Ben jij op zoek naar toffe activiteiten om met je kinderen te ondernemen in Zaanstreek-Waterland? Omdat je er woont of omdat je er op vakantie bent?

In deze streek is van alles aan leuke dingen te doen met je gezin, dus het is nog best lastig om er een top-overzicht mee samen te stellen. Toch hebben we dat gedaan, en dit zijn ze geworden: de 6 leukste activiteiten in Zaanstreek-Waterland volgens Go-Kids!

1. Zwemmen in een zwembad

Natuurlijk wil je weten waar je fijn kunt zwemmen in de regio. Onze favoriet is het Leeghwaterbad in Purmerend. Het is binnen heerlijk groot met verschillende baden, een grote glijbaan en een wildwaterstroom - maar ook een fijn speelbad voor de kleintjes. 

Buiten is er geen groot buitenbad - alleen een klein poedelbad. Wél een grote ligweide met strandsfeer, waar op mooie dagen leuke dingen te doen zijn. 

Zwemmen in het Leeghwaterbad in Purmerend

2. Op pad in de natuur

Je kunt ook lekker in de natuur gaan zwemmen... dat kan op allerlei plekken (het is Waterland hè...) - maar waar het ook echt de bedoeling is: bijvoorbeeld in recreatiegebied 't Twiske en bij de strandjes van het Hemmeland in Monnickendam. Op 't Twiske is ook veel te spelen trouwens, en fijne restaurantjes. Ook bij het fijne zwembad Warder kun je in het Markermeer zwemmen trouwens.

Speelsloot op Recreatiegebied 't Twiske
Speelsloot op 't Twiske

Fietsen of varen in Waterland

In de recreatiegebieden kun je ook heerlijk wandelen, varen en fietsen. Huur eens een fiets, kindertandem, kano of waterfiets bij Rent & Event in Volendam... superleuk uitje met je kinderen! 

3. Indoor spelen: binnenspeeltuin en jumphal

Je doet zo ongeveer elk kind een plezier met een bezoek aan een indoor speelparadijs, toch? Zéker als het een keer vervelend weer is... wat is dan fijner dan los gaan in een binnenspeeltuin?!

We hebben er een paar in de regio, maar onze favoriet is duidelijk Monkey Town Purmerend. Daar heb je niet alleen ballenbakken, klimmen, klauteren en glijden maar ook een 5D bioscoop, trampolines, lasergamen en nog meer leuke dingen om te doen voor de kids!

Monkey Town Purmerend

Ook helemaal heerlijk voor de kids is om naar een echte trampolinehal te gaan. Vooral leuk voor de wat oudere kinderen, maar de jumphallen hebben vaak ook fijne peuteruurtjes waar je met je kleintje kunt gaan springen. Ga bijvoorbeeld naar StreetJump in Wormerveer, een heerlijk grote jumphal.

JumpSkillz Purmerend was van oorsprong ook een trampolinehal, maar inmiddels kun je daar veel meer doen dan alleen jumpen. De kids kunnen zich er nu ook vermaken met:

  • Lazers
  • Airhockey
  • Virtual Reality Gaming (VR)
  • Fun Bowling

JumpSkillz Fun en Sport Center Purmerend

4. Buiten spelen in een speeltuin

Gelukkig zijn er ook veel plekken waar de kids buiten kunnen spelen in Zaanstreek-Waterland.  Van kleine buurtspeeltuintjes tot grote speeltuinen met toezicht entreegeld. Nu is de entree overal lekker laag en de kinderen kunnen er heerlijk spelen, dus geweldig.

Mijn favorieten zijn toch wel De Speelkraam in Purmerend en Speeltuin Monnickendam, maar kijk vooral lekker rond bij alle speeltuinen in de regio!

5. Dieren knuffelen

Serieus grote attractieparken of dierentuinen hebben we in onze regio niet echt. Gelukkig liggen we naast Amsterdam, dus dat missen we ook niet. Wat we wél hebben zijn heel veel plekken waar je dieren kunt knuffelen. Kinderboerderijen te over- ik tel er zomaar 10 - en dat is voor jonge kinderen zeker zo leuk (of misschien wel leuker). Ken jij ze allemaal? Check ze hier: kinderboerderijen in Zaanstreek-Waterland 

De Bonte Belevenis in Assendelft

6. Kindvriendelijk museum bezoeken

Voor musea heb je misschien vanuit Zaanstreek-Waterland de neiging om snel richting Amsterdam te gaan. Daar stikt het immers van de beroemde musea...

Toch hebben we er ook een aantal die absoluut de moeite waard zijn met de kinderen. De beroemdste is dan wel het Zaans Museum op de Zaanse Schans - daar móet je natuurlijk een keer geweest zijn.

Maar ga zeker óók een keer kijken bij Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam. 

Zaans Museum, Waterlands Museum - heb je Zaanstreek-Waterland in een notendop 😄. Maar we hebben meer musea hoor... check de kindvriendelijke musea in de regio!

Alle uitjes in de regio

Log In