Overnachten en leuke activiteiten in Bibliotheek Overasselt tijdens Night at the Library

Overnachten en leuke activiteiten in Bibliotheek Overasselt tijdens Night at the Library

In februari gaat er iets spannends gebeuren in vier vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen dan een nachtje slapen in de bieb! Tijdens de junioreditie van ‘Night at the Library’ staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar in Bibliotheek Zwanenveld, Bibliotheek Beuningen, Bibliotheek De Mariënburg en Bibliotheek Overasselt. ‘s Avonds is er van alles te doen, zoals ‘Lezergamen’ of naar griezelverhalen luisteren. Heb jij wel eens verstoppertje tussen de boekenkasten gespeeld?

Activiteiten in de avond

Een nachtje slapen in de bieb samen met (een van) je ouders: dat maak je niet snel mee. Voordat je in je tentje kruipt, is er van alles te doen in alle hoeken en gaten van de bibliotheek. Wat dacht je van improvisatietheater, een potje Lezergamen, Harry Potter Weerwolven of een echt kussengevecht! Verhalenverteller Paul Groos komt spookachtige verhalen vertellen. En last but not least: trek je mooiste pyjama aan voor de ‘Beste Pyjama-wedstrijd’. Kinderen én hun ouders of verzorgers mogen aan alles meedoen, maar gewoon de hele nacht boeken lezen mag natuurlijk ook.

IMC Weekendschool

Het programma voor deze junioreditie van Night at the Library is tot stand gekomen in samenwerking met kinderen van de IMC Weekendschool Nijmegen. Deze kinderen wonen voornamelijk in achterstandswijken. Ze hebben ook meegeholpen met de vormgeving van de posters en het promofilmpje. Bibliotheek Zwanenveld is op vrijdagavond 1 februari speciaal voor de kinderen van de Weekendschool en hun ouders gereserveerd. Deze editie is dan ook al uitverkocht, voor de edities in Beuningen op 9 februari, De Mariënburg op 16 februari en Overasselt op 22 februari zijn nog tentjes beschikbaar.

Reserveer snel je tentje

Eén tentje voor twee personen kost €40 voor biebleden en €45 voor niet-leden. Eén volwassene van 18 jaar of ouder mag maximaal drie kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar meenemen. De kinderen vallen onder de verantwoordelijkheid van de volwassene. Snacks, drinken, ontbijt en een leuke goodiebag zijn bij de prijs inbegrepen. De Night at the Library begint om 19.30 uur en duurt tot de volgende ochtend 9.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.obgz.nl/nachtjeslapen.

______________________________________________________

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen.

______________________________________________________