Yippie: een dagje naar het strand met de kinderen! Dat is voor de meeste gezinnen een feestje en in de Noordkop zijn er genoeg stranden om uit te kiezen. Petten, Callantsoog, Julianadorp, Den Helder en natuurlijk Texel.... naar welk strand ga jij?

Wat neem je mee voor een dagje strand?

Als je besloten hebt waar je naartoe gaat komt de volgende vraag: wat nemen we allemaal mee naar het strand? De één komt bepakt en bezakt de strandopgang opgeklauterd, de ander doet dat met heel weinig spullen. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoe oud jouw kinderen zijn en wat zij nodig hebben om zich lekker te vermaken op het strand. 

Handige strandspullen

Soms lig of zit je in het zand en denk je: ik wou dat... en dan komt er een wens waarvoor je de spullen thuis hebt gelaten, niet in je bezit hebt of waarvan je zelfs niet weet of er een oplossing voor is. De commercie is creatief en heeft allerlei handige strand-hebbedingen verzonnen. Of je ze nodig hebt? Tja, daar kun je over van mening verschillen. Sommige zijn gewoon superhandig, andere in jouw ogen misschien overdreven. Ieder z'n ding zeg ik dan. 

Strandlaken klemmen

Dit is wel heel handig natuurlijk: klemmen die de strandlakens op hun plaats houden. Heb jij ze al?

Is wel praktisch als het een beetje waait of eigenlijk altijd wel want de kids letten toch meestal ook niet zo goed op wat er gebeurt als ze over de handdoeken rennen....

Check de strandklemmen die je kunt kopen bij Bol.com

Zandvrije strandmat

Strand... daar heb je zand, dat weten we allemaal. Dus ga je er vanuit dat je van top tot teen onder het zand zit als je naar huis gaat. Maar zand op je handdoek is wel een dingetje, gewoon irritant.

Tegenwoordig heb je zandvrije strandmatten: het zand gaat er wel doorheen naar beneden, maar niet naar boven. Handig!

Check de zandvrije matten die je kunt kopen bij Bol.com

Strandtentje

Snak je naar schaduw? Voor spullen of voor je kleintje? Dan is zo'n pop-up tentje enorm handig, want op het strand heb je nu eenmaal geen bomen enzo.Oefen wel even thuis met opvouwen, want dat kan de eerste keer (of keren) wel een beetje tegenvallen....

Check de strandtentjes die je kunt kopen bij Bol.com

Bodyboard of skimboard

skimboardZoooo cool voor je oudere kinderen: een bodyboard of skimboard! Als ze het bouwen van zandkastelen wel een beetje voorbij zijn... en jij wilt dat ze op het strand meer doen dan turen op hun mobiele telefoon en af en toe even afkoelen... dan is dit geweldig!

Ze kunnen zich er uren mee vermaken en hoeven er niet ver de zee mee op: met een bodyboard (liggend) of skimboard (staand) is de branding dé plek om fijn bezig te zijn. 

Check de body- en skimboards voor kids bij Bol.com

Hamamdoek

Wil jij er op het strand ook een beetje tof uitzien? Denk dan ook aan jezelf bij het inpakken en neem een hamamdoek mee.

Te gebruiken om je af te drogen (jij bent snel droog, de doek daarna ook) en om er lekker hip uit te zien op het strand.

Check de hamamdoeken die je kunt kopen bij Bol.com

Koelbox met 12V stekker

Een koelbox met 12V stekker (dus zo eentje die je in de auto kunt opladen) én gewone stekker is eigenlijk voor elk uitstapje perfect om te hebben.

Zeker als je een stukje moet rijden is het fijn, alles blijft lekker koel en je koelelementen gaan langer mee. Zo heb je gewoon zelf een verkoelend drankje op het strand, ook zonder strandtent!

Bekijk verschillende koelboxen met 12 V stekker bij Bol.com

Log In