Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht

Een leuk gezinsuitje bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Breng eens een bezoekje aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht! Dit museum is niet alleen heel leerzaam, maar ook erg leuk voor kinderen van alle leeftijden.

Beleef de geschiedenis van het onderwijs

Bij het Nationaal Onderwijsmuseum leer je alles over de geschiedenis van het onderwijs in Nederland. Het museum heeft twee interactieve tentoonstellingen die je op een speelse manier laten kennismaken met verschillende onderwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld in een ouderwets klaslokaal zitten, en ervaren hoe het was om vroeger op school te zitten. Of je kunt een kijkje nemen in de wereld van wetenschap en techniek, en ontdekken hoe die vakken zich hebben ontwikkeld door de jaren heen.

Gezinsuitje Dordrecht

Het Nationaal Onderwijsmuseum is een ideale bestemming voor een dagje uit in Dordrecht.

Kijk hier voor de openingstijden

Interactieve activiteiten voor kinderen en volwassenen

Voor kinderen van 0 tot 12 jaar is er van alles te doen in het museum. Zo zijn er speciale speurtochten en workshops waarbij ze zelf aan de slag kunnen gaan. Bijvoorbeeld met het maken van een eigen animatiefilmpje of met het programmeren van een robot. En wist je dat het museum ook een heuse collectie oude schoolspullen heeft? Van schoolbankjes tot leesplankjes en van inktstellen tot leermiddelen voor het vak handenarbeid. Het is allemaal te zien in het museum!

Nationaal Onderwijsmuseum is een superleuk en leerzaam gezinsuitje dat je niet wilt missen. Dus plan snel een bezoekje en beleef samen met je kinderen een onvergetelijke dag.

Nationaal onderwijsmuseum Dordrecht

Klik hier voor tickets

Tentoonstelling boom, roos, vis

Nieuwsgierig geworden? Klaar om je wereld te vergroten, je horizon te verbreden en te verdwalen in je fantasie? Er is nog veel meer, bezoek de tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’ en laat je verrassen door een verhaal, inspireren door een gedicht en verleiden door een boek!

Lezen is een vaardigheid die je voor het leven hebt en het is daarom belangrijk om het op jonge leeftijd te leren en te blijven oefenen. In de tentoonstelling 'boom roos vis' wordt er volop aandacht besteed aan het leren lezen en leesplezier.

Caesarius Mommers, 'de leesvader van Nederland', vertelt over de ontwikkeling van het leesonderwijs in Nederland en op interactieve wijze ontdek je hoe bijzonder en belangrijk lezen is. Maar dat is niet alles, want er is nog veel meer te beleven in de tentoonstelling.

Zo is er bijvoorbeeld een heus Letterbos waar kinderen worden uitgenodigd om met letters te spelen en in een fantasiewereld te duiken. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken en deelnemen aan een next level speurtocht.

Escaperoom Dordrecht

Griezelbus Escaperoom voor kids

Ook kun je proberen te ontsnappen uit De Griezelbus-escaperoom. Na een spannende speurtocht door het Letterbos en de tentoonstelling kom je in De Griezelbus-escaperoom van Paul van Loon. In de Griezelbus moeten ze een raadsel oplossen om te kunnen ontsnappen. Lukt het ze de code te kraken?

Natuurlijk zijn er ook veel boeken te vinden in 'De ideale schoolbibliotheek', van vrolijke en spannende tot romantische en enge boeken.

Bezoek het museum met het hele gezin

✅ Je kan in de buurt van het Nationaal Onderwijsmuseum betaald parkeren. Parkeer je op het parkeerterrein Weeskinderendijk dan parkeer je gratis en is het 7 minuten lopen naar het museum.
✅Je bezoekt het Nationaal Onderwijsmuseum gratis met de Rotterdampas en met de Dordtpas.
✅Het museum is rolstoelvriendelijk.
✅Vraag bij de receptie naar de speurtocht.
✅Er is een garderobe en er zijn kluisjes.
✅Er is een museumwinkel.
✅Er is een museum café waar je wat kan eten en drinken.

Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is de perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar oud.

Meer info & tickets

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor