelen en nog eens spelen bij Speelpark de Goudvis
Het ruim opgezette Speelpark de Goudvis in Sint Maartenszee is een paradijs voor kids. Zowel buiten als binnen zullen je kids niet weten waar ze moeten beginnen. Wat is er veel te doen! De kinderen kunnen heerlijk spelen in de buitenspeeltuin met o.a. een grote zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussens, trapskelters, een cabriobaan, diverse wippen, kabelbanen, glijbanen, familieschommel, waterfietsen, kettingbrug en niet te vergeten… de grootste airtrampoline van Europa (400 m2)!

Je kunt er prima een dag vertoeven, er staan ook veel bankjes en picknicktafels buiten waar je lekker kunt lunchen of rustig een boekje kunt lezen. Je kunt zelf je lunch meenemen maar er is ook veel lekkers te bestellen bij het restaurant. Binnen is ook nog een groot indoor speelparadijs dus zowel bij goed als slecht weer kun je hier prima terecht. Je betaalt 1 prijs voor zowel indoor als outdoor spelen. 

Attractiepark De Goudvis

2. Op avontuur bij De Klimvallei Den Helder
De avontuurlijke kids kunnen zich flink uitleven bij Eco-Klimpark De Klimvallei in het prachtig gelegen Mariëndal in Den Helder! Je wordt flink uitgedaagd met allerlei hindernissen op 4 tot 8 meter hoogte. Het klimpark is geschikt voor zowel jong als oud, want er zijn vier parcoursen met moeilijkheidscategorieën. De Klimvallei heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dat zie je o.a. aan het gebruik van duurzame materialen. Dit uitje is een absolute aanrader, het is een uniek, kwalitatief klimpark op 10 minuten van de duinen, zee en het strand!

Heb je ook jongere kids voor wie het klimmen nog iets te spannend is? Bij De KlimVallei vindt je ook het Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, een kinderboerderij, een openluchttheater, een hele coole uitkijktoren & een veelzijdige fiets- en kanoroute! De kanoroute is verrassend leuk: je kunt kiezen uit de natuurroute, dorpsroute, boerenlandroute of de stad- en stellingroute. 

De Klimvallei

3. Indrukwekkend Fort Kijkduin
Fort Kijkduin in Huisduinen (ook bij Den Helder) is ook zo'n plek die je niet mag overslaan als je in de regio bent. Het enorme indrukwekkende fort op 'lands end' laat de fantasie van je kids ongetwijfeld enorm prikkelen. En hoe leuk: Er is ook nog een tof zee aquarium! 

In het museum van Fort Kijkduin leer je alles over de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving. Een plek waar heel veel gebeurd is in oorlogstijden en het bijna voelt alsof je de geschiedenis ter plekke herleeft. Je vindt ook veel terug over bodemvondsten en overblijfselen. Dus een bezoek je aan het fort is zowel voor de ouders als de kids erg interessant! In het zee aquarium kun je door een 12 meter lange transparante tunnel lopen, zo voelt het dus alsof je middenin de Noordzee staat. Zie je die haai? Hij zwemt zo over je hoofd heen! Ook is er van alles te bekijken over het tij, zeewier, de paling en roggen. En wist je dat je de roggen zelfs mag aanraken? Als je durft...

Fort Kijkduin

4. Heerlijk zwemmen bij subtropisch zwembad Ooghduyne
Zwemmen doe je bij subtropisch zwembad Ooghduyne, gelegen op Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. Hier kunnen de kids zich volop uitleven op de 61 meter lange glijbaan. Of laat jij je meevoeren in de snelle stroomversnelling? Als je kids al een zwemdiploma hebben geven dan kun je zelf lekker even bijkomen in het bubbelbad of een drankje drinken aan de zwemmersbar. Het zwembad is ook erg geschikt voor de allerjongsten met een verwarmd peuterbad. 

Uitgezwommen? Het park heeft nog meer te bieden, ook als je er niet overnacht. Ga lekker lunchen of dineren bij Brasserie Sandz. Bij mooi weer strijk je neer op het terras en spelen de kinderen in de grote aangrenzende speeltuin. Bij slecht weer kunnen ze zich binnen ook goed vermaken met een klein indoor speelparadijsje. Nog zin om iets te doen? Ga dan midgetgolfen of altijd goed: een potje bowlen met het gezin! 

Zwembad Ooghduyne

5. Een heerlijk dagje uit bij Dierenpark Van Blanckendaell
Van Blanckendaell Park is een heel bijzonder en veelzijdig dierenpark in Tuitjehorn. Je kunt er een heerlijke dag beleven met de kinderen. Naast een grote hoeveelheid dieren die fijn de ruimte hebben is er een museum en een molen. Je vindt op het park o.a. giraffen, zebra's, apen, alpaca's, uilen, rendieren, wallaby's, lori's, neusberen en roofvogels. 

En natuurlijk een mooie speeltuin waar de kids zich kunnen uitleven met klimmen, schommelen en glijden. In de zomer staat er zelfs ook een mini draaimolen en rijdt er De speeltuin grenst aan het terras van het restaurant. Zo kun je ze goed in de gaten houden terwijl je zelf geniet van die welverdiende cappuccino ;-)Ga ook mee met het treintje door het park, de Blanckendaell Express. Bekijk de dieren terwijl de machinist er iets over vertelt. Educatief en een fijn rustmomentje op de dag. 

Dierenpark Van Blanckendaell

Voor alle bovenstaande uitjes geldt: check vooraf op de eigen website van de locaties de actuele openingstijden en corona maatregelen!

Check hier de allerleukste uitjes in de provincie Noord-Holland

Check hier het totaaloverzicht van de leukste uitjes in heel Nederland

Nog meer uitjes in de Noordkop

Log In