'Stoere kinderen, sterke verhalen' bij Brebl, Honig-complex Nijmegen

'Stoere kinderen, sterke verhalen' bij Brebl, Honig-complex Nijmegen

Tijdens 'Stoere kinderen, sterke verhalen' op zaterdag 5 januari in Brebl (Honig-complex) luister je naar sterke verhalen van schrijver Jaap Robben en tekenaar Benjamin Leroy. Samen maken ze prentenboeken over het stoere meisje Suzie Ruzie en de superheld Plasman. Er zijn leuke kinderworkshops en natuurlijk ook muziek! Speciaal voor deze editie organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies een luchtgitaarwedstrijd. 

Luchtgitaarwedstrijd

Op zaterdag 5 januari tussen 14.30 en 17.00 uur zetten Jaap en Benjamin Brebl op z’n kop. Je kunt drolletjes vissen met badmeester Dikbuik, op de foto als Suzie of Plasman of meedoen aan de wedstrijd ver-plassen. Kun jij goed luchtgitaar spelen? Doe dan mee aan de luchtgitaarwedstrijd. Oefen voor de spiegel alvast je stoerste poses!

Over schrijver Jaap Robben

Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Hij schrijft voor grote en kleine mensen en voor iedereen in het bijzonder. Onlangs werd zijn nieuwste roman, Zomervacht, nog bestempeld als Boek van de Maand door het boekenpanel van het tv-programma De Wereld Draait Door. Voor zijn jeugdboeken werkt hij intensief samen met illustrator Benjamin Leroy. Dit resulteerde in drie prentenboeken rond het stoere meisje Suzie Ruzie en eentje over superheld Plasman.

Over tekenaar Benjamin Leroy

Het werk van Benjamin Leroy kenmerkt zich door een speelse mix van emotie, humor en absurdisme. Hij bouwt zijn tekeningen graag in lagen, waarbij je steeds iets nieuws kunt ontdekken. Een detail zoals een hond die een boom omver plast, een beer met een bolhoed of een boot in de lucht. Sommige van zijn illustraties zijn bijna zoekplaten. Leuk weetje: hij verstopt zijn konijn Frits in al zijn boeken.

Muziek van Kids 'n' Billies

‘Stoere kinderen, sterke verhalen’ brengt goede verhalen en muziek bij elkaar, speciaal voor stoere kinderen. Waar de Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt voor de sterke verhalen, sluit Kids ’n’ Billies aan voor de onmisbare muzikale noot. Bibliotheekleden betalen vier euro, overige bezoekers zijn vijf euro kwijt voor een kaartje. 

Kaartjes kopen? 

Koop je tickets vooraf op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 5 januari 2019
  • Tijd: 14.30 - 17.00 uur            
  • Entree: Bibliotheekleden € 4,- | Overige bezoekers € 5,- | Kinderen tot 2 jaar gratis            
  • Locatie: Nijmegen, Brebl, Honig-complex 

______________________________________________________

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen.

______________________________________________________