Camping De Tienmorgen

Broekkant 11, 5437 ND Beers

De Tienmorgen is een camping in het Brabantse Beers - bij Cuijk - met een beleef- en speelboerderij. Er is namelijk van alles te doen voor gezinnen met kinderen die het leuk vinden om op het platteland te verblijven. 

Met tent, vouwwagen, caravan of camper

Wil je kamperen bij De Tienmorgen? Dat kan met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Er is ook een chalet te huur. De ongeveer 40 kampeerplekken zijn ruim en iedere plek heeft een eigen elektriciteitsaansluiting. 

Op het terrein vind je voldoende sanitaire voorzieningen. Er zijn ook diverse plekken op het terrein waar je kunt relaxen, picknicken of barbecueën. Bij De Tienmorgen kun je ook de krant, verse eieren en groente (uit de eigen moestuin) tegen een kleine vergoeding kopen. 

Wil je weten hoe De Tienmorgen er van boven uit ziet? Check dan dit filmpje:

Boerderijterras

Bij de boerderij is een terras waar je terecht kunt voor een kopje koffie, verkoelend drankje of een ijsje. De Tienmorgen wordt regelmatig door wandelaars en fietsers gebruikt als pauzeplaats. Hier kun je even bijkomen, maar de kinderen kunnen hier ook spelen op en rond de boerderij. Wil je meer weten over het terras? Klik dan hier!

Meehelpen met de boer

Bij De Tienmorgen mogen kinderen de boer meehelpen met de werkzaamheden op de boerderij, zoals het voeren en verzorgen van de dieren in de kinderboerderij! Het is zelfs mogelijk om mee te helpen met het melken van de koeien. Behalve koeien lopen er nog veel meer dieren rond op het terrein, zoals pony's, ezels, kippen, honden, poezen en konijnen. Sommige dieren vinden het ook leuk om geknuffeld te worden. 

Volop speelplezier

De Tienmorgen is ook zeer geschikt voor een dagje uit met de kinderen. Er kan hier heerlijk gespeeld worden in de speeltuin. Hier vind je o.a. een zandbak met waterpomp, klimrekken, een wip en een nest-schommel. In de zomer is er ook een zwembad op de camping en regelmatig ligt er een buikschuifbaan!

Ook bij de kinderboerderij en de hooischuur mogen de kinderen spelen, bijvoorbeeld met de fietsjes of skelters die op de boerderij staan. In overleg met de boer is het mogelijk om pony te rijden of maak een ritje op de tractor of op de platte kar.

Activiteiten tijdens schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties worden er bij De Tienmorgen regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en gezinnen, zoals wandeltochten, droppings, disco-, karaoke- of filmavonden, picknick, barbecue, maar ook sportieve activiteiten zoals toernooitjes of een zeskamp. 

Zorgboerderij

Bij De Tienmorgen lopen dagelijks hulpboeren rond. De Tienmorgen is namelijk ook een zorgboerderij. De hulpboeren helpen o.a. mee met het verzorgen van de dieren, het onderhoud van de camping en de boerderij, schoonmaakwerkzaamheden en werkzaamheden op het terras of tijdens evenementen.