De 10 leukste uitjes met je kinderen in Twente in de herfstvakantie.

In Overijssel kun je er heerlijk met je kids op uit. In bijvoorbeeld Twente en Salland valt van alles te beleven!

Hieronder 10 uitjes voor een dagje uit in Twente en Salland. Klik op de blauwe titel voor meer info en adres gegevens van het uitje. 

Speel en kinderboerderij Dondertman in Holten

Uren plezier op deze boerderij. In Cato’s knuffelhuis kunnen de kids knuffelen met de cavia’s en konijnen. In de speelweide zijn veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan en een airtrampoline. En vergeet vooral de skelterbaan niet! Een flink parcours waar kinderen van 4-12 jaar rondjes mogen rijden op skelters, driewielers en trikes voor de grootsten; en voor de kleinsten zijn er fietsjes.

Speelboerderij Dondertman Holten

Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen- Boekelo

Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Ga mee op reis in een ouderwetse stoomtrein. Reis van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Ook op de stations is veel te beleven, zoals de werkplaats en de goederenloods en het museumdepot waar veel locomotieven te bewonderen zijn en een grote modelspoorbaan.  

Avatarz in Deurningen 

Een stoer en avontuurlijk uitje beleef je bij Avatarz in Deurningen. In dit grootste klimbos van Nederland verleg je je grenzen in de bomen.  Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een  kidz parcours met 30 hindernissen.Een  spannend, 2 uur durend avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En als afsluiter wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.

Avatarz klimpark

Morskieft in Reutum

Voor een compleet dagje uit ga je naar de Morskieft in Reutum. Vermaak voor jong en oud. Een grote buitenspeeltuin met speeltoestellen voor alle leeftijden. Ook is er een binnenspeeltuin in het zand. Een aanrader is de super gave indoor blacklight midgetgolf aan en de escaperoom voor kinderen Een perfect uitje voor elk weertype. 

Midgetgolfbaan Reutum

De Museumfabriek in Enschede

Het familiemuseum waar je aan de slag gaat! Deze zomer beleef je de Vliegfabriek. Door vogels en vliegmachines wordt het geheim van het vliegen ontrafeld. Ontdekt hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, maakt kennis met het allereerste gemotoriseerde vliegtuig en leer waarom vogels kunnen vliegen - en wij niet.Met jouw eigen doe-boek reis je door de tentoonstelling en in de Makerspace ontwerp je zelf een vliegtuig, luchtballon of drone!

Vliegfabriek Enschede

 

Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen je een beeld van het leven van boeren, 100 jaar geleden. Kinderen gaan gewapend met een tablet op zoek naar QR codes die verstopt zijn op verschillende locaties. Heb je een QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. 

Wandelen in de Twentse natuur

De natuur in Twente is prachtig. Maak een wandeling over de Noetselerberg in Nijverdal en trakteer jezelf op wat lekkers bij Bistro de Oale Sté. Of speel uren in het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Maar ook in Buurse aan de Duitse grens maak je prachtige wandelingen door het WItte Veen en drink je een drankje op het duitse terras met speeltuin bij de Haarmühle. . Op Go-Kids Twente vind je vele wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen. 

Escaperoom op de boerderij; Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen

Ontsnap jij tijdig uit de melkstal. 

Haaksbergen lijkt een rustig dorp in Twente te zijn. Maar op één plek spookt het al meer dan 200 jaar: op Hof te Langelo, de boerderij van Henk en Maria.

Het spookt op Hof te Langelo in Haaksbergen. De koeien rennen loeiend door de stal, de melkmachine slaat elke nacht om drie uur op hol en het veevoer is beschimmeld.  Boer Henk zit met de handen in het haar. Als dit zo doorgaat, kan hij zijn bedrijf wel opdoeken.

Ben jij goed in hersenkrakers en hou je van samenwerken?  Los dan de vloek op zodat  boer Henk feest kan vieren.

Indoor speelplezier in de Twentehallen in Enschede

In de Twentehallen in Enschede vind je indoor speelplezier. Krazy Kangaroo Enschede en Avontura Enschede. 

Het trampolinepark Krazy Kangaroo biedt de complete “experience" voor beginnende tot gevorderde trampoline springer, begeleiders én toeschouwers. Naast de vele aaneengeschakelde trampoline velden zijn er ook  jump-area's zoals de Freejumping ruimte met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, een Pillow Pit, Foam Pit, Slackline, Bounceboard area, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen.

Bij Avontura kunnen de kids klimmen, klauteren, glijden, huizen bouwen en gamen.  Een indoor speeltuin met  2.500m2 speelplezier.

Er is een groot speel labyrint, funshooter met ballenbak, rodelbaan, grote glijbaan met rupsbanden, trampolines, verschillende kleine glijbanen, autocircuit, klim vulkaan, klim toren, multisport veld, blokken bouwzone, 2 speelcaravans en aparte peuterhoek voor de kleintjes. Daarnaast zijn er interactieve spellen met de eye-play (projectie op vloer) en 2 Xbox Kinect's (bewegen voor scherm).

 

 

Log In