Nieuwe attractie: De Hollandse Meesters

Madurodam, een van de top bestemmingen in Nederland. Wij komen er sinds dat we kinderen hebben ieder jaar. Vanaf het moment dat we de Nijntje speeltuin hebben ontdekt zijn wij fan. En het leuke aan Madurodam is dat, omdat je kinderen natuurlijk steeds andere interesse hebben je steeds andere dingen ziet, doet en beleeft in Madurodam. Zo zijn wij de Nijntje speeltuin inmiddels ontgroeit maar zijn de attracties juist weer geweldig. En een rondje door de miniatuur stad is een beleving op zich met verschillende doe en ontdek dingen!

Boek nu!

Madurodam met kids

De Hollandse Meesters

Wij beginnen onze dag bij De Hollandse Meesters, de nieuwste attractie. We hadden geen idee wat we konden verwachten, we kennen natuurlijk de andere attracties in Madurodam, dus met dat beeld in ons achter hoofd lopen we de nieuwe attractie binnen. Wat ziet het er prachtig uit! Het thema van deze nieuwe attractie is vanaf het eerste moment al helemaal duidelijk. Je komt binnen in de wereld van de Hollandse Meesters. Je mag in deze attractie alles aanraken en proberen, dat is natuurlijk geheel tegenovergesteld aan wat je normaal mag bij schilderijen van de Hollandse Meesters. Als snel vindt Julia een poortje in de ruimte waar kinderen doorheen kunnen kruipen en zo via een kruiproute in de volgende ruimte binnen komen.

Hollandse Meesters Madurodam

Ontdekken, proberen, voelen en zien

We vallen al snel van de ene verbazing in de andere verbazing. Wat is dit prachtig en bijzonder. Eigenlijk moet je ook hier stoppen met lezen en gewoon zelf gaan kijken hoe deze attractie ontvouwd en je op ieder moment blijft verbazen en aanspreken. Wij hebben op ons gemak een rondje door de attractie gelopen en toen we eruit waren was onze eerste reactie, we gaan nog een keer want we willen even goed zien, wat we hebben gezien.

Gezinsuitjes Den Haag

Ronde twee in De Hollandse Meesters in Madurodam

Nou daar gingen we dan ook. De eerste ruimte is prachtig en de kinderen klimmen weer door naar de volgende ruimte daar ontvouwen zich de prachtigste kleuren en de vortextunnel. Hier moet je heel langzaam door heen lopen :). Wij als volwassenen hebben hier dus blijkbaar meer moeite mee dan de kinderen. Het meisje met de parel, de prachtige luit en de bloemen, de Nachtwacht: alles is prachtig en overal mogen kinderen op klimmen, aanraken en in spelen. En neem vooral foto's! Er staat op verschillende plekken aangegeven waar je de beste foto's kunt maken. Op het moment dat ik een foto bij de Nachtwacht wilde maken, riep Melle mama er loopt een man achter je die de kaars pakt! Ook dit was weer een element van deze nieuwe attractie. En dan kom je aan bij Van Gogh, wat een pracht, hier wil je gewoon even gaan zitten en kijken, oké de kinderen willen hier alleen maar spelen en dat mogen ze natuurlijk ook! Via een klimmuur en de kamer van Mondriaan loop je dan weer naar buiten.  Maar dit zo schrijven doet te kort aan de beleving! Deze attractie moet je zelf ervaren en is niet te beschrijven. Vol van deze belevenis lopen we weer naar buiten. We praten nog even na en besluiten eerst even wat te gaan drinken voordat we ons rondje Madurodam vervolgen.

Madurodam gezinsuitjes

Attracties in Madurodam

Zoals gezegd bezoeken wij ieder jaar wel een keer Madurodam, vaak ook wel twee keer. Dit komt omdat we dus iedere keer wel weer iets anders beleven. Zo zijn er de verschillende attracties die de kinderen iedere keer weer aanspreken en die ook steeds weer wat anders voor betekenen. Als ze jong zijn, dan is het vooral de sfeer, de spanning en de beleving. Maar als ze wat ouder worden dan gaan ze ook lezen en begrijpen waar de attractie over gaan. Ze ontdekken stukjes van de Nederlandse geschiedenis die echt tot leven komt. Het is mooi om te zien dat bij ieder bezoek de kinderen andere aandachtpunten hebben. 

Ken je alle attracties van Madurodam?

🖤Hof van Nederland ( sinds 2015)
🖤 Het verhaal van George ( sinds 2016)
🖤 Nieuw Amsterdam ( sinds 2017)
🖤 De Waterwolf (sinds 2018)
🖤 The Flying Dutchman ( sinds 2020)

Nieuw Amsterdam Madurodam

Naast dat deze attracties een toffe leerzame beleving zijn, vind ik het altijd fijn dat erom de 5 tot 10 minuten een nieuwe groep naar binnen mag en je zo nooit mega lang hoef te wachten. Vanaf 1 juli wordt de nieuwe attractie De Hollandse Meesters dus aan dit rijtje toegevoegd. Wij zijn benieuwd naar wat jullie van deze attractie vinden want wij zijn verliefd! 🖤

Madurodam gezinsuitje Den Haag

Vergeet ook niet tijd en ruimte te maken voor de miniaturen en alle doe dingen in de rest van Madurodam want ons bezoek is niet compleet zonder vuur blussen, vliegtuigen kijken, de klompen en de Mars fabriek, bootje varen en containers laden. Wij kijken al weer uit naar een volgend bezoek!

Gezinsuitjes Rotterdam en omstreken