Veel uitjes voor je gezin zijn óf leuk voor de kinderen, óf leuk voor jou als ouder. Bovendien maakt het bij de meeste uitstapjes enorm uit wat de leeftijd van de kids is – best lastig als je kinderen qua leeftijd ver uit elkaar liggen. Of bijvoorbeeld als je iets wilt gaan doen met meerdere gezinnen of de hele familie. Hoe verzin je een activiteit die voor allemaal, voor alle leeftijden leuk is?

Bowlen: voor alle leeftijden

Bowlen
Wat dacht je van bowlen? Okay, niet iedereen vindt bowlen leuk, maar dat is meer een persoonlijk dingetje. Want dat je het gewoon niet voor elkaar krijgt om in elk geval een páár pionnen om te gooien… dat kan enorm frustrerend zijn.

Chagrijnig als er niets om gaat

Heel eerlijk heb ik daar zelf last van: als het me niet lukt kan ik behoorlijk chagrijnig worden. Dat je 10-jarige kind meer punten haalt dan jij, ken je dat? Gelukkig is dat niet altijd zo, daarom ga ik nog steeds met plezier bowlen met m’n gezin.

Gezellig bowlen met kinderen


De ballen bij zo’n bowlingbaan zijn natuurlijk best zwaar. Daardoor zou je in eerste instantie denken dat het vooral iets is voor oudere kinderen en volwassenen, niets voor kleinere kinderen. Tenzij je steeds als ouder met je kind samen de bal gaat rollen… Gelukkig hebben de bowlingbanen daar allang van alles op verzonnen.

Elke bal in de goot is balen

Er zijn allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het voor de kleintjes ook mogelijk is om de bal echt richting de kegels te krijgen. Want niets is vervelender dan dat elke bal in de  goot verdwijnt. Voor ons als volwassene al, laat staan voor een kind! Dan wordt samen bowlen al snel samen balen…

Hekjes, slurven en bumpers

Je kent het vast wel: met hekjes die omhoog kunnen waardoor de bal niet (of heel moeilijk) in de goot terecht komt. Of van die opblaasslurven voor in de goot. Bumpers noemen ze die volgens mij, toch?

Glijbaan voor de bowlingbal

Bowlingbaan Gelderland
Hebben ze dan ook nog van die gooihulpjes – een soort glijbaan voor bowlingballen – dan is het feest compleet. Ze zijn er in stalen rekjes, dat vind ik dan wel weer wat saai voor kinderen, maar ook in de vorm van een soort van dino in gezellige kleuren.

Bowlingbaan in de buurt

Wil je met de kinderen gaan bowlen? Het is slim om vooraf even uit te zoeken wat ze bij de bowlingbaan van jouw keuze hebben geregeld voor kinderen. Dat je niet pas na aankomst pas ontdekt dat er geen bumpers, slurven of rekjes voor de kids zijn… want zoals gezegd: dan wordt bowlen hartstikke balen!

Daarom vind je hieronder onze tips!

Bowlen op de bowlingbaan in Apeldoorn

Bowlen in Apeldoorn
Bij ZERO55 in Apeldoorn kun je een futuristisch potje bowlen. Stap in de toekomst op een van de 6 bowlingbanen met mooie visuele effecten. Op 2 VIP-banen hebben ze als eerste in Nederland zelfs spectaculaire baanprojecties. Je bowlingbal lijkt hierdoor bijvoorbeeld door het water te rollen.
Laat de bal maar rollen! ➤

Bowlen op de bowlingbaan in Voorthuizen

Bowlingbaan Gelderland
Bowlen is leuk en blijft leuk! Ga met jouw gezin of familie de strijd aan op de Bowlingbaan in Voorthuizen! Speel interactieve spellen met elkaar of tegen de naastgelegen Bowlingbaan. Gooi die strike, laat jouw familieleden versteld staan van jouw bowling toptalent en geniet van een gezellige tijd met elkaar. Sfeer is er altijd in de grot van Bedrock Bowling!
Meer info en reserveren! ➤

Bowlen op de bowlingbaan in Ermelo

Bowlen in Ermelo
Geniet van een sportief potje bowlen in Ermelo samen je kids! Er zijn vier bowlingbanen waarop gestreden kan worden. Alle bowlingbanen zijn geschikt voor ieder niveau, van beginners tot experts. Voor kinderen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van hekjes.
Heel handig! ➤

Bowlen op de bowlingbaan in Putten

Bowlingbanen in de buurt
Kom gezellig bowlen bij Bowling- & Partycentrum Putter Eng en combineer deze leuke activiteit met een gezellig hapje of drankje in het restaurant in Putten. De bowlingbaan beschikt over zes moderne banen, allemaal voorzien van LED verlichting met bijzondere lichteffecten en vermakelijke videoclips, van loungesfeer tot showbowlen. Zo wordt bowling echt een beleving. Ook de allerkleinsten kunnen gerust meespelen. Met de beschikbare bumpers langs de zijlijnen gooien ook zij (bijna) altijd raak.
Meer info! ➤

Bowlen op de bowlingbaan in Emst

Bowlen in Emst

Bij De Hezebrink kun je terecht voor een unieke ervaring: bowlen op in een (bijna) echte onderzeeër! Terwijl de ballen rollen zorgt de bemanning voor een hapje en een drankje!.
Yes, strike! ➤