LEF Dyslexie begeleidt dyslectische kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen in regio Den Bosch en Nijmegen (Altforst). Dyslectici voelen zich vaak onbegrepen en/of begrijpen de ander niet. Er is een gebrek aan intrinsiek zelfvertrouwen, ze worstelen met hun zelfbeeld en ervaren regelmatig faalangst. Door een unieke combinatie van coaching en dyslexiebegeleiding wordt er bewustwording en inzicht gecreëerd. Dit zorgt voor zelfacceptatie, mildheid en ruimte voor ontspanning.

LEF voor kinderen

Een dyslectisch brein kijkt en beleeft de wereld om zich heen anders. Logisch gevolg daarvan is dat kinderen zich niet begrepen voelen en soms moeite hebben om duidelijk te maken waar ze tegenaan lopen. Leoniek van LEF Dyslexie begrijpt deze kinderen en weet wat ze doormaken. Leoniek is namelijk zelf dyslectisch en daarmee al 30 jaar ervaringsdeskundige en expert op het gebied van dyslexie. Samen werken jullie aan het accepteren van het hebben van dyslexie in volle waardering en met respect voor elkaar.

Een-op-een kindercoaching

Dankzij de coaching van Leoniek leren kinderen beter begrijpen hoe hun brein werkt en hierdoor krijgen ze een positiever zelfbeeld. Ze ontdekken waar ze wél goed in zijn.

LEF Boost – Ik & dyslexie

Worstelt jouw kind met (on)begrip, weinig zelfvertrouwen, faalangst, een negatief zelfbeeld? Wil hij/zij net zo zijn als andere kinderen? De wereld om ons heen kunnen we niet veranderen, maar wel onszelf. Hiervoor is inzicht en zelfbegrip nodig. In de workshop LEF Boost gaan jullie hier spelenderwijs mee aan de slag.

LEF voor ouders

Wil jij ook meer weten over de werking van het dyslectische brein? In volle acceptatie leren omgaan met jouw eigen dyslexie of die van je kind? Wil je graag beter kunnen communiceren met elkaar? 

Eén op één coaching voor ouders

Tijdens de coaching kijken jullie samen naar hoe je een veilige omgeving kunt creëren voor jouw kind. Om een verandering te kunnen bereiken is het noodzakelijk dat de omgeving van jouw kind (school en thuis) mee verandert. Door de genetische bepaling van dyslexie is de kans groot dat de sessies ervoor zorgen dat er dingen op hun plek vallen, maar ook dat er minder prettige herinneringen naar boven komen. Hier gaan jullie samen mee aan de slag, zodat er enorme sprongen gemaakt kunnen worden. Zowel persoonlijk als binnen het gezin. 

Trainingssessies voor ouders

Naast de één op één coachingstrajecten voor ouders biedt LEF ouders de kans om met elkaar in gesprek te gaan. Leoniek verzorgt groepstrainingen voor ouders waarin ze dieper ingaat op de werking van het dyslectische brein. Daarin komen haar eigen ervaringen aan de orde, maar is er vooral ruimte voor jouw verhaal. 

Lezingen voor ouders (LEF sessies)

Ga mee in de wereld van dyslexie. Wat is dyslexie nu echt? Hoe werkt het dyslectische brein en hoe ga je hiermee om? Tijdens de lezingen gaat de aandacht uit naar de kracht van het dyslectische brein. Voor velen is het een verademing om te horen dat dyslexie naast de onmogelijkheden juist ook veel mogelijkheden biedt!

De activiteiten van LEF kun je natuurlijk terugvinden in onze agenda of via de 'Bekijk onze agenda!' button op deze pagina. Wil je meer weten over LEF Dyslexie of natuurlijk over Leoniek zelf? Bezoek dan de website van LEF!