Dagje strand in de Noordkop - hacks voor ouders

Ga jij fijn een dagje naar het strand met je kids? Je weet ongetwijfeld dat er ook wel wat nadelen zijn aan een stranduitje. Wij hebben een aantal superhandige beach-hacks voor je: tips die een stranddagje net wat fijner maken!

Handige spullen voor op het strand!

Geld verbergen

Dat is wel zo'n dingetje. Je wilt naar het water maar hebt wel wat waardevolle spullen op je plek liggen. Wil je zwemmen, dan kun je dat ook niet even meenemen in een tasje. Wat doe je dan? Natuurlijk houd je jouw plek goed in de gaten - dat kun je alleen niet waterdicht noemen.

Vriendelijke buren vragen om op te letten kan prima zijn; het ligt er maar net aan wie zich in jouw directe omgeving bevinden daar op het strand. Maar wat dacht je van deze tip van onze Zeeuwse collega Anita? 

Neem een luier mee, doe hier je belangrijke spullen in zoals geld, rol hem op alsof hij gebruikt is en leg hem bij de spullen. Degene die deze mee durft te nemen heeft wel heel veel lef ;) (aanvullende tip: wij hebben ook regelmatig op vakantie ons briefgeld in een plastic zakje midden in een pak billendoekjes verstopt. Handig als je toch aardig wat cashgeld mee moet nemen)

Koud drinken

Hoe heerlijk is het om op het strand altijd iets koels te drinken te hebben. Een koelbox of koeltas kan dan prima helpen - maar toch vaak niet de hele dag. Steeds iets kopen bij een strandtent kan aardig in de papieren lopen, dus hoe regel je dat?

Doe een fles water en wat pakjes drinken een avond van tevoren in de vriezer! Die doe je bij vertrek in je koelbox... dan dienen ze als extra koelelementen én ook later op de dag heb je nog lekker koud drinken. Moet je natuurlijk wel óók niet-bevroren drankjes erbij doen, anders moet je lang wachten voordat je iets kunt drinken.

Zandvrije plek voor je baby

Zand en strand... ze horen bij elkaar, maar dat zand is niet altijd even fijn. Het kan hartstikke heet worden en baby's stoppen het ook gewoon in hun mond. Hoe heerlijk is het als je een zandvrije plek voor je baby kunt creëren?

Neem een hoeslaken mee, leg die op het zand met in de hoeken vier wat hogere spullen. De punten van het laken doe je er overheen - zo komen de randen wat omhoog en komt er minder zand op. Lekker plekje voor je kleintje!

Voeten zandvrij maken

Nog meer zandellende.... al die zanderige lichamen als je naar huis gaat. Kun je wel overheen gaan wrijven om het eraf te krijgen maar dat is echt niet fijn én het helpt ook niet geweldig. Wat helpt wel?

Talkpoeder! Bijzonder maar waar: zorg dat je een bus met talkpoeder bij je hebt, strooi het op de zanderige kinderbeetjes en je veegt het zand zó weg!

Telefoon zonder zand

Oef... dilemma. Een écht ontspannen dagje strand doe je natuurlijk zonder je smartphone maar ja... hoe leuk is het om foto's te nemen van je spelende kids? Je telefoon is immers ook je camera. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen zand op of zelfs in je telefoon komt?

Plastic ritszakje! Je kent ze wel: die diepvrieszakjes met zo'n zipsluiting. Stop je toestel erin en zip 'm dicht - geen zandkorrel die er nog bij komt. En weet je... door eht plastic heen kun je jouw smartphone gewoon blijven gebruiken!

Spetterpoeltje voor je dreumes

Jij wilt eigenlijk ook wel even lekker achterover leunen, genieten van de zon en niet de hele tijd met je dreumes in de branding zitten. Maar die kleine... die wil spelen en spetteren. Dit is een handige hack waarmee je bij jouw eigen plek een spetterpoeltje kunt maken voor je dreumes.

Neem een übergoedkoop douchegordijn mee, graaf een lekkere kuil met je kind en leg daar het douchegordijn in. De zijkanten leg je  vast met wat zand erop en vervolgens vullen jullie de kuil met water. Precies zoveel dat je kindje erin kan zitten. Dat wordt héél lekker spetteren, en jij kunt er gezellig naast blijven zitten op je handdoek. Geen garantie dat je droog blijft overigens....

Ben jij zo'n gezins-strandtijger die nog mooie aanvullingen heeft om andere ouders mee te helpen? Mail ze naar noordkop@go-kids.nl en we zetten jouw beach-hacks er graag bij!

Log In