Het is weer zover! Het grote Sinterklaasfeest staat voor de deur. Vele kinderen staan al te trappelen in de winkels bij het zien van alle pepernoten, taai taai poppetjes, marsepein en chocoladeletters. Ook zijn natuurlijk alle verlanglijstjes helemaal up-to-date en alle schoenen netjes gepoetst. Vol spanning kloppen die hartjes de komende weken. Sinterklaas komt dit jaar natuurlijk ook weer naar regio Nijmegen om alle kinderen de handen te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en natuurlijk om cadeautjes en lekkers te brengen. 

Sinterklaas intochten

De grote landelijke intocht van Sinterklaas wordt gevierd op zaterdag 16 november 2019. Dit jaar komt Sint aan in Apeldoorn en hier zullen natuurlijk ook alle presentatoren en de camera's van het Sinterklaasjournaal bij zijn! Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en Pieten meteen weer aan boord en varen ze door naar regio Nijmegen! In onze regio komen ze natuurlijk ook alle kinderen verblijden met een bezoek. Ben jij benieuwd waar de Sint en alle Pieten te vinden zijn de komende dagen? Bekijk dan snel het overzicht hieronder en ontdek de intochten in regio Nijmegen.

Intocht Nijmegen

Op zaterdag 16 november staat de Waalkade helemaal in het teken van de ontvangst van de Goedheiligman. Het programma van de intocht van Sinterklaas start in Nijmegen om 12:30 uur. Dan is Praatjespiet namelijk al aanwezig op de Waalkade om de plek éxtra feestelijk te maken met ballonnen, vlaggetjes en slingers. Een half uurtje later komt Sinterklaas daadwerkelijk aan en wordt hij ontvangen door burgemeester Bruls. Vervolgens begint Sinterklaas om 14:00 uur op zijn schimmel een rit door de straten van onze stad. Het eindpunt is de Grote Markt, bij de Waagh. Rond 15.20 uur vertrekt Sinterklaas met zijn pieten weer. Na afloop vertrekt de Sint naar de Mariënburgkapel, waar hij tijdens zijn verblijf in Nijmegen logeert. Klik hier voor meer informatie over de route. 

Intochten regio Nijmegen

Nadat Sinterklaas is aangekomen in Nijmegen gaat hij vanuit daar natuurlijk ook langs bij alle omliggende dorpen en steden! 

Intocht Sinterklaas in Lent

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 16 november weer aan in Lent! Kom jij ook naar de Spiegelwaal (Lentse Warande) om ze te begroeten? Nadat Sinterklaas iedereen een handje heeft gegeven gaat hij met zijn pieten naar de Ster. Hier barst rond 15.45/16.00u het kinderfeest los.

Intocht Sinterklaas in Groesbeek

Op zondag 17 november zal Sinterklaas weer in Groesbeek aankomen dit jaar is er geen standaard intocht in t centrum van Groesbeek maar een intocht bij de Kringloop in Groesbeek.

Intocht Sinterklaas in Malden

Zondag 17 november is de intocht van Sinterklaas in Malden. Sinterklaas en zijn pieten zetten om 13.45 uur voet aan wal bij het Stenen Hoofd aan ’t Maas en Waalkanaal. Daar zal burgemeester Mittendorff de goedheiligman welkom heten. Vandaar trekt Sinterklaas, gezeten op zijn paard Americo onder muzikale begeleiding, door de wijk Hoogenhof naar de rooms-katholieke kerk Heilige Antonius Abt in Malden. 

Intocht Sinterklaas in Gennep

Sinterklaas brengt op zondag 17 november een bezoekje aan de kinderen in Gennep. Het voorprogramma start om 13.00 bij het Stadhuis op De Markt. Aansluitend is het Sinterklaasfeest in de zaal van Pica Mare! 

Intocht Sinterklaas in Bergen

Dit jaar is de grote Intocht op zondag 17 november 2019. In de stoet rijden en lopen behalve de koets met Sinterklaas natuurlijk ook alle Pieten mee. Sinterklaas zal ongeveer om 14:30 uur bij de Ruïnekerk aankomen en welkom geheten worden. Hierna gaat Sinterklaas naar het Sinterklaashuis om wat te rusten en dan gaan alle Pieten hard aan het werk om zondagnacht alle schoentjes te kunnen vullen. Vanaf dinsdag 19 november kunnen alle kinderen het Sinterklaashuis bezoeken.

Intocht Sinterklaas in Boxmeer

De intocht vindt plaats op zaterdag 16 november 2019. De stoet van Sinterklaas vertrekt dit jaar vanaf De Weijer. Bij Raadhuisplein staat hem en jullie een groot muzikaalspektakel te wachten.

Intocht Sinterklaas in Overloon

Ook dit jaar komt de Sint met zijn Pieten naar Overloon en wel op zondag 17 november. Om 14:30 uur start de intocht. Aansluitend zal de Sint een bezoek brengen aan de Pit in Overloon, waarbij de kinderen natuurlijk de gelegenheid krijgen om Sinterklaas een handje aan Sinterklaas te geven. In de Pit zal van alles gebeuren waarbij de Pieten de kinderen zullen vermaken.

Intocht Sinterklaas in Cuijk

Op zondag 17 november komt Sinterklaas aan in Cuijk! Om 13.30 uur is de aankomst van de hoofdpiet en de kadepieten bij de Loswal. Om 14.30 uur is het vertrek te voet naar Schouwburg Cuijk. Om 15.00 uur is het begin programma in Schouwburg Cuijk en dit eindigt rond 17.00 uur. 

Intocht Sinterklaas in Grave

Sinterklaas brengt op zondag een bezoekje aan de kinderen in Grave. Het voorprogramma aan de Loswal/Maaskade start om 12:30 De Sint en Zijn vele pieten zullen voet aan wal zetten om 13:00 uur onder begeleiding van de muzikale klanken van Harmonie Stad grave. Kom jij ook samen met je (klein)kinderen?

Intocht Sinterklaas in Wijchen

Ook dit jaar slaapt Sint weer in het kasteel in Wijchen. Hij komt aan op 17 november en is er een uitgebreid programma. Sint zit een beetje in de rats, want hij denkt niet genoeg pepernoten te hebben voor alle kinderen in Wijchen. Hij begrijpt er niets van, want hij weet zeker dat hij genoeg pepernoten mee had genomen uit Spanje. Loopt dit goed af?

Intocht Sinterklaas in Beuningen

Op 16 november om 14.00 uur is de intocht van Sinterklaas op het Julianaplein in Beuningen, met dit jaar voor het eerst aansluitend een (gratis) Sinterklaas Kinder Theater Show in De Lèghe Polder m.m.v. Theaterschool Hakoena, 2 vreemde Pieten en het onvolprezen troef theater.

Intocht Sinterklaas in Beneden-Leeuwen

Op zondag 17 november zal Sinterklaas weer in Beneden-Leeuwen aankomen om 12.15 uur aan de dijk. Om 13.45-15.00 uur is het Swingend feest in “MFA de Rosmolen” voor de Leeuwense kinderen. Om 15.15-16.15 uur is er een Receptie in “MFA de Rosmolen” Kinderen kunnen samen met hun ouders, opa’s en oma’s een bezoek aan Sinterklaas en de pieten brengen.

Intocht Sinterklaas in Druten

Op zondag 17 november zal Sinterklaas weer in Druten aankomen. Aanvang is rond 13:30 uur bij de Veerdam in Druten. Rond 15:00 uur wordt Sinterklaas verwacht bij de Sporthal. 

Sinterklaas activiteiten voor kinderen in regio Nijmegen 

We zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte brengen van alle leuke Sinterklaasactiviteiten in de regio op de Go-Kids agenda, maar we hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet: 

Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen

Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas vanaf woensdag 20 november tot en met woensdag 4 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Op verschillende locaties in het centrum is van alles te beleven. Bij elke activiteit wordt je beloond met een stempel voor in jouw eigen Pietenboekje. Heb je alle stempels verzameld? Neem dan jouw ingevulde Pietenboekje mee naar Het Huis van Sinterklaas. De Sint zal je Pietenboekje ondertekenen. Klik hier voor meer informatie.

Het Huis van Sinterklaas in Boxmeer

Elk jaar kom ik, Sinterklaas, weer naar Boxmeer. En elk jaar hebben mijn Boxmeerse vrienden weer een heel mooi huis voor mij ingericht. In het huis van Sinterklaas slaap ik, werk ik en schrijf ik mijn gedichten, eet ik, bakken mijn bakpieten pepernoten, pakken we cadeaus in en vergader ik met de pieten en ontvang ik jullie -de kinderen van Boxmeer en omstreken- in mijn huis. Zie ik jullie ook dit jaar weer in mijn huis?  Mijn huis is dit jaar in het oude pand van Aerts Paradijs. Op 22 november kun je het Prikkelarm Huis van Sinterklaas bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Je eigen chocoladeletter versieren in Cuijk

Bijna Sinterklaas! Houd je ook zo van chocolade? Samen met Angelique van Kookliefde leren jullie hoe jullie je eigen mooiste chocoladeletter ooit maken! Je smelt samen de chocolade en leert hoe je de letter opspuit. Daarna versieren jullie de letter met allerlei lekkere snoepjes en versiersels. Na afloop krijg je natuurlijk je chocoladeletter mee naar huis. Mmmm! Kom je ook? Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Knutselclub Bij van Jansen en zijn op verschillende dagen te volgen. Er zijn workshops voor volwassenen en kinderen! Bekijk de agenda voor alle data.

 Sinterklaas bezoekt Kasteel Hernen

Op 30 november en 1 december is Sinterklaas weer te gast bij Kasteel Hernen om zich voor te bereiden op zijn verjaardagsfeest. Natuurlijk vindt hij het geweldig als je hem komt bezoeken! Om het feest echt te laten slagen moet er nog wel veel gebeuren. Zo veel te doen, ze kunnen wel wat hulp gebruiken! In jullie tocht door het kasteel van Sint en zijn Pieten kunnen jullie Pieten-punten verdienen om een echt Pieten-Diploma te behalen en om daarna natuurlijk bij de Sint op bezoek te gaan, komen jullie ook helpen? Lees snel verder.

Sint&Piet Pannenkoeken high tea bij De 7 Dwergen in Cuijk

Op zondag 1 december komen Sint & Piet tijdens de heerlijke high tea bij Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen! Er worden gevulde broodjes, een lekker kopje soep, pannenkoeken, zoete heerlijkheden, cakejes, fruit, ijs enz. geserveerd. Inclusief koffie, thee en ranja voor de kinderen. Komen jullie ook?? Klik hier voor meer informatie.

Sinterklaas blogs voor een fijne Sinterklaas

Naast alle Sinterklaas intochten en activiteiten heeft Go-Kids ook een aantal interessante Sinterklaas blogs voor jullie verzameld. Deze blogs kunnen als ondersteuning dienen bijvoorbeeld met aftelkalenders om het enthousiasme van jouw kinderen in goede banen te leiden, maar zijn ook gewoon om jullie Sinterklaasfeest nóg leuker te maken.

Blog: Hij komt, hij komt...inspiratie voor sinterklaas lekkernijen 

Wil je samen met de kinderen heerlijke dingen maken voor het Sinterklaas feest of om gewoon lekker te snoepen. We hebben een recept voor kruidnootjes en gevulde speculaas. Bekijk hier de recepten.

Blog: Video van Sint met korting

Alweer voor het 11e jaar lang spreekt Sinterklaas jou toe via deze persoonlijke videoboodschap! Niet alleen weet hij je naam, maar hij weet ook precies te vertellen wat je leuk vindt, wat je hobby's zijn, wat je goed kunt of wat je misschien nog een beetje moet oefenen. Maak jouw Sinterklaasfeest er één om nooit te vergeten met dit bijzondere cadeau van Video van Sint!

Blog: Sinterklaas voor grote kinderen

De Sinterklaastijd is voor de meeste kinderen leuk en spannend, vooral als ze nog in de mythe geloven. Maar er komt een moment dat de twijfel toeslaat en dat er vragen komen. Hoe ga je daarmee om? Je leest het in de blog Sinterklaas voor grote kinderen.

Blog: Het is aftellen geblazen

Kijken jullie ook elk jaar weer uit naar deze leuke tijd vol gezelligheid, lekkers en natuurlijk cadeautjes? Wij zeker! Om het enthousiasme van jouw kind(eren) in goede banen te leiden hebben we iets leuks voor jullie. Namelijk twee te gekke aftelkalenders. Een speciaal voor het schoen zetten en de andere om de laatste nachten tot pakjesavond samen af te tellen. Op deze manier weten de kids precies waar ze aan toe zijn en kunnen jullie samen genieten van deze heerlijke tijd. 

Go-Kids Nijmegen wenst jullie een hele fijne Sinterklaastijd en natuurlijk een super gezellige pakjesavond op 5 december!