Is jouw kind dyslectisch? Merk en zie je dat dit veel meer met zich meebrengt dan alleen moeite met lezen en schrijven? Leoniek van LEF Dyslexie is kindercoach, ervaringsdeskundige en expert op het gebied van dyslexie. Ze coacht op de volgende gebieden:
- Anders (dom) voelen
- Faalangst
- Zelfbeeld
- Onbegrip
- Frustratie/boosheid
- Schaamte
Zo creëert ze samen met jouw kind intrinsiek zelfvertrouwen. Dit zorgt voor zelfacceptatie en mildheid zodat jouw kind vanuit ontspanning kan leren! Speciaal voor Go-Kids heeft Leoniek een interessante blog geschreven over de weerstand die kan ontstaan bij dyslectische kinderen:  

Weerstand bij dyslectische kinderen: intens verdriet en boosheid

Onlangs sprak ik een moeder, zij had haar dochter mijn LEF Boost (workshop voor dyslectische kinderen of kinderen waarbij het vermoeden van dyslexie bestaat) cadeau gegeven. Moeder had verwacht dat ze het leuk en fijn zou vinden om ook andere dyslectische kinderen te ontmoeten. Haar reactie was echter anders. Ze werd intens verdrietig en boos en gaf aan dat ze dit absoluut niet wilde. 

Niet de enige

Ook een andere moeder reageerde direct enthousiast toen ze de LEF Boost op Facebook voorbij zag komen. Ze stelde het aan haar zoon voor om hier heen te gaan. Maar ook bij hem niet de reactie die ze gehoopt had. Hij werd boos, sloeg dicht en wilde niet praten over hulp.

Trauma

Dit gaat me zo aan het hart. Ik zie veel kinderen die geen hulp meer durven aan te pakken. Ze hebben een trauma (ja dat is het echt) in de (reguliere) zorg opgelopen. Precies deze situatie is de reden dat ik ben gaan coachen en waarom ik LEF Dyslexie ben gestart. Het is mijn missie om deze kinderen te helpen, naar ze te luisteren, te kijken en te voelen wat ze nodig hebben. 

Ervaringsdeskundige & expert

Ik ben dyslectisch en al 30 jaar ervaringsdeskundige. Ik voel en heb ervaren wat deze kinderen doormaken. Lange tijd heb ik me onbegrepen gevoeld, afspraken bij een logopedist en psycholoog heb ik als niet prettig ervaren en tijdens een (algemene) faalangsttraining voelde ik me niet fijn/veilig. Ik schoot in de weerstand, totdat ik mijn life-coach ontmoette, bij haar kreeg ik direct een gevoel van jij ziet, hoort en begrijpt me!

Op de thee

Een aantal weken geleden was ik op de thee bij een gezin. De ouders hadden mijn LEF Sessie (lezing) in de bibliotheek in Druten bijgewoond. Ze waren direct enthousiast en hadden nog voor de lezing klaar was, een mail gestuurd om een intakegesprek in te plannen. Ze gunden hun dochter zelfontwikkeling en meer (intrinsiek) zelfvertrouwen. Maar wat bleek…hun dochter wilde geen hulp meer, ‘de mensen begrijpen me toch niet’ zei ze. Daarom heb ik met de ouders afgesproken om in de veilige setting van het kind, op een speelse wijze, kennis te maken. Hierdoor kon ze aanvoelen of ze zich door mij begrepen voelde. We hadden direct een klik toen we samen over ‘onze’ dyslexie' spraken, één en al herkenning en erkenning. Ze is het één-op-één coachtraject ingegaan en heeft al enorm mooie stappen gemaakt! 

Cadeau

Het mooiste cadeau dat uit een coachtraject kan vloeien is persoonlijke ontwikkeling: zelfinzicht, zelfkennis en bewustwording. Gun je het jouw kind om te stralen en te geloven in dat wat het kan? Leoniek komt ook graag bij jullie thuis een kopje thee (of koffie) drinken! Dus lieve ouder, heb LEF en onderneem actie! Meer informatie over het één-op-één coachtraject? Neem contact met Leoniek op door te bellen naar 06-20292730 of te mailen naar: leoniek@lefdyslexie.nl Wil je graag iets meer weten over Leoniek en/of LEF Dyslexie? Klik dan hier!