Het Rijksmuseum een organiseert ook dit jaar weer een (gratis) feestelijke familiedag met allerlei gratis activiteiten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders en andere familieleden. Maak op zondag 29 september kennis met Operatie Nachtwacht. Er zijn verschillende gratis activiteiten en workshops voor kinderen van alle leeftijden.

De activiteiten op de gratis familiedag

Haal tijdens de familiedag van het Rijksmuseum de onderzoeker in jezelf naar boven in het mini restauratielab. Kinderen kunnen vandaag lekker in het theater komen luisteren naar hoe Rembrandt was als kind of tijdens het modeltekenen de kapitein en luitenant uit de Nachtwacht tekenen (in het echt te zien!). Ga je liever zelf op pad? Dan zijn er door het hele museum heen allerlei verschillende onderzoeksopdrachten te doen.

ONDERZOEKSLAB
Leer hoe je verf maakt, bekijk pigmenten onder de microscoop, en leer alle details van de Nachtwacht beter kennen.
Locatie: Picknick

QUEST JUNIOR QUIZ
Weet jij veel over kunst en geschiedenis? Test je kennis in deze speciale Quest Junior-quiz. Heb jij aan het einde van de quiz alle vragen goed? Dan win je een leuke prijs!
Locatie: Atrium

PIM & POM VOORSTELLING
Wist je dat Pim & Pom op avontuur zijn geweest in het Rijksmuseum? In deze voorstelling vertellen ze er zelf over!
Locatie: Auditorium, elk half uur

WILD KIJKEN
Welk kunstwerk wil jij hebben? En welke vind je lelijk? Kies om de beurt een opdracht uit de zak en ga op avontuur door het hele museum.
Locatie: Start bij Wildkijken balie, daarna opdrachten door het hele museum

MODELTEKENEN
Stroop die mouwen op en ga tekenen! Zet kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh (in het echt te zien!) zo goed als je kunt op papier. Ingewikkeld? Spiek eerst even bij de échte Nachtwacht. Hoe heeft Rembrandt ze geschilderd?
Locatie: Voorhal

REMBRANDT FAMILIEVERTELLING
Toen Rembrandt 12 jaar oud was deed hij niets liever dan tekenen. Leer hem nog beter kennen in deze familievoorstelling over Rembrandts leven en werk.
Locatie: Auditorium, elk heel uur

FOTOGRAFEREN A LA REMBRANDT
Laat een bijzondere familiefoto maken met de harde schaduwen, dramatische compositie en unieke lichtval van Rembrandt. Met de beroemde poezen Pim & Pom op de foto? Ze zijn er de hele middag bij.
Locatie: Voorhal

FAMILIETOURS
Ga met een rondleider langs de hoogtepunten van het Rijksmuseum of ga mee met de voorleestour van het boek Pim & Pom in het Rijksmuseum.
Locatie: Start bij Familiebalie, daarna een tour door het museum

EVEN BIJKOMEN?
Pfoe, moe geworden van al dat onderzoeken en ontdekken? Plof lekker neer, met limonade en wat lekkers.
Locatie: Foyer auditorium

Onderzoeksrapport - haal een diploma!

Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een onderzoeksrapport waarmee ze alle activiteiten langs kunnen gaan. Bij inlevering van het rapport krijg je een diploma!

Tickets voor de familiedag van het Rijksmuseum

Het is niet nodig om voor de speciale activiteiten reserveren. Wil je deze familiedag graag combineren met een tour door het Rijksmuseum? Dan kun je wel alvast reguliere tickets bestellen via de website van het Rijksmuseum. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaart of stadspashouders mogen gratis naar binnen! Heb jij nog een andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Benieuwd naar de andere workshops, cursussen en activiteiten? Houd de agenda van het Rijksmuseum in de gaten!

Foto's: Bibi Veth

Meer over de familiedag !