De hele week door zijn de meeste papa’s en mama’s hier al druk mee bezig: agenda’s checken. Werk, afspraken, boodschappen, vergaderingen, sporten, een gesprek bij juf of meester; na een week hard werken en plannen hebben de meesten waarschijnlijk echt geen zin meer om ook die spaarzame vrije dagen vol te plannen, laat staan er een agenda op na te slaan of voor bij te houden. En toch. Toch zie je het ons regelmatig schrijven op Facebook of Instagram: check onze agenda! Waarom dan?

Vrije tijd

Niets kan er voor zoveel pret en ontspanning zorgen als goed voorbereide vrije tijd. Oké, ik ben niet objectief. Voor de leukste baan die er bestaat ben ik, samen met natuurlijk een heleboel andere enthousiaste collega’s, altijd op zoek naar leuke dingen om te doen, ieder in zijn of haar regio. Omdat we allemaal in onze eigen regio wonen kennen we deze als geen ander!

Mijn 2 dochters zijn dan ook zeer tevreden over mijn baan; sporten, knutselen, een museum of een eenmalig evenement, geen kans laten we onbenut om eens van dichtbij te bekijken wat voor leuks de regio allemaal te bieden heeft. Bijkomend voordeel: op hoe meer plekken je komt, hoe meer leuke mensen je ontmoet en hoe meer je hoort over andere leuke dingen die je anders misschien nìet gevonden zou hebben èn natuurlijk allemaal dichtbij huis, hoe ideaal is dat!

Go-Kids

Afgelopen weekend was weer zo’n echt Go-Kids weekend: de zomervakantie begint langzaam te vervagen, ondanks het fantastische nazomerweer kijken we alweer stiekem een beetje uit na de herfstvakantie en ondertussen zoeken we allemaal nog steeds een beetje naar onze draai in het dagelijks ritme. School, werk, sportlessen, speelafspraken en verjaardagen. We moeten nog een beetje wennen. Hoogste tijd dus voor een weekend barstensvol leuke dingen. En waar ben je dan zonder agenda? Juist. Thuis. 

Vrijdagavond begon de voorpret al. Bekertje drinken, bakje pepernoten ( ja, daar zijn wij heel blij mee in september!) en de laptop op schoot. www.go-kids.nl/nijmegen/agenda. Natuurlijk staat hij hier vrijwel constant al open.

Agenda vullen

Wat was er dit weekend veel te doen! We wisten dat we zondag aan het begin van de middag al iets gepland hadden, maar verder hadden we nog alle keuze. Eerst maar eens kijken naar de zaterdag. We wonen in een prachtige landelijke omgeving, dus de oogst- en plukfeesten vliegen je om de oren. Appels, pompoenen, peren, noem maar op! Mijn jongste is een echte keuken-en tuinprinses, dus haar keuze was snel gemaakt: de Appelplukdag bij Landwinkel van Wagenberg in Overasselt. Het idee dat ze haar eigen fruit mocht plukken om daar vervolgens iets lekkers van te gaan maken was al zo’n geweldig vooruitzicht dat het geen enkel probleem was dat haar zus zonder overleg iets anders koos. 

Zij wilde graag naar de Open Dag bij Trainingscentrum Michi in Nijmegen. Dit centrum is onlangs verhuisd en na een lange verbouwing starten ze nu op een prachtige nieuwe locatie. Karate, yoga, ik weet er eigenlijk niets vanaf, maar dochterlief vond het bijzonder interessant en wilde dolgraag eens gaan kijken. Deal. De tijden van beide evenementen sluiten mooi op elkaar aan en zo was onze zaterdag-agenda snel gevuld.

Nu de zondag nog. Altijd alert zijn op leuke evenementen heeft zo zijn voordelen, zo hoorden wij bij de paar gelukkigen die zondagmiddag mochten gaan picknicken op de Waalbrug. Niet alleen voor de stad natuurlijk een bekend icoon, ook voor ons als gezin niet meer weg te denken. Dat wij bij dit hele bijzondere evenement aanwezig mochten zijn was dus echt ongelooflijk en we hebben er lang naar uitgekeken. We wisten dat na de picknick er van alles georganiseerd zou worden op de brug, maar toch wilden we graag een back-up plan hebben, dus nog even doorscrollen in de agenda.

Daar zagen de dames Kion in de zon. Een kinderfestival in het Goffertpark georganiseerd omdat Kion Kinderopvang 25 jaar bestaat. Nog even was er twijfel, want er was ook een pompoenplukdag, maar uiteindelijk werd het toch het Goffertpark, dat vinden ze allebei leuk.

De agenda was gevuld, het enthousiasme was groot, op naar een boordevol weekend!

Open dag

De open dag was alles wat beloofd was: een prachtige locatie aan de rand van Nijmegen met een enorme perenboom voor het oude, boerderij-achtige pand. Bij aankomst was er al een demonstratie bezig, dus onder de nodige oeh’s, ah’s en ‘dat doet toch pijn?’ verwonderden de dames zich over de karatekunsten die ze te zien kregen. Hierna speelde er een erg leuk bandje op het kleine podium, er waren wat kraampjes met informatie en natuurlijk mochten we even binnen kijken. De sfeer was geweldig, vriendelijk en gezellig en dochterlief kreeg en passant even een paar basistechnieken uitgelegd. Nu wil ze op karate.

Met de nodige informatieflyers op zak door naar Overasselt. Onderweg even een schoenenwissel, want de boomgaard in op je nieuwe laarsjes is misschien niet zo’n heel goed idee.

Appels plukken

Het was al gezellig druk bij de Landwinkel. Er stonden wat kraampjes met natuurlijk hun eigen producten, je kon gezellig iets drinken met een pannenkoek erbij, er werd geschminckt, je kon pony rijden, maar natuurlijk en vooral: de oneindig lijkende boomgaard was open! Er reed een treintje waarin je in kisten achter een kleine tractor door de boomgaard geleid werd, maar mijn dames ‘doen het liever zelf’, dus tasje mee en lopen maar. Onder de indruk van de enorme hoeveelheid fruitbomen gingen ze op zoek naar de beste plukplaats. De term ‘Sneeuwwitje-appels’ viel regelmatig. Niet omdat ze giftig zijn natuurlijk, maar zulke grote, knalrode appels zie je zelden in de supermarkt. Al snel werd er driftig geplukt en we gingen naar huis met een kleine 5 kilo, heerlijke verse appels.

Picknick op de Waalbrug

En dan de zondag. De lang verwachte picknick stond eindelijk voor de deur. Wat hebben we genoten van natuurlijk het heerlijke eten, maar nog meer van de geweldige sfeer, de fijne mensen en het geweldige uitzicht. Dat je op zo’n iconisch bouwwerk mag lunchen, boven de Waal met uitzicht op de Stevenskerk en natuurlijk de rest van de skyline van Nijmegen, met gezellige muziek, de burgemeester die gezellig rondwandelt, straattheater en natuurlijk allerlei groene initiatieven is echt een geweldige belevenis, niet alleen voor de kinderen!

Na de picknick werd het natuurlijk al snel drukker op de brug. Nijmegen is dit jaar Green Capital of Europe en deze autovrije zondag was de aftrap van de mobiliteitsweek. Zo kon je zien hoeveel calorieën je weg kunt fietsen, hoe een auto die op stroom rijdt er van binnen uit ziet, was er een voorronde van het NK slowbiking, enzovoort. We hebben echt genoten en hadden dit voor geen goud willen missen!

Kion in de zon

We hielden nog wat tijd over, dus blij met ons back-up plan zijn we richting Goffertpark gegaan. De bushalte was precies aan de andere kant van het park en na een korte, maar fijne wandeling door het park kwamen we aan bij dit gratis toegankelijke festival. Voor we er waren hoorden we Tsjoe Tsjoe Wa ( ja, zit hij in je hoofd? Graag gedaan!) al door het bos schallen, dus de sfeer was gelijk gezet. 

Dat het festival een succes bleek is een flink understatement. Misschien wel duizenden kinderen met hun ouders hadden hun weg naar het Goffertpark gevonden. Ook hier natuurlijk weer allerlei leuke kraampjes, maar vooral heel veel muziek, theater, circus enzovoort! De oudste heeft zich geweldig vermaakt in de DJ-Bus, waar ze heerlijk heeft staan mixen, door het prachtige weer was deze bus voor de jongste te warm, maar zij heeft heerlijk liggen relaxen in één van de strandstoelen. 

Moe maar voldaan zijn we weer op huis aan gegaan, wat was het een geweldig weekend, alles perfect op elkaar afgestemd en goed gepland zodat we niets hebben gemist. Lang leve de agenda.

Check onze agenda!

Ook de komende tijd staat er weer een heleboel leuks in onze agenda, zo kijken wij al uit naar de open dag bij het Radboud en de politie, de herfstweken bij Kasteel Hernen en natuurlijk de altijd gezellige knutselmiddagen. Nu de herfst toch echt niet heel lang meer op zich kan laten wachten bereiden we ons voor op leuke uitjes in de natuur, maar denk ook aan allerlei leuke workshops!

Kortom, houd natuurlijk onze Facebook en Instagram in de gaten, maar ook: check onze agenda en mis niets!