Yes, de terrassen zijn weer open! Heerlijk, lekker genieten van een smakelijke lunch, die welverdiende latte of een complete high tea. Je ziet jezelf vast al zitten, lekker in het zonnetje! Met de kids erbij kan zo'n terrasbezoek nog steeds ontspannen zijn, zolang ze zich goed kunnen vermaken. Omdat het mooie weer eraan komt hebben we de allerleukste terrassen met speeltuin/speelgelegenheid in de regio voor je op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde. Geniet!

1. Knoest Eten en Drinken op Camping Geversduin in Castricum

Voor kinderen is Knoest een waar speelparadijs. Met maar liefst twee speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen en een grote air trampoline kunnen kinderen klimmen, klauteren en springen. Water en zand zijn de ingrediënten voor uren lang speelplezier! Vanaf het terras of vanuit het restaurant heb je zicht op beide speeltuinen, waarvan er één deels overdekt is. Zo kun je genieten van lekker eten en drinken en tegelijk de kinderen zien spelen.

Knoest eten en drinken

Meer info

2. Restaurant 't Praathuis in Schoorldam

Het restaurant van 't Praathuys heeft een lekker groot terras dat uitkijkt over de speeltuin. Zo kun jij genieten van een bakje koffie en wat lekkers terwijl je met een schuin oog je kinderen in de gaten houdt in de aangrenzende speeltuin. Ideaal zo'n restaurant met speeltuin! En alsof dat nog niet genoeg is....er is ook een kinderboerderij én een midgetgolfbaan!

't Praathuis Schoorl

Meer info

3. Restaurant Kruimeltje in Julianadorp

Voor gezinnen met kinderen is restaurant Kruimeltje de perfecte plek om uit eten te gaan. Er is een serre waar de kinderen kunnen spelen en tekenen en een eigen speeltuin. Het mooiste is: daar is een medewerker aanwezig om de kinderen in de gaten te houden, waardoor jij veel rustiger zit te eten!

Kruimeltje

Meer info

4. El Chiringuito op het Geestmerambacht in Langedijk

Het mooie van de ligging van El Chiringuito is dat je vanaf het terras een prima uitzicht hebt over de speelweide en de speeltuin. Zo kun je als ouder even ontspannen met een Spaans kopje koffie of een lekker wijntje, terwijl de kinderen zich prima vermaken in het zand naast je, zwierend op de schommel of uitrazend op de speelweide!

El Chiringuito

Meer info

5. Brasserie Sandz op Ooghduyne in Julianadorp aan Zee

Bij Brasserie Sandz kan je lekker eten terwijl de kinderen uitrazen in de indoor- of buitenspeeltuin van resort Ooghduyne! Op het ruime terras of in het moderne restaurant kunnen de grote mensen even achterover leunen terwijl de kids aan het spelen zijn. Maar ook de kinderen komen natuurlijk wat lekkers eten!

Brasserie Sandz

Meer info

6. Pannenkoeken restaurant De Bolle Buik in Heerhugowaard

Kids kunnen zich helemaal uitleven in deze grote Oudhollandse speeltuin. Ren van de wipkip naar de hoge glijbaan, ga met z'n allen op de familieschommel en chill vervolgens lekker op het gras. Graaf een diepe kuil in de zandbak, geniet op de schommel en ren je rot in het rad. 

Bolle Buik

Meer info

7. Restaurant Het Klokhuis en het Pa-viljoen bij de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn

Restaurant Het Klokhuis is dagelijks geopend voor koffie met lekkers, ontbijt, lunch en diner. Je kunt lekker buiten eten op het terras. Dit restaurant is wat kleinschaliger maar net zo gezellig! Bij het Pa-Viljoen kun je eten afhalen of plaatsnemen op het terras voor een frietje, snacks of (soft) ijs! Spelen en spetteren in de Holle Bolle Buiten? Ook daar is het Pa-Viljoen geopend!

Holle Bolle Buiten

Meer info

8. Restaurant Duinvermaak in Bergen

Duinvermaak is een super kindvriendelijk restaurant met heel veel soorten pizza's en pannenkoeken op de kaart. Rondom het pand is er een terras en aan de bosrand ligt een grote speeltuin. Kids kunnen hier naar hartenlust spelen en hoeven zich niet te vervelen als het eten bereid wordt.

Duinvermaak

Meer info

9. Restaurant Buiten Petten in Petten

Pannenkoekenrestaurant Buiten in Petten aan Zee is een heerlijke plek om er met je gezin even lekker uit te zijn en een hapje te eten. Het ligt op loopafstand van strand, zee en duinen, dus perfect om na een heerlijke wandeling in het restaurant of op het terras neer te strijken. De kinderen vermaken zich prima met minigolfen of trampolinespringen, terwijl jij binnen kunt genieten bij de houtkachel of buiten van het zonnetje.

Buiten Petten

Meer info

10. Restaurant Honkey Tonk in Schoorl

Dé plek waar je naar toe gaat na een goede boswandeling voor een lekkere verwenkoffie of een heerlijke lunch in een van de sfeervolle serres. Met mooi weer, genieten op het gezellige verwarmde terras met uitzicht op het klimduin waar de kindertjes naar hartenlust kunnen spelen.

Honkey Tonk Schoorl

Meer info

Nóg meer leuke restaurants vinden in de regio?

Alle kindvriendelijke restaurants in de Noordkop
Alle kindvriendelijke restaurants in de regio Alkmaar

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!