Halloween is een van de meest populaire feestdagen van het jaar, omdat je je kunt verkleden zoals je wilt, enge knutsels mag maken en je kunt genieten van al dat griezelen tijdens de speciale halloween activiteiten in de buurt van Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek. 

Halloween 2023 in de regio Apeldoorn-Deventer-Zutpen en de Achterhoek

Halloween is griezelen voor kinderen. Ben jij op zoek naar leuke activiteiten in de buurt met halloween. Wij hebben de tofste tips voor je op een rijtje gezet. Sommige zijn op een specifieke avond, andere events duren de hele week. Check even goed wanneer jij durft!

1. Halloween event bij StreetJump Apeldoorn

Halloween
Beleef een exclusieve en bloedstollende avond bij StreetJump Apeldoorn, op 26, 27 en 28 oktober. Met Halloween ontvangen de griezels jou met genoegen. Speciaal met Halloween krijg je een unieke kans om te lasergamen op het airpark (mega luchtkussen). Om het kwartier is er een gratis spelletje voor alle slachtoffe... ehm, bezoekers, van dit toffe Halloween event in Apeldoorn.
Griezelig leuk! ➤

2. Kom een klein beetje griezelen in Kinderpretpark Julianatoren

Halloween in Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
In oktober is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren! Breng een bezoek aan de spectaculaire theatershow ‘De Grote Spookshow’. Griezel mee bij Julia’s Halloween Dansles en Jul’s Griezelfeest en Cas de Ranger stoomt alle bezoekers in zijn show klaar om het Griezelbos te betreden! Het park is prachtig versierd met honderden pompoenen, strobalen en maiskolven.
Griezelig leuk! ➤

3. Halloween lasertag bij ZERO55 Apeldoorn

Halloween in Apeldoorn
Bij ZERO55 in Apeldoorn hebben ze op 31 oktober een super griezelige lasertag actie. Helemaal super tof als je ook verkleed of geschminckt komt en jij je tegenstander nog extra laat schrikken. Met super korting voor deze speciale Halloween-avond.
Durf jij? ➤

4. Heksendoorn


In oktober wordt Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd in Heksendoorn, hét Halloween evenement voor families. Wij zijn vorig jaar nog naar Heksendoorn geweest en hebben we een leuke vlog van ons dagje uit gemaakt. 
Heksendoorn ➤

5. Happy Halloween bij de Waarbeek (Overijssel)

Halloween bij de Waarbeek
Happy halloween bij de Waarbeek in Hengelo Dat is All-inclusive Griezelen, spoken, eten en drinken! Kom gezellig griezelen tijdens het Happy Halloween evenement. Tijdens deze dag is het park omgetoverd in Halloween sfeer en kun je zomaar vriendelijke heksen en griezels tegen het lijf lopen. Kom all-inclusive griezelen!
Griezelfeestje! ➤

6. Halloween Jumpen bij Funzone Apeldoorn 

Halloween in Apeldoorn in de Stedendriehoek, Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Bij FunZone Apeldoorn is het tijdens Halloween feest! Normaal gesproken is het natuurlijk al een feestje om naar FunZone te gaan, maar nu met Halloween is het er extra leuk door alle activiteiten die er worden georganiseerd. Kom jij 28 oktober ook langs? Zin om te griezelen, dansen en te spelen? Kom met de kids naar de Halloween avond bij FunZone Apeldoorn. 
Toffe activiteiten! ➤

7. Herfstspeurtocht Kasteel Cannenburch in Vaassen

Halloween in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Huur een gevulde pompoen in de Landwinkel en ga op zoek naar de antwoorden in het park. Er zijn vragen over het middeleeuwse kasteel, over bomen en dieren, maar ook moet je tellen of rekenen. Super leuk en het park is echt prachtig nu in de herfst.
Heerlijk wandelen! ➤

8. Halloween bij Winkelcentrum Colmschate

Halloween in Deventer in de Stedendriehoek
Kom je griezelen met Halloween in Deventer? Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober zijn er verschillende spannende workshops en spelletjes in Winkelcentrum Colmschate met een echt loopspookhuis. Daar moet je toch in zijn geweest?
Meer weten? ➤

9. Halloween bij Winkelcentrum Eglantier in Apeldoorn

Halloween in Apeldoorn
Het winkelcentrum wordt vanaf 18 uur omgetoverd tot een 'creepy zone', waar Halloween karakters ronddwalen. Voor je het weet, staat er een engerd voor je neus! Durf jij te komen?
Griezelend winkelen! ➤

10. Halloween disco zwemmen

Halloween disco zwemmen
Zoals elk jaar organiseert De Koekoek ook dit jaar weer een Halloween disco in het zwembad. Het zwembad zal geheel in Halloween stijl worden versierd. Het zwembad vanaf 19.00 tot 21.00 uur geopend voor de discogangers en voor ouders verboden! Er is ook een combinatie mogelijk met een griezelig halloweenmenu.
Zonder ouders! ➤

11. Halloween workshop in Deventer

Halloween workshop in Deventer
De workshop vindt plaats op zaterdag 29 oktober 2022 in de Boreelkazerne naast de Bever.
>> Geef je snel op!

12. Nachtwandeling op de Gorsselse Heide

Halloween in de STedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Hou je van de natuur en avontuur? Maak dan de schoonheid van de nacht van de nacht mee op de Gorsselse Heide. Wie 's avonds wel eens door een bos gelopen heeft, weet dat het donker daar nog echt donker is. Kom mee en beleef de nachtelijke sfeer van de Gorsselse Heide met haar stille bos en een (hopelijk) door maan en sterren beschenen heidelandschap.
>> Nacht van de Nacht!

13. Halloween bij Buitenpost

Halloween in Twello vlakbij Deventer
Halloween bij Buitenpost wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Stichting Scare Actors. Het wordt een griezelige Halloween op het Blotevoetenpad… Durf jij het aan?
De tochten die beginnen om 19:00 uur en 19:30 uur zijn een beetje spannend. Naarmate de avond vordert wordt de beleving steeds enger, dus de latere begintijden zijn voor de échte durfals. Halloween bij Buitenpost is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Maar het is moeilijk om een leeftijd aan dit avontuur koppelen, omdat het heel erg afhankelijk is van het kind zelf. Bedenk dus zelf goed wat gepast is.
>> Lekker griezelen!

14. Spooktocht in Doolhof Ruurlo

Halloween
Kom lekker griezelen in het doolhof in Ruurlo. Om 19.00 begint de tocht! Ontdekt waar de spoken zich verstopt hebben.
Griezelig leuk! ➤

15. Herfst Halloween markt bij de Stadsakkers in Apeldoorn

Herfstmarkt Halloween
Kom naar de Herfst - Halloween markt bij StadsAkkers in Apeldoorn. Er zijn leuke Halloween activiteiten voor kinderen, veel pompoenen om lichtjes in te maken en spannende activiteiten op de Akkers.
Zo veel pompoenen! ➤

Wat is er te doen met Halloween

Er is natuurlijk ook thuis nog heel veel te doen met Halloween. 

  • Pompoenen plukken, kopen, uitsnijden en versieren
  • Trick-or-treat: langs de deuren snoep ophalen
  • maak je eigen spooktochten
  • verander je huis in een spookhuis
  • vertel elkaar spookverhalen

Halloween activiteiten en tips voor kinderen 

De griezeligste uitstapjes en kinderactiviteiten met Halloween-thema hebben wij in onze agenda staan. Maar hieronder vind je ook leuke tips, ideeën, schminckvoorbeelden voor halloween met verkleed ideeën, spoken, heksen, halloweensnoep en meer tips!

Halloween en pompoenen

Heb jij je ooit afgevraagd waarom we tijdens Halloween pompoen uithollen en er een gezicht inmaken? En dan ook nog eens een kaarsje erin? Een traditie die je tijdens Halloween overal om je heen ziet. 

Halloween komt voort uit de viering van het Keltische nieuwjaar, dit start op 1 november. Er werd een feest bedacht om het oude jaar af te ronden en het begin van een nieuwe fase te vieren: Allerheiligen, ook wel genoemd Halloween. Dit was dus op 31 oktober.
Men geloofde dat de zielen van degenen die dat jaar waren overleden naar de hemel zouden gaan en andere zielen zouden terugkeren om hun oude huizen te bezoeken tijdens dit feest. Mensen waren hier een beetje bang voor en daarom werden er pompoenen gebruikt (een product in de VS waar toen een overschot aan was) voor het maken van enge gezichten. Hiermee konden ze de zielen verjagen.

Er zijn nog meerdere tradities en verhalen over de pompoenen. Of je hier nu in geloofd of niet, een toffe creatieve activiteit is dit in ieder geval zeker wel. Hoe ziet jouw pompoen eruit? We vinden het leuk als je ons tagt op facebook of insta als je een toffe pompoen hebt gemaakt!

Halloween pompoen Sanne Brehler en Emma

Maak met griezelige tips je huis Halloween ready 

Bouw je huis om tot een echt spookhuis, griezel er op los met spannende film of organiseer een griezelige speurtocht voor je kids door het huis! Wij hebben leuke doe tips en griezelige hebbedingetjes tips om je huis om te toveren tot een echt griezelpaleis!

Halloween tips voor thuis! ➤

Halloween tips

Enge Halloween schminck voor kinderen

Mijn collega Saskia van Breda schreef een super handige blog voor halloween schminken bij kinderen. 

Halloween schmincken

Griezelige schminck tips! ➤

Halloween maaltijd eten

Maureen Eissing schreef een leuke blog voor ons over een gezond, lekker en onmeunig makkelijke avond maaltijd. En het leukste, helemaal in Halloween stijl. Dat wordt griezelig lekker smullen. 

Lekker griezelig Halloween recept! ➤

Halloween recept koken met kinderen

Veel griezelplezier dit jaar met Halloween!

Liefs Judith