Steeds meer ouders, verzorgers, leerkrachten en natuurlijk kinderen zien het belang in van een gezonde opvoeding. Daarbij hoort natuurlijk niet alleen je dagelijkse portie groenten en fruit, maar ook zeker de nodige beweging!

Topsport Gelderland

Met het project Toppers bij jou op school wil Topsport Gelderland kinderen uit de bovenbouw en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs inspireren en aanzetten zelf meer te gaan sporten. 

Hoe doen ze dat dan?

Ze sturen èchte topsporters naar je toe! 

Sporters 

Er zijn maar liefst 26 topsporters die het ontzettend leuk vinden om jouw school te bezoeken; onder hen onder andere olympiërs en paralympiërs, zoals atlete Eva Hovenkamp, bokser Enrico Lacruz en kogelstootster Lara Baars. Niet alleen geven zij een leuke en inspirerende presentatie, zij kunnen ook een clinic verzorgen zodat je zelf ervaart hoe leuk sporten echt is!

In 2018 bereikten zij daarmee al ruim 2500 leerlingen en ook dit jaar zijn de eerste scholen alweer bezocht.

Samenwerking

Topsporters bij jou op school is een initiatief van Topsport Gelderland, in nauwe samenwerking met Provincie Gelderland, NOC*NSF en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.


Lijkt het jou leuk om een topsporter op school uit te nodigen? Op de website http://topsportgelderland.nl/toppers vind je alle informatie en kan je school een aanvraag indienen.


Foto door Bart van Gastel